Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Riksbyggen lockar flest unga ingenjörer

Ylva Bohman och Maria Sörén från Riksbyggens HR-avdelning fick ta emot diplom när Riksbyggen utsetts till Branschbäst inom fastighetsförvaltning.

Inom fastighetsförvaltning är Riksbyggen det företag som unga högskole- och civilingenjörer helst vill arbeta på.

Det visar Universums årliga undersökning KarriärBarometern, som besvarats av över 26 000 Professionals i över 30 branscher.

– Nästa generations talanger vill ha mer än bara ett jobb, de vill hitta en arbetsgivare som erbjuder ett sammanhang där de kan nå sin fulla potential. De vill ha en kreativ och dynamisk arbetsmiljö som även erbjuder jakten på ett högre syfte. Idag räcker det inte att som arbetsgivare erbjuda en marknadsmässig lön och en trygg anställning, säger Claes Peyron, Sverigechef på Universum.

Tydlig värdegrund
Resultatet av undersökningen blev offentligt den 4 oktober och Riksbyggen har ökat markant som en attraktiv arbetsgivare.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att så många unga högskole- och civilingenjörer vill arbeta hos oss. Riksbyggen har en tydlig värdegrund, tar ett stort samhällsansvar och ligger långt framme när det hållbarhetsfrågorna. Detta sammantaget är förmodligen svaret på varför så många vill arbeta hos oss, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Årlig undersökning
Varje år rankar landets ”Young Professionals” Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i undersökningen KarriärBarometern, som är en heltäckande Professional-undersökning om karriär, arbetsliv och framtid.

I undersökningen ingår personer som har arbetat 1–8 år efter examen.

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega