FASTIGHET & FÖRVALTNING

Den blomstertid nu kommer

KRÖNIKA

Mari-Louise Persson slår ett slag för biologiska mångfald – som en naturlig del av fastighetsförvaltningens underhållsplan. Plantera träd som ger skugga och dämpar skyfall, anlägg odlingslådor och klimatanpassa fastigheterna, är några tips hon ger.


Partnertext från Riksbyggen

Riksbyggen har receptet för lyckad digital kundkontakt

Kortare beslutstider och kontinuerliga förändringar. Det är nyckeln till framgång för Riksbyggens digitala kanaler.
– Mindre och tätare lanseringar fungerar bättre än en Big Bang-lansering, berättar Anna Rosén, affärsutvecklare på Riksbyggen.


Riksbyggen anställer Martin Finnerman som IT- och informationssäkerhetschef (CISO) 

Riksbyggen stärker sitt arbete inom IT- och informationssäkerhet för att möta ökade cyberrisker och integrerat arbeta med säkerhet i sin fortsatta digitaliseringsresa med rekrytering av…


Partnertext från Riksbyggen

City Gross butiker får smart förvaltning med hjälp av Riksbyggen

Hur ska man lösa förvaltningen av över 40 livsmedelsbutiker med olika hyresvärdar och hyresvillkor där det ofta uppstår problem som behöver åtgärdas? För City Gross var svaret att lägga ut ärendehantering och delar av förvaltningen på Riksbyggen.


Hållbarhetsredovisning! Ja visst, men hur kan den förenklas?

KRÖNIKA

Stora som små fastighetsägare står inför arbetet med hållbarhetsredovisningen. Men behöver den vara så krånglig? Rapporteringen behöver effektiviseras så att fokus kan läggas på analys och åtgärder menar Mari-Louise Persson på Riksbyggen.


5 tips från Sveriges mest engagerade kundservicemedarbetare

Varje år delas pris ut till Sveriges mest engagerade kundservicemedarbetare. I år intog Riksbyggens Amanda Rosén första platsen som går till den enskilda medarbetare som lyckats med högst engagemang inom kundservice under 2023. Lyssna på hennes 5 bästa tips!


Ulrika Nyström – ny affärsområdeschef för Riksbyggen Bostad

Med start den 1 mars tillträder Ulrika Nyström rollen som affärsområdeschef för Riksbyggen Bostad. Ulrika har varit verksam inom Riksbyggen sedan 2015 och kommer närmast…


Riksbyggens innovativa bostadsidé kan bli ”Årets Nytänkare”

Riksbyggens bostadsprojekt Futura Clara i Göteborg är en av finalisterna i Guldhemmets tävling i kategorin ”Årets Nytänkare”. I Futura Clara har en kooperativ hyresrättsföreningen skapats med 40 bostäder för unga vuxna.


Riksbyggens digitala tjänst ger tekniska förvaltningsråd

Riksbyggen lanserar en ny tjänst för att löpande planera långsiktigt underhåll och för att ta fram en underhållsplan för budget och bokslut. Tjänsten vänder sig till bostadsrättsföreningar, med 1–2 byggnader, i den första versionen.


Partnertext från Riksbyggen

Så klarar Riksbyggens föreningar ekonomisk oro

Riksbyggens 2 600 brf:er har klarat sig bra ekonomiskt, trots oro för inflation och stigande räntor. Riksbyggens civilekonom Elin Rydbäck konstaterar att långsiktigt arbete med sparande, minskad konsumtion och energieffektiviseringar har gett effekt.


”Vi samarbetar med värmebolag för att skapa nätnytta med AI”

PROFILEN

För energi- och driftansvarige Rasmus Widlund på Riksbyggen är utmaningar också en drivkraft. Som att få med sig en trögrörlig fastighetsbransch på teknikresan mot en hållbarare värld.
– Det finns enorma mängder data att dra nytta av ur ett energi- och miljöperspektiv.


Låt underhållsplanen vara prediktiv men våga ta nya vägar

KRÖNIKA

Utan en underhållsplan kan förvaltningsarbetet lätt bli akuta utryckningar – som kostar tid och pengar. Men att ha en plan innebär också att kunna tänka flexibelt och testa nya vägar. Allt för att optimera resurser och klimatnytta.


Partnertext från Riksbyggen

Så sparar föreningar energi och bidrar till lägre utsläpp

AI-teknik för energioptimering blir allt vanligare i Riksbyggens brf:er. Investeringskostnaden är liten och besparingen stor. – Vi har sparat 56% i energikostnad jämfört med samma period i fjol, säger Tommy Andersson, styrelseordförande.


Möt en av finalisterna i tävlingen om energiuppföljning

Fastighetsbranschen står för en betydande del av Sveriges utsläpp. Men ny teknik kan hjälpa förvaltare att kapa energianvändningen. För att skynda på utvecklingen startade Fastighetsägarna en tävling som utser Sveriges bästa energiuppföljningssystem.


Partnertext från Riksbyggen

Ylva stöttar kundansvariga med tydlighet och struktur

Ett ord betyder så mycket. Minsta ändring i ett avtal kan ge stora konsekvenser, säger Ylva Fröberg som utvecklar processen för anbud och avtal inom Riksbyggens fastighetsförvaltning. Hon stöttar även kundansvariga i 20 marknadsområden, riket runt.


Vem är det som kör egentligen?

KRÖNIKA

Hållbarhetsåtgärder läggs på is för att ekonomin är svår att få ihop – eller – det är svårt att få ihop ekonomin för att vi inte genomfört åtgärder. Hur styr ekonomin våra beslut? Rådet är att inte vara lika omedveten förare som Långben på julafton.


Partnertext från Riksbyggen

Empatisk projektledare bygger om i Göteborg

Tydlig kommunikation och ett empatiskt förhållningssätt till både boende och kollegor. Det är viktiga ingredienser i rollen som projektledare för Filippa Bengtsdotter, 28, vid Riksbyggen i Göteborg. Hon har också en fascination för samhällsbyggnad.


Partnertext från Bauer Watertechnology Systems

Riksbyggens Brf minskar energin och får bättre värmekomfort

Riksbyggen Brf Göteborgshus 21 har minskat sina energikostnader och uppnått en bättre värmekomfort både i värmesystemen och varmvattensystemen. Med Bauer vattenbehandlingssystem får bostadshusen en optimerad effekt i systemen.


Riksbyggens Maria Söderberg gillar att leda förändring

PROFILEN

Maria Söderberg halkade in i fastighetsbranschen på ett bananskal, och som marknadsområdeschef på Riksbyggen jobbar hon med det hon brinner för – leda förändringsarbete och göra skillnad.
– Vår bransch står inför stora utmaningar, konstaterar hon.


Partnertext från Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Dina svar hjälper branschen att få rätt kompetens i framtiden

Fastighetsbranschens utbildningsnämnd (FU) har gått ut med sin stora kompetensbehovsundersökning. Se till att svara för att försäkra dig om att ditt bolag får rätt utbildningar och kompetens i framtiden.


Solenergi och batterilagring i Riksbyggens Viva – så gick det

VAD HÄNDE SEN?

Med solcellsanläggning och batterilagring satsade Riksbyggen på ett innovativt energisystem i det uppmärksammade bygget brf Viva i Göteborg. Nu har slutrapporten kommit och Energichefen Mari-Louise Persson berättar om alla lärdomar.


Låt oss skruva fram bättre spelregler – tillsammans

DEBATT

När vi uppdaterar och skruvar på en branschregel påverkas många. Bjud in berörda parter till remissrunda, förklara förändringen enkelt och gör det lättare att påverka. Då styr vi bättre mot gemensamma mål, anser Mari-Louise Persson.


FlexGate – porten till bostadsområdet

I nya bostadsområden planeras ofta så kallade mobilitetshus för mobilitetstjänster och parkering. I projektet FlexGate, finansierat av Drive Sweden/Vinnova, ska ett 20-tal partners varav Riksbyggen är en av dessa, utreda ett potentiellt nytt koncept.


Riksbyggen väljer Svenska Hus för sin serviceverksamhet

Riksbyggens Fastighetsservice har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Svenska Hus. Lokalen ligger på Ringön i Göteborg och kommer att skräddarsys för kundens verksamhet. -Läget är…


Riksbyggens enkät: Solceller och effektiv energi gör brf:er hållbara

Riksbyggen har frågat landets bostadsrättsföreningar om deras hållbarhetsarbete. 53% anser att solceller är viktigast för att göra den egna brf:en mer hållbar och 40% svarar att energieffektivisering är den viktigaste åtgärden för ökad hållbarhet.


Partnertext från Riksbyggen

Martin på Riksbyggen – pushad till snabb klättring

Martin Arvidsons karriär hos Riksbyggen var inte planerad, ändå har den varit spikrak. Från reparatör i Borlänge till rikstäckande gruppchef för förvaltare inom kommersiella kunduppdrag.
– Bra ledare har trott på mig, gett stöd och hjälp och pushat mig vidare.


Riksbyggen en av finalisterna i CIO Awards 2022

Riksbyggens arbete, tillsammans med Spotscale, med att skapa digitala tvillingar kan få utmärkelsen ”Årets digitala projekt”. Bolaget är en av finalisterna inför CIO Awards 2022 som arrangeras den 12 december.


Riksbyggen AI-styr värmen – minskar förbrukningen med 20%

Riksbyggen hjälper sina kunder att både spara pengar och minska påverkan på klimatet. Med den intelligenta tjänsten Värmeoptimering 24/7 minskas värmeförbrukningen med upp till 20 procent samtidigt som inomhusklimatet blir jämnare.


Solcellsanläggning ger Brf Örnsköldsvikshus 50 % av årets el

Brf Örnsköldsvikshus 2 har storsatsat på solceller när de bytte tak. Åtta huskroppar som fått nya plåttak och 1 200 kvm solceller har installerats. Det motsvarar cirka 50 % av fastighetselen på årsbasis.


Peter Hiti på Svefa skapar flyt i processerna

PROFILEN

Från IT till fastigheter är steget inte alls långt, egentligen. Peter Hiti är seniorkonsult på Svefa där han får borra ner sig i det han gillar bäst; digitalisering, fastigheter, ordning och reda – och människor.


Jag drömmer om ett Spotify för mina resor

KRÖNIKA

Mari-Louise Persson, Miljö- och energichef på Riksbyggen, skriver om att ha tillgång till framtidens fordon, men inte behöva äga dem. Helst vill hon ha ett bibliotek att tillgå – som ett Spotify. Fastighetsägare och förvaltare kan göra detta möjligt.


”Det jag gör ska vara meningsfullt”

PORTRÄTTET

Hon har varit chef på SVT, ett utbildningsföretag och en arkitektbyrå. Nu berättar Johanna Frelin hur hon ser på sitt nya jobb som vd på Riksbyggen i serien om branschens profiler.


Partnertext från Riksbyggen

Brankos resa från lokalvård till chef för fastighetsskötare

Från deltid som lokalvårdare till gruppchef för fastighetsskötare. Branko Sekulic, 29, har gjort en snabb karriär inom Riksbyggen i Helsingborg. Kollegor och chefer har uppmuntrat honom under resan, som även inneburit en personlighetsförändring.


Riksbyggen lanserar ny tjänst för laddning av elbilar

Intresset för att installera laddstationer för elbilar ökar kraftigt. Riksbyggen och Eways har utvecklat en tjänst som förenklar installation och driftskötsel av laddstationer. Tjänsten är ett steg för att ställa om Riksbyggens egen fordonspark och för att hjälpa övriga fordonsflottan i Sverige.


Stridsberg på Riksbyggen strider för 1,5-gradersmålet

PROFILEN

– FN:s 1,5-gradersmål är en stark drivkraft för att stiga upp på morgonen, säger Emilia Stridsberg, 29. Som hållbarhetsspecialist hos Riksbyggen i Malmö strider hon på daglig basis för att nå målet. Hon listas som en av Sveriges unga hållbarhetstalanger.


Riksbyggen erbjuder tjänst för inventering av skyddsrum

Riksbyggen och Presto erbjuder en tjänst för bostadsrättsföreningar att göra en inventering av sitt skyddsrum och därigenom få förslag på eventuella åtgärder och kunna uppnå lagkrav. 


Riksbyggen energioptimerar med AI – styr efter väderprognos

Intresset för att automatisera repetitiva och monotona arbetsuppgifter växer ständigt. Riksbyggen automatiserar nu sin energioptimering med hjälp av algoritmer, Machine Learning och väderprognoser. AI sparar både pengar och klimat.


Partnertext från Riksbyggen

Projektledare Sanna uppfyller sina livsmål

”Jag ska jobba med hus när jag blir stor”. Det sa Sanna Persson när hon var i sjuårsåldern. Så blev det! Tidigt målmedvetna Sanna Persson är idag projektledare hos Riksbyggen inom ombyggnad, efter högskola och nästan fem år som fastighetsförvaltare.


Riksbyggen renoverade och tillvaratog 60-talskök

Istället för att riva ut och sätta in nytt gjorde Riksbyggen en inventering, när området Skarpan skulle renoveras. Resultatet blev att funktionell köksinredning och fina detaljer fick vara kvar. Det blev en vinst för både boende och bolag.


Partnertext från Momentum

Delad data effektiviserar fastighetsbranschen

Momentum publicerade nyligen ett öppet API för plattformen Momentum Energi. Vi har pratat med Jonas Holmberg, energiingenjör hos Riksbyggen, som berättar om hur öppna API:er kan användas i verksamheten och hur de effektiviserar miljöarbetet framåt.  


Helena på Riksbyggen gick från HR- till förvaltningschef – 2 gånger om!

PROFILEN

– Våga hoppa runt på olika bolag, innan du fastnar. Se olikheter och koka ihop vad du tycker är bäst, säger Helena Wester, ny utvecklingschef på Riksbyggen. Efter att, två gånger, ha gått från HR- till förvaltningschef har hon nu en topposition på Riksbyggen.


Elin på Riksbyggen: Alla delar viktiga för helheten

PROFILEN

”Ekonomi är ett stort och viktigt ämne. Men för våra kunder är det viktigt att det är rent i trapphusen och att gräset blir klippt.” Alla delar måste fungera för att skapa en bra förvaltning, menar Elin Bergvall, kundansvarig på Riksbyggen i Luleå.


Så minskar du elnotan – på kort och lång sikt

Elpriserna är rekordhöga i Sverige för tillfället. Vad kan du som fastighetsägare göra för att mildra chocken när elräkningen kommer? Agera både på kort och lång sikt, råder Fastighetsägarnas Rikard Silverfur.


Riksbyggen låter bostäder och kontor växelverka i framtidens energisystem

Riksbyggens Brf Viva har kopplat sig till en kontorsbyggnad på Chalmers campus för att utbyta värme och kyla. – Om lösningen fungerar, kan vi minska kontorshusets kylbehov och öka effektiviteten i bostadshusets bergvärmesystem, säger Peter Selberg.


Smarta styralgoritmer – finns i sjön eller en artrik sjö

KRÖNIKA

Mari-Louise Persson, Miljö- och energichef på Riksbyggen skriver i sin krönika om hur digitalisering av fastigheter är som en sjö av data och algoritmer. Det gäller att hitta rätt – inte bara slumpmässigt som i det gamla kortspelet från barndomen.


Partnertext från Aff

Ida på Riksbyggen var bäst i test!

Aff har webbutbildningar för att sedan kunna välja att göra test och bli diplomerad. Ida Wallgren på Riksbyggen fick allra bäst resultat och hon delar här med sig av sina bästa tips på hur hon lyckades.


Riksbyggen energieffektiviserar sina fastigheter genom att främja ett sömlöst flöde av fastighetsinformation

Riksbyggen energieffektiviserade en redan Silverklassad byggnad och värmeenergin gick ner med 50 %. För att realisera ytterligare synergieffekter ska man ena krafter inom BIM Alliance och bygga bort silotänkande och informationsöar.


3 fastighetsbolag svarar: Mobilitet idag och i framtiden

Förvaltarforum har frågat tre fastighetsbolag om hur de arbetar med mobilitet i sin verksamhet. Det visar sig att de har kommit olika långt men alla är medvetna om att frågan är högst aktuell. Ta del av deras tankar och framtidsplaner.


Tunga fastighetsbolag deltar i projekt för öppna plattformar för fastighetsautomation

Riksbyggen, Vasakronan och Akademiska Hus är några av aktörerna i ett samarbetsprojekt som ska hitta lösningar för öppna plattformar och modeller för fastighetsautomation.


Årets Hållbarhetsförening på Riksbyggen

Brf Vågmästaren i Ängelholm är bostadsrättsföreningen som i princip gjort allt man kan för en ökad hållbarhet, från solcellsprojekt till att dela på prylar och utrymmen.


”Varför producera sopor när vi ändå bara slänger bort dem?”

KRÖNIKA

Det räcker inte med att vi gör rätt i ena änden av kedjan – vi behöver också ta tag i problemet där det uppstår och knyta samman kedjan till en cirkel, skriver Mari-Louise Persson.


Standard för klimatdata efterlyses

Regeringen behöver ge Naturvårdsverket i uppdrag att ta fram standardiserade klimatdata för hur klimatpåverkan ska beräknas för el, uppvärmning och transporter till byggnader. Uppmaningen kommer…


Hållbarhetschef på Riksbyggen

Den 2 juni tillträder Karolina Brick som ny hållbarhetschef på Riksbyggen.


Så attraherar Riksbyggen nya unga medarbetare

Riksbyggen är det bostadsföretag där studenter helst vill arbeta. Maria Sörén som är ansvarig för employer branding berättar hur Riksbyggen attraherar nya medarbetare.


”Vi vill öka tempot i digitaliseringsarbetet”

HALLÅ DÄR...

… Sofia Enberg ny vd för Riksbyggens nya proptechbolag Rafino.


Dags för Framtidens Förvaltare på webben

Den 20 april är det dags för Förvaltarforums webbinarium Framtidens Förvaltare. Lika konkret och värdefullt som stora seminariet men med ännu högre tempo.


Guide ska ge bättre äldreboenden

Riksbyggen deltar i ett innovationsprojekt som ska ta fram en guide för framtidens äldreboenden. Målet är ökad livskvalitet, bättre arbetsmiljö och kostnadseffektivitet.


Växtplantering klättrar på Riksbyggens lista

Plantering av växter som blommar hela säsongen är ny på Riksbyggens topplista över bostadsrättsföreningarnas hållbarhetsåtgärder.


Nya förvaltningsavtal ska ge ökad hållbarhet

Riksbyggen inför gröna hållbarhetssymboler i nytecknade förvaltningsavtal för att tydligt visa vilka åtgärder som skapar värde inom miljömässig och social hållbarhet.


Riksbyggen och Stockholm Exergi vill skapa minusutsläpp

Stockholm Exergi tar tillsammans med sex kunder, varav Riksbyggen är en av dessa, ett viktigt steg för minskade utsläpp av koldioxid.


Snart startar Riksbyggens nya fastighetsbolag

Riksbyggen överför nu sina bostadsfastigheter till sitt nya fastighetsbolag Unobo. Syftet är att frigöra kapital för att kunna öka produktionen av nya bostäder med 20 procent.


Vd för nya Unobo

Vd för Unobo AB blir Carl-Johan Hansson, som idag är chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.


Riksbyggen mest hållbara varumärket bland unga

I kategorin Bygg och Fastighet är Riksbyggen det mest hållbara varumärket, enligt Ungdomsbarometerns senaste rapport ”Framtidens hållbaraste varumärken”.


Partnertext från Riksbyggen

”Min drivkraft är ständig utveckling”

Att leverera snabbt och bra på jobbet eller springa maratonlopp. För fastighetsförvaltaren Zandra Tornstam är energikicken densamma.  Hon beskriver sig som en utstuderad tävlingsmänniska.


Checklista för att klimatanpassa fastigheter

Skadekostnaderna på grund av extrema väderförhållanden ökar snabbt. Riksbyggens checklistor hjälper dig att förebygga skador vid bland annat storm- och åskväder, ökade vattennivåer och höga temperaturer.


Riksbyggen bildar nytt fastighetsbolag

För att kunna öka takten i nyproduktionen till 5 000 bostäder per år lägger Riksbyggen största delen av sitt befintliga bestånd i ett nytt fastighetsbolag.


Riksbyggen förvaltar åt Niam i Östersund

Riksbyggen har fått uppdraget att sköta totalförvaltningen av 883 hyresrätter i Östersund som ägs av Niam.


Så påverkar pandemin vår bostadsmiljö

Många boende vill ha fler inbyggda kommunikationslösningar och var femte har övervägt att förändra sitt boende. Det visar en undersökning som Riksbyggen har gjort.


En av fem ser över sin boendesituation

Pandemin förändrar sättet att använda våra bostäder. Nästan en av fem funderar på att förändra sin boendesituation eller har redan gjort det på grund av…


Marknadsområdeschef för Riksbyggen

Från den 30 juni är Veronica Söderberg ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Västernorrland.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Mikael Bredelius är från den 18 maj ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Skaraborg.


Låt roboten visa lägenheten

Riksbyggen har investerat i två robotar som kunden själv kan styra hemifrån och bestämma precis vad man själv vill titta på i lägenheten. 


”Jag vill få till datadriven verksamhetsutveckling”

HALLÅ DÄR...

… Amir Chizari, IT- digitaliseringschef på Riksbyggen som numera ingår i företagsledningen. Vad betyder det för er digitalisering?


Marknadsområdeschef i Värmland

Mathias Asplund ny marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Värmland.


Nytt förvaltningsavtal till Riksbyggen i Borås

Riksbyggen har tagit över förvaltningen av fastigheterna till Consortio Business Center AB och Cellbes Real Estate AB i Borås.


Hur motverkar vi en bostadskris?

I spåren av coronapandemin följer varsel och permitteringar som i sin tur ger upphov till betalningsproblem och antagligen långsiktig påverkan på två av samhällets grundpelare – bo och jobba.


Riksbyggen förvaltar åt SEB Arkadia Bostad

Riksbyggen tecknar ett stort totalförvaltningsavtal med den nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad som förvaltas av SEB Investment Management AB.


Att mäta och inte veta

KRÖNIKA

Mari-Louise Persson, energistrateg på Riksbyggen efterlyser en enkel omräkningssnurra för att underlätta jämförelser mellan det nya och gamla sättet att bestämma en byggnads energiprestanda.


Branschbäst  i Företagsbarometern

Riksbyggen är det mest lockande företaget när ingenjörsstudenter och yrkesverksamma ingenjörer rankar sin framtida drömarbetsgivare.


Så hanterar bolagen corona

Riksbyggen och Property Partner, berättar om sina direktiv till medarbetarna för att klara pandemin. Här kan du också läsa mer om branschorganisationernas råd.


Viva vinner Kasper Salin-priset

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har vunnit Sveriges mest betydelsefulla arkitektpris, Kasper Salin-priset. Brf Viva är en inspirerande förebild, skriver juryn.


Brf Viva är Årets bostadsutvecklare

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg vann Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”.


Energisnål belysning fortfarande i topp

På Riksbyggens topplista över bostadsrättsföreningarnas hållbarhetsåtgärder finns i år tre åtgärder med inriktning på social hållbarhet.


Partnertext från Riksbyggen

Spindel i tekniskt nät

Han började som ung sommarjobbare i Umeå och är nu teknisk förvaltare i samma stad. Vill man själv så finns verkligen utvecklingsmöjligheter inom Riksbyggen, menar Mikael Sjöström, 46.


Riksbyggen ska förvalta alla ICA-butiker

Från den 1 maj 2020 kommer Riksbyggen att sköta teknisk förvaltning och drift av ICA Fastigheter AB:s samtliga egen- och samägda butiksfastigheter.


Partnertext från Aff

Aff Akademin + fördjupning = sant

Under 2018 lanserade Aff en utbildningsplattform kallad Aff Akademin. Där finns instruktionsvideos till Aff Avtalssystem, men framförallt Aff Diplomutbildning Bas. I dag har över 600 personer gått kursen.


Så jobbar Årets Förvaltare

Var lyhörd och lyssna på din kund eller hyresgäst. Det rådet ger Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Lokaler Stefan Johansson när han berättar om sina yrkeserfarenheter.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Från den 1 mars är Rikard Karlsson ny marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Jönköping.


Årets Fastighetsförvaltare

Kurt Knudsen på SBC och Stefan Jonsson på Riksbyggen är Årets Fastighetsförvaltare 2020. Vinnarna utsågs på förvaltningsbranschens största event Framtidens Förvaltare.


Riksbyggen mest hållbara

För andra året i rad utses Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index B2B för 2019 som är Nordens största studie om hållbarhet.


Bolaget med flest miljöcertifierade hus

Riksbyggen har nu 200 byggnader certifierade i Miljöbyggnad och är därmed den aktör med flest certifieringar i miljöcertifieringssystemet som drivs av Sweden Green Building Council.


Vd för Riksbyggen

Den 13 januari tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

I januari tillträder Johan Sundlöf som ny marknadsområdeschef för Riksbyggen Ombyggnad Väst.


Batterilager ger ljus i vintermörkret

KRÖNIKA

Det börjar bli ekonomiskt intressant med mindre batterilager i våra fastigheter, skriver Mari-Louise Persson, energistrateg på Riksbyggen.


Sök stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond

Nästa år kommer Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” att dela ut cirka 600 000 kronor fördelat på minst fem stipendiater.


Ny betong med lägre klimatpåverkan

I Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har en ny typ av klimatförbättrad betong, med 30 procent lägre klimatpåverkan, testats för första gången.


Partnertext från Riksbyggen

Möjligheternas mästare

När hon börjat känna att hon vill något nytt har det alltid öppnats en ny dörr. Carina Persson, marknadsområdeschef i Helsingborg, har mött många möjliggörare under sin karriär i Riksbyggen.


Mindre användning av varmvatten än väntat

Användningen av tappvarmvatten i Riksbyggens nya flerbostadshus är betydligt lägre än förväntat och långt under Boverkets riktlinjer.


Vinnarna i Sweden Green Building Awards 2019

Den 11 oktober korades vinnarna i Sweden Green Building Awards – Sveriges mest prestigefyllda pris för hållbart samhällsbyggande.


Riksbyggen får nytt förvaltningsuppdrag

Riksbyggen utökar sitt samarbete med Gekås och kommer att förvalta en ny fastighet i Falkenberg som totalt innehåller 131 hyresrätter.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Från den 16 september är Maria Dahlkvist marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Örebro med omnejd.


Ingenjörer vill jobba på Riksbyggen

Inom Fastighetsförvaltning för kategorierna Teknik Högskoleingenjör samt Teknik Civilingenjör är Riksbyggen bäst i branschen.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

I början av september tillträdde Maria Garmert som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Västra Östergötland.


Maknadsområdeschef i Skellefteå

Mikael Lindgren tillträder som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Skellefteå den 1 november.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Den 9 augusti tillträdde Jenny Dingertz som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrköping.


Riksbyggens nya vd

I januari 2020 tillträder Johanna Frelin som ny vd för Riksbyggen.


Nils Holgersson-rapporten: Elnätspriser fortsätter upp

Elnätspriserna har ökat med i snitt 27,4 procent sedan 2014. Det visar Nils Holgerssonrapporten, som kartlägger avgifter och taxor i samtliga kommuner.


Riksbyggen får stort förvaltningsuppdrag

Riksbyggen har tecknat avtal gällande teknisk förvaltning och drift av Stadsrum Fastigheters bostäder i Sverige.


Nytt uppdrag för Riksbyggen

Riksbyggen fastighetsförvaltning har tecknat avtal med Heimstaden i Sandviken gällande yttre skötsel och lokalvård av deras fastigheter.


Nya riktlinjer för bygg- och rivningsavfall

Bygg- och fastighetssektorn vässar sina gemensamma riktlinjer för resurseffektivisering och avfallshantering.


Lånar en miljard för energieffektivisering

Rikshem lånar en miljard kronor av Europeiska investeringsbanken (EIB) för att renovera och energieffektivisera delar av sitt bestånd.


Ny digital tjänst för brf-överlåtelser

Riksbyggen lanserar en digital tjänst för överlåtelser av bostadsrätter.


Riksbyggen ingår nytt avtal med Vectura

Riksbyggens fastighetsförvaltning i Dalarna har startat ett samarbete med fastighetsägaren Vectura Fastigheter gällande fastigheterna Hessegården och Tunagården i Borlänge.


Partnertext från Riksbyggen

Riksbyggen populärast bland studenter

Studenter som läser till högskole- och civilingenjör vill helst arbeta på Riksbyggen inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Företagsbarometern.


Brf i Göteborg gör stor klimatsatsning

I samband med ett takbyte installerar Riksbyggens Brf Göteborgshus 38 en av landets största solcellsanläggningar i en bostadsrättsförening.


Populärast bland studenter

Studenter som läser till högskoleingenjör vill helst arbeta på Riksbyggen inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern, som i år har besvarats av över…


Förvaltar fossilfritt i Sundsvall

Riksbyggen har vunnit en upphandling för att ansvara för skötseln av bland annat grönytor inom Selångers församling i Sundsvall.


Chef för Riksbyggens rikskunder

Den 1 april började Anders Tenggren som ny chef för marknadsområde rikskund på Riksbyggen.


Fastighetsägarna ny medlem i Prisdialogen

Fastighetsägarna träder in som ordinarie medlem i Prisdialogen.


Politisk sakkunnig hos bostadsministern

Cattis Carlén blir politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP) på Finansdepartementet. Cattis har en bakgrund som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.


Bolaget med flest miljöcertifierade projekt

Riksbyggen är den aktör i landet som har flest bostadsprojekt certifierade eller verifierade enligt Miljöbyggnad Sverige, sammanlagt 165 stycken.


Bostadsrättsföreningarnas bästa hållbarhetsknep

Att byta gamla lampor till nya, energisnåla ljuskällor är den vanligaste hållbarhetsåtgärden för bostadsrättsföreningar, enligt Riksbyggens sammanställning. Ny på topplistan är fågelholkar.


Öppnar kontor i Ludvika

Riksbyggen stärker den lokala närvaron i Ludvika och öppnar ett nytt kontor på orten.


Marknadsområdeschef för Riksbyggen

Den 1 juni blir Patrik Rosenlund ny marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Östergötland.


Bli diplomerad på Aff-avtalen

Nu går det att få bevis på att man behärskar Aff:s avtal för drift och förvaltning. Organisationen öppnar i dag sin digitala diplomutbildning för alla.


60-talshus får Miljöbyggnad Silver

Riksbyggen har gjort en varsam om- och tillbyggnad av bostadsområdet Skarpan i Linköping från 1965 som nu certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.


Satsning på digital affärsutveckling

Riksbyggen bildar ett Forum för digital affärsutveckling.


Nu startar Klimatdialogen!

Nya Klimatdialogen ger Prisdialogens medlemmar möjlighet att utveckla sin kunddialog till att även omfatta miljö- och klimatfrågor.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Den 2 maj tillträder Helena Fremle som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Södra Skåne.


Pris till Riksbyggens sajt

Under Web Service Award-galan fick Riksbyggen ta emot utmärkelser i två kategorier som ”Bästa förbättrare” för utvecklingen av riksbyggen.se.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Den 1 april tillträder Marianne Wadefalk som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Göteborg.


Riksbyggen utökar utbudet av energitjänster

Genom att starta ett samarbete med Gotlandsföretaget Energibyrån utökar nu Riksbyggen utbudet av olika energitjänster på Gotland.


Fler kvinnliga chefer på Riksbyggen

Andelen kvinnor som är chefer har ökat stadigt på Riksbyggen, sedan 2008 har andelen ökat från 24 procent till 41 procent 2018.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Från 1 januari är Johanna Severed, 38 år, ny marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Jönköping som spänner över hela Jönköpings län.


Ny miljövärdering för fjärrvärme

En ny överenskommelse har träffats mellan värmemarknadens parter i Värmemarknadskommittén om principer för miljövärdering av förändrad energianvändning.


Samhall+Riksbyggen=jobb

Samhall-anställda får jobb på Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrbotten tack vare ett samarbete som gagnar båda företagen.


Batterier från elbussar lagrar solel

I Riksbyggens Brf Viva på Guldheden i Göteborg testas ett system där energi från solceller på byggnadernas tak lagras i begagnade elbussbatterier.


Mest hållbara företaget i branschen

När svenska företag, med en omsättning över en halv miljard, får frågan vilket företag som är mest hållbart i fastighetsbranschen blir svaret Riksbyggen.


Bastu i Solar Egg ny världsattraktion

För drygt en vecka sedan släppte guide-magasinet Time Out en ny ”bucket-list” över de 50 bästa sakerna att uppleva i världen under sin livstid. På tredje plats finns ett bastubad i Riksbyggens Solar Egg skapat av konstnärs-duon Bigert & Bergström.


Chef för Riksbyggens ombyggnad

Alexander Eklöw tillträder vid årsskiftet tjänsten som ny chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet. 


Stipendier för hållbara förorter

Nu är det dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”.


Protest mot moms vid IMD

Sabo, Fastighetsägarna, Riksbyggen och HSB ansökt om förhandsbesked hos Skatterättsnämnden om moms vid individuell mätning och debitering (IMD).


Riksbyggen skänker 1,6 mkr till We Effect

Biståndsorganisationen We Effect bildades för exakt 60 år sedan och Riksbyggen är sedan många år ett av organisationens medlemsföretag.


Riksbyggen får uppdrag på köpcentrum

Från den 1 november tar Riksbyggen över lokalvården av Valbo Köpcentrum, strax utanför Gävle.


Riksbyggen listar sina klimatprojekt

Riksbyggens arbetar med klimatfrågan på många fronter. Här presenterar bolaget en lista på sitt arbete för att minska sin klimatpåverkan.


Affärs- och leveranschef på Riksbyggen

Från den 1 november är Sofia Enberg ny affärs- och leveranschef på Riksbyggen med ansvar för teknisk förvaltning och fastighetsservice.


Riksbyggen hett bland unga ingenjörer

Inom området fastighetsförvaltning är Riksbyggen, för andra året i rad, det företag som unga högskoleingenjörer helst vill arbeta på.


7-fast blir Riksbyggen

Från och med den 1 september har 7-Fast verksamhet i Alingsås blivit Riksbyggen fullt ut.


Riksbyggen får slottsuppdrag i Gävle

Riksbyggen har ingått avtal med Statens Fastighetsverk om yttre skötsel av Gävle Slott och det gamla Länsfängelset. Slottet och det före detta fängelset är två av Gävles kulturhistoriskt mest viktiga byggnader.


Ny digital tjänst för mobilitet

Riksbyggen, Västtrafik och EC2B testar en ny digital tjänst som ska göra det enklare för människor att kombinera olika färdsätt.


Balkong viktigast för senioren

Nio av tio svenskar över 55 år anser att balkongen/uteplatsen är viktigast när de ska välja bostad inför framtiden.


Vinnande bidrag till kul musikvideo

När Riksbyggen skulle göra en musikvideo till klassiska hiten Live is life, som i Riksbyggens version sjungs av artisten Ness Hakin, arrangerades en tävling där svenska folket ombads bidra med filmer från sin verklighet.


Riksbyggen ska sköta gröna tak i Göteborg

Riksbyggen har vunnit uppdraget att sköta gröna tak åt Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Från den 3 september är Jenny Ågren marknadsområdeschef för Riksbyggens förvaltningsverksamhet i Örebro med omnejd.


Riksbyggens dofter kan få designpris

Riksbyggens kampanj ”Doften av trygghet” har nominerats till Svenska Designpriset i kategorin identitet/produktdesign.


Malmös vackraste innergård

Nu har alla i malmöområdet chans att nominera sin, eller någon annans, innergård i Malmö med omnejd till Bostadsrättsmässans tävling Årets innergård.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Den 16 augusti tillträder Andreas Norling som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Västmanland.


Chef för hållbar utveckling på Riksbyggen

Den 1 oktober tillträder Lina Öien som chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.


”Det är bråttom att förändra oss”

HALLÅ DÄR...

Hållbarhetsprofilen Charlotta Szczepanowski, som lämnar Riksbyggen, berättar vad hon tycker om hållbarhetsarbetet i branschen.


Vd för Bostadsbyggen

Från den 1 augusti 2018 tar Daniel Toftskär, marknadsområdeschef för Riksbyggens Fastighetsförvaltning Sydost, över som ny vd för Bostadsbyggen AB i Jönköping.


Elnätspriset fortsätter upp

Elnätspriset fortsätter att öka för landets konsumenter. Sedan 2017 har avgifterna ökat med i snitt 5,1 procent. Det visar den årliga Nils Holgerssonrapporten.


Ny handbok om solceller

KTH och Sustainable Innovation har samverkat för att ta fram ”Solceller ur flera perspektiv – Handbok för beslutsfattare”.


Nya solceller med batterilagring i Ystad

Riksbyggen Brf Tornväktaren IV i Ystad har installerat en solcellsanläggning med batteribackup för att ta kunna lagra solenergin som produceras under dagen.


Världens första trygghetsdofter

Åtta av tio svenskar anser att doften i ett hem är viktig för att skapa en hemkänsla, enligt en Sifo-undersökning som Riksbyggen har gjort.


Vd på Förvaltning i Östersund

Susanne Lindh, affärs- och leveranschef på Riksbyggen, blir vd för Riksbyggens dotterbolag Förvaltning i Östersund AB.


Tf regionchef på Riksbyggen

Från och med den 4 juni tar Carl-Henrik Appel över som tf regionchef för Riksbyggen Bostad Öst.


HSB har mest hållbara varumärket

HSB utsågs till det mest hållbara varumärket inom kategorin bostäder i rapporten Sustainable Brand Index 2018.


Marknadsområdeschef i Halland

Jeanette Bernhard Bertilsson är från den 1 juni ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Halland.


Polishus i Malmö blir lägenheter

Riksbyggen kommer att omvandla det gamla Polishuset på Davidshall i centrala Malmö till 122 lägenheter.


Svenska krav på produkters miljöpåverkan

Kraven på information om byggprodukters kemiska innehåll och miljöpåverkan bör skärpas. Det kravet riktar nu HSB, SABO, Riksbyggen, Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Sveriges Byggindustrier gemensamt till EU-kommissionen, skriver Fastighetstidningen.


Årets Hållbarhetsförening 2018

Riksbyggen har utsett bostadsrättsföreningen Pyramiden i Malmö till Årets Hållbarhetsförening.


Stipendiater med hållbara idéer

Riksbyggen delade ut 628 000 kronor till stipendiater som ska undersöka hur vi kan få mer hållbara städer. Läs om de sex projekten.


Riksbyggen satsar på nya mobilitetslösningar

Riksbyggen samlar ett antal leverantörer av hållbara lösningar för att ta fram nya och enkla sätt att minska de boendes behov av egen bil.


Så räknar du hem FTX-konvertering i låghus

Det går att få lönsamhet i att installera FTX-ventilation i låga miljonprogramshus med frånluft. Vid konvertering från ett FT-system kan en påbyggnad få ihop kalkylen.


Solar Egg vann Swedish Arts & Business Awards

För sitt samarbete kring Solar Egg har Riksbyggen och konstnärsduon Bigert & Bergström utsetts till vinnare i årets Swedish Arts & Business Awards. Priset delades…


Marknadsområdeschef i syd

Martin Mårtensson blir ny marknadsområdeschef för Riksbyggen Ombyggnad i region Syd. Riksbyggens ombyggnadsverksamhet har växt kraftigt de senaste åren och nu förstärks organisationen i södra…


Prisdialogen får godkänt

Prisdialogen ger bättre förutsägbarhet och rimliga prisändringar. Deltagarna är mer nöjda än övriga fjärrvärmekunder.


Nytt förvaltningsavtal med Stora Enso

Från den 1 april ansvarar Riksbyggen för yttre skötsel av Stora Ensos byggnader i Skutskär. Sammanlagt handlar det om ett tiotal byggnader kring Stora Ensos…


Branschens populäraste arbetsgivare

Great Place to Work och Universum har släppt årets rankning av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Nio bolag i fastighetsbranschen är med i toppen.


De största bostadsägarna 2017

Fastighetsvärlden listar de 18 största bostadsägarna i Sverige om man bortser från de kommunala bostadsbolagen. I antalet lägenheter, som anges efter företagsnamnet, ingår studentlägenheter och…


Riksbyggen antar fossilfria utmaningar

Genom att anta tre utmaningar ställer sig Riksbyggen bakom regeringens initiativ Fossilfritt Sverige.


OK blir kund hos Riksbyggen

Riksbyggen ska förvalta och projektleda underhåll och hyresgästanpassningar åt OK som äger 50 procent av drivmedelsbolaget OK-Q8.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Conny Andersson tillträder som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Malmö med omnejd. Marknadsområdet spänner över fyra kommuner och förvaltar cirka 15000 bostads- och hyresrätter…


Ett spännande uppdrag

Riksbyggens fastighetsförvaltning i Nyköping har det utmanande uppdraget att vårda stadens stolthet – Nyköpingshus.


Störst inom miljöcertifiering

Riksbyggen är det svenska bostadsföretag som har flest nyproducerade flerfamiljshus certifierade med Miljöbyggnad.


Riksbyggen köper förvaltningsbolag

Riksbyggens fastighetsförvaltning expanderar i Stockholm genom förvärv av Agenta Förvaltning.


Årets Förvaltare 2018

Anna Lackman på Stockholmshem och Annika Rissler på Newsec är Årets Fastighetsförvaltare 2018. Vinnarna utsågs på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare.


Nej, klimatmålen är inte alls för tuffa!

KRÖNIKA

För oss som förvaltar fastigheter handlar det om att se till att fastigheten vi sköter om minskar sin klimatbelastning, men också att minska den negativa klimatpåverkan vi ger upphov till, skriver Charlotta Szczepanowski.


Energisnålare belysning toppar brf:ernas lista

Att byta sina gamla lampor till nya, energisnåla ljuskällor är den hållbarhetsåtgärd som flest bostadsrättsföreningar gjort under 2017.


Fler kvinnliga chefer på Riksbyggen

Andelen kvinnor som är chefer har ökat stadigt på Riksbyggen, sedan 2007 har andelen ökat från 23 procent till 37 procent.


Regionchef på Wihlborgs

Wihlborgs har anställt Maria Ivarsson som ny regionchef i Lund. Maria tillträder den 5 mars. Hon arbetar sedan 2014 som marknadsområdeschef för fastighetsförvaltning på Riksbyggen…


Riksbyggen testar hyrköp för unga

Nu provar det kooperativa företaget hyrköp av bostadsrätt för att unga vuxna lättare ska kunna efterfråga en bostad.


Så kan vi få fler ungdomslägenheter

En rad bostadsbolag berättade hur de löser bostadsbristen bland ungdomar på regeringens konferens om de ungas bostadssituation.


Träffa ledande experter!

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Tio punkter för att utveckla förorten

I en ny rapport presenterar nationalekonomen Stefan Fölster tio punkter hur områden som kännetecknas av utanförskap kan utvecklas.


Marknadsområdeschef på Riksbyggen

Den 1 december tillträder Anna-Karin Norrman som ny marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Göteborg. Anna-Karin kommer närmast från tjänsten som verksamhetschef för Ronald McDonald Hus…


Alla talarna på Framtidens Förvaltare

Missa inte seminariet som tar upp de största utmaningarna inom ditt arbetsområde! Här kan du se föredragshållarna och vad de ska prata om.


Savills hjälper Riksbyggen med uthyrning

Savills ansvarar för uthyrning och projektutveckling av Riksbyggens fastighet på Kungsbron 21 och har förmedlat ett femårigt hyresavtal om cirka 1 200 kvadratmeter. Den nya hyresgästen…


Skriver bok om goda hållbara exempel

Miljöingenjören Susanna Elfors ska samla goda hållbarhetsexempel från fastighetsförvaltning i en bok.
– Alla ni som gör nåt hållbart får gärna höra av er.


Första solcellerna med batteri-backup

Riksbyggen installerar sin första solcellsanläggning med batteri-backup i Brf Tornväktaren IV i Ystad.


Stora effekter med enkla miljöidéer

Det ska vara enkelt att agera hållbart. Därför har Riksbyggen tagit fram konceptet Enkla miljöidéer för sina bostadsrättsföreningar.


Stora skillnader mellan kommunernas avgifter

Det skiljer hela 80 procent för priset på el, värme, avfall och vatten mellan dyraste och billigaste kommunen, visar årets Nils Holgersson-rapport.


Chefer för hållbarhet på Riksbyggen

Charlotta Szczepanowski får en ny roll som chef för hållbar utveckling och Therese Berg blir ny hållbarhetschef på Riksbyggen. Therese har tidigare varit strateg för…


Nya möjligheter med 3D-modeller från drönare

Riksbyggen testar ett nytt användningsområde för drönare: 3D-modeller som underlättar vid ombyggnad av hus eller förnyelse av utemiljöer.


Riksbyggen lockar flest unga ingenjörer

Inom fastighetsförvaltning är Riksbyggen det företag som unga högskole- och civilingenjörer helst vill arbeta på.


Sveriges mest hållbara fastighetsbolag

Vasakronan, Klövern och Riksbyggen har utsetts till Sveriges mest hållbara fastighetsbolag i en ny studie. Se hela rankingen där 18 bolag ingår.


De är bäst på att rekrytera unga

Stena Fastigheter och Riksbyggen blev vinnare i Framtidsindex för sitt arbete att anställa unga medarbetare.


Göteborg i EU-projekt för klimatlösningar

Göteborg, Nice, Utrecht och fyra följestäder har beviljats drygt 175 miljoner kronor av EU för ett femårigt projekt.


Bostadspolitisk expert på Riksbyggen

Sedan den 1 september är Cattis Carlén bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Hon brinner för samhälls- och bostadsfrågorna, har erfarenhet som opinionsbildare och har även arbetat…


Riksbyggen förvaltar åt Gekås

Gekås i Ullared har genom sitt fastighetsbolag tecknat avtal med Riksbyggen om totalförvaltning av sina nyproducerade hyresfastigheter i Falkenberg och Halmstad. Tidigare i år fick…


Folket vill ha fler hyresrätter

Sju av tio svenskar vill att det ska byggas fler hyresrätter i den kommun som de bor i, det visar en Sifo-undersökning som Riksbyggen låtit…


Riksbyggen växer med förvärv

Köpet av ISS Fastighetsägare är det tredje förvärvet som Riksbyggen gör i år. Är det bolagets nya strategi att växa inom förvaltning genom att köpa företag?


Bättre förskolegårdar med ekosystemtjänster

Riksbyggen deltar i ett forskningsprojekt för att utveckla förskolegårdar med förstärkta ekosystemtjänster för hälsa och hållbarhet.


Studenternas drömarbetsgivare

När svenska studenter får säga vilka arbetsgivare de helst vill jobba för finns Riksbyggen med på topplistan. Inom kategorin fastighetsförvaltning är Riksbyggen bäst i branschen….


Storsjö får vd från Riksbyggen

I samband med att Riksbyggen tar över Storsjö Förvaltning i Östersund den 1 juni tar Karin Eriksson, marknadsområdeschef för Riksbyggen i staden, vid som vd för…


Riksbyggen köper förvaltningsbolag

Det Östersundsbaserade företaget Storsjö Förvaltning med ett 15-tal anställda överlåts till Riksbyggen från den 1 juni 2017.


Gratis app sparar energi

Riksbyggen erbjuder sina hyresgäster i Östersund, Skellefteå och Umeå att prova en ny app som hjälper till att få koll på energianvändningen. Testet görs tillsammans…


”Förr kastade man tomater på mig”

KRÖNIKA

Det har skett en stor förändring i attityden till bilen, skriver Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski i en krönika.


Kooperativa företag startar tankesmedja

Den 11 maj lanseras Svensk Kooperation – en ny opinionsbildare fo?r den kooperativa fo?retagsformen. Initiativtagare a?r LRF, KF, HSB, och Arbetsgivarfo?reningen KFO. Syftet a?r att…


Tre nya i Rikshems ledningsgrupp

Regioncheferna Fredrik Edlund, Anna-Karin Eriksson och Christofer Bernebring blir nya medlemmar i Rikshems ledningsgrupp. Syftet är att öka den lokala närvaron och lokala förankringen i bolaget….


Vilken är vår största utmaning?

Charlotta Szczepanowski, som nyligen rankades på plats 25 bland de mäktigaste i Hållbarhetssverige, berättar hur hon ser på hållbarheten i fastighetsbranschen.


Mäktigaste kollegorna i Hållbarhetssverige

Se vilka i branschen som rankas bland de 101 mäktigaste i Hållbarhetssverige. Den mäktigaste av dem sitter i Förvaltarforums redaktionsråd.


”En fantastisk chans”

Hittills har 51 nyanlända fått praktik på Riksbyggen inom ramarna för regeringens satsning 100-klubben. Fawzi Sallat från Syrien är en av dem.


Gratis cykelservice i Uppsala

I helgen bjuder Riksbyggen alla Uppsalabor på fri cykelservice. Mellan klockan 10.00-15.00 lördag/söndag finns Riksbyggens mobila cykelservice vid Gamla torget i centrala Uppsala. Riksbyggens mobila…


Garanterad energibesparing

Ta kontroll över din energianvändning. Ledande experter på området delar med sig av sina erfarenheter på Förvaltarforums seminarium Energiforum den 30 augusti.


Årets hållbarhetsförening

Riksbyggens Bostadsrättsförening Vivalla i Uppsala har utsetts till Årets hållbarhetsförening 2016 i Uppland. Medlemmarna vann en dag med gratis cykelservice. Juryns motivering till varför Brf Vivalla…


Stolt men aldrig nöjd!

KRÖNIKA

Var stolt men aldrig nöjd när ni gör investeringar som är bra för människa och miljö, skriver Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski i en krönika.


Riksbyggen köper 7-fast

Affären innebär att Riksbyggen blir den ledande aktören inom fastighetsförvaltning i sjuhäradsbygden.


Bostadsfonden förlänger med Riksbyggen

Riksbyggen får förnyat förtroende hos Svenska Bostadsfonden att sköta drift och skötsel av deras cirka 80 fastigheter på 21 orter i hela landet. Svenska Bostadsfonden är…


Riksbyggen förnyar avtal med Lulebo

Riksbyggen har tecknat ett nytt avtal gällande inre och yttre fastighetsservice med Lulebo. Avtalet omfattar fastighetsservice för cirka 6 700 lägenheter. Lulebo äger och förvaltar…


Dags att utse årets fastighetsförvaltare

Nomineringarna ska vara inne senast den 15 mars.


Årets inspiratör 2017

Riksbyggens hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski har utsetts till ”Influencer of the year”.


Riksbyggen förlänger med Trafikverket

Riksbyggen Fastighetsförvaltning har vunnit förnyat förtroende hos Trafikverket i södra Sverige. Riksbyggen har tecknat ett 3-årigt avtal som bland annat avser tillsyn, skötsel och underhåll…


Riksbyggen flyger igen

Först med att få kameraövervakningstillstånd för hela Sverige.


Byter till grön el och snålare belysning

Vanligaste hållbarhetsåtgärderna hos Riksbyggens borättskunder.


Riksbyggens vd i podcast om hållbarhet

I det senaste avsnittet av Riksbyggens podcast Hållbart intervjuar företagets hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski vd:n Leif Linde om hans syn på vad hållbarhet är och hur…


Så får du rätt värmepump

TEKNIK/UPPHANDLING Sabos expert på upphandling av fastighetsvärmepumpar ger vägledning om hur du ska få ett avtal som ger valuta för pengarna.


Riksbyggen – ett av Sveriges karriärföretag

Riksbyggen har utsetts till ett av 100 Karriärföretag 2017 i ett urval av 5000 företag och organisationer. Utmärkelsen delas ut av Karriärföretagen AB och är…


Riksbyggen får ny helkund i Järfälla

Brf Kallhällshus nr 1 i Järfälla, med 346 lägenheter, blir ny helkund hos Riksbyggen. Tidigare har Riksbyggen skött ekonomisk förvaltning och lokalvård men från och…


Dags ansöka ur jubileumsfond

Nästa år kommer Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” att dela ut cirka 600 000 kronor fördelat på minst fem stipendiater. Under 2017 ges prioritet till…


Riksbyggen förvaltar Coop-butiker

Riksbyggen har tecknat avtal med Coop Mitt och utökar därmed sin verksamhet av förvaltning av kommersiella fastigheter. Sammanlagt innefattas 66 butiker och stormarknader av det…


Nytt uppdrag för Riksbyggen

Riksbyggen sköter från den 1 september den ekonomiska förvaltning åt Derbo Förvaltning AB (Derbo) samt ett flertal fastigheter som Derbo förvaltar för Equmeniakyrkans räkning. I…


Klimatskolan växer

För sjunde hösten i rad anordnar Riksbyggen i Umeå Klimatskolan där de boende erbjuds att delta i föreläsningar, studiebesök och en mässa som ska inspirera…


Ny mästartitel för förvaltare

Den nya utmärkelsen ”Årets Fastighetsförvaltare” ska stärka hela yrkeskåren.


Den stora utmaningen

Johan Paulsson, Årets Fastighetsförvaltare i kategorin bostad, berättar hur han ökade trivseln i miljonprogramområdet.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega