ByggVesta Fastighetsförvaltning

Förvaltningsbolag

ByggVesta är en innovatör som utvecklar, bygger, förvaltar och investerar i nya hållbara bostäder. Vi är ett värderingsdrivet företag som fokuserar på samhällsnytta, omtanke och långsiktighet. Det betyder att vi arbetar kundnära, att vi gör det enklare för våra hyresgäster att göra medvetna val i vardagen och dela saker med varandra.

Vi förvaltar med sikte på hög energieffektivitet och ekonomisk långsiktighet. Vi vågar testa nya lösningar som ska ge bättre, tryggare och mer inkluderande bostadsområden – både i vår förvaltning och i nära samarbete med våra projektledare som utvecklar våra hyresrätter, campusnära studentbostäder och ungdomsbostäder.

ByggVesta har ett 60-tal medarbetare på huvudkontoret i Stockholm samt vid våra fastigheter i Storstockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Linköping.


Kontakta ByggVesta Fastighetsförvaltning

Inköpsportal - kontakta leverantör

Observera att ditt meddelande kommer att sparas för uppföljning av Förvaltarforum.

Relaterade artiklar
Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Hur klimatsmarta byggmetoder påverkar fastighetsförvaltning

Flerbostadshusen i kvarteret Hestur i Kista har byggts med 36% lägre klimatavtryck än jämförbara projekt. Har det betydelse också för förvaltningen, kan man fråga sig?


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Först på plats: Erfarenheter av att vara 1:a aktör i nytt kvarter

ByggVesta har erfarenhet av att vara första aktör på plats i nybyggda kvarter. Logistik, miljörum och trygghet ska fungera för hyresgästerna. Med hjälp av checklistor och närvarande personal ser man till att inflyttningen blir så bra som möjligt.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Kartläggning av klimatrisker: en långsiktig strategi för fastighetsförvaltning

ByggVestas förvaltningsstrategi är att tänka långsiktigt och att riskminimera. Därför har man genomfört en omfattande inventering av beståndet för att hantera klimatrisker. Pågående och kommande projekt planeras nu med anpassningar redan från början.


Energiexperterna: Här är fallgroparna du bör undvika

Trots ett injusterat värmesystem med både övervakning och rätt inställningar kan kylan leta sig in. Att höja utgående temperatur några grader kanske lockar. Men det, och mycket annat, bör du undvika menar energiexperterna på Balder och ByggVesta.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Hyresgäster som gör skillnad: Trivsel i en välordnad fastighet

I hyreshuset i Malmö blomstrar tak och loftgångar, grannarna hälsar glatt och avfallsrummet är snyggt och prydligt. Så är inte alltid fallet i alla bostadsområden. Någon som här bidrar till trivsel och välordnad fastighet är hyresgästen Bo Alsensjö.


ByggVestas klimatmål godkända av Science Based Target initiative

ByggVestas ambition är att bidra till begränsning av den globala uppvärmningen till 1,5 grader. Nu har också Science Based Target initiative validerat att företagets mål för Scope 1 och 2 är i linje med Parisavtalet och klimatforskningen.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Så använder ByggVesta AI för energioptimering av fastigheter

Det senaste året har ByggVesta sett en imponerande minskning av upp till 20% av inköpt energi till sina bostadsfastigheter. Svaret på frågan ”hur”, är artificiell intelligens (AI) för optimering av värmekurvorna, det minskar både kostnader och påverkan på klimatet.


Fågelljud bidrar till fräschare miljörum hos ByggVesta, Lindström och Alingsåshem

Fågelkvitter i miljörum verkar göra både förvaltare, fastighetsägare och hyresgäster glada. Ordningen blir bättre och i vissa fall minskar avfallsnotan. ByggVesta, Lindström Fastigheter och Alingsåshem testar ljud i soprummen och delar här sina erfarenheter.


Vi söker dialog: Hur hanterar ni kriminalitet i era områden?

DEBATT

Vi jobbar mitt i en samhällsförändring, med hot mot människor och egendom. Som fastighetsägare ser vi på ByggVesta fördelar med de åtgärder som regeringen utreder. Men flera frågor återstår, som att garantera trygg arbetsmiljö. Vi efterlyser dialog med andra bostadsaktörer.


Uppdrag: Att utmana de gamla dogmerna

PROFILEN

Tack vare tidigare extrajobb hamnade Martina Maxstad på ByggVesta direkt efter examen. Som förvaltare har hon även ett extra uppdrag: Att ifrågasätta gamla invanda mönster.
– Det passar mig perfekt, för jag är frågvis och orädd.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

ByggVestas hyresgäster i Sege Park erbjuds delningsekonomi och odling

ByggVesta välkomnar de första hyresgästerna till nya bostadsområdet Sege Park i Malmö. I den bevarade gröna parken växer ett bostadsområde fram med fokus på hållbarhet, med bland annat delning, gemenskap, odling, cirkulär konsumtion och grön mobilitet.


Så tipsar ByggVesta sina hyresgäster om att minska på elen

ByggVesta ligger i framkant och går ut med elspartips till sina hyresgäster. Marit Appelgren, vd för ByggVesta Fastighetsförvaltning, hoppas att det ska minska konsumtionen, bli färre frågor och visa att bolaget tar sitt ansvar under rådande elkris.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Så vill ByggVesta öka samverkan – inför Hållbara kontrakt

Positiv och bestående förändring kräver gemensamt engagemang från boende såväl som från förvaltning. Därför inför nu ByggVesta ett Hållbart kontrakt för alla hyresgäster i syfte att stärka den miljömässiga och sociala hållbarheten.


”Jag tryckte på fel knapp”

PORTRÄTTET

Marit Appelgren, vd på ByggVesta Förvaltning, kom in i branschen med en feltryckning. Hon ser med oro på uthyrning av ”madrassplatser” men vill att hennes förvaltare respekterar hyresgästen. – Alla förtjänar ett vänligt svar, även om det är ett nej.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Välkomstvärdar skapar trygghet

Fastighetsbolaget ByggVesta lanserar konceptet Välkomstvärdar. Man vill få nyinflyttade hyresgäster att trivas i sina bostadsområden. Ambitionen är att skapa en trygg och välkomnande boendemiljö genom att vara en närvarande och personlig förvaltare.


Sopkomprimering ger bättre arbetsmiljö i ByggVestas hyreshus

För att komma tillrätta med överfulla förpackningscontainrar i miljörummen, köpte ByggVesta in ett antal sopkomprimatorer till några av sina bostadsområden. Resultatet blev bättre arbetsmiljö för fastighetsskötarna – liksom prydligare miljörum.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

ByggVesta lockar unga talanger med socialt engagemang och god stämning

Fastighetsbolaget ByggVesta, som har vuxit rejält de senaste åren, har fortsatt att prioritera en arbetsmiljö präglad av kreativitet och öppenhet, där alla får komma till tals.


ByggVestas Amine har fokus på klimatet och socialt ansvar

PROFILEN

De stora frågorna om social hållbarhet och klimatet samt att hjälpa människor att lösa sina problem i vardagen. Det är centralt för Amine Asry, teknisk förvaltare hos Byggvesta.
– Som förvaltare kan jag bidra inom alla dessa områden i mitt arbete.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Studenten Lina bidrar till tryggt boende i Byggvestas studentområde

Byggvesta har de senaste åren investerat i trygga och campusnära studentboenden. En viktig roll för trivseln har områdesansvariga studenter. Lina Mouneimne bor och jobbar som områdesansvarig i Nacka Ektorp.


Första växtväggen på ett bostadshus

Den innovativa växtväggen mäter 17 x 10 meter och kommer att fungera som en entré till studentbostadsområdet Colonia II i Linköping.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Rinkebyterrassen – en lönsam social investering

Fastighetsbolaget Byggvesta förenar samhällsengagemang med en lönsam affärsmodell. Satsning på Rinkebyterrassen i norra Stockholm är ett exempel på bolagets långsiktiga arbete.


Partnertext från ByggVesta Fastighetsförvaltning

Närvarande grannar ger ökad trygghet i våra hus

En dörr som hålls upp, en liten nick eller några uppmuntrande ord. Vi på ByggVesta vill uppmuntra våra hyresgäster att skapa större trygghet och trivsel genom att vara en mer närvarande granne.


Ny vd på Byggvesta

Årets unga fastighetskvinna 2019 Jenny Jonsson tar över som vd på Byggvesta.


Nyckelskåp och digitala visningar minskar smittrisk

Utlämning av nycklar i digitala skåp och lägenhetsvis-ningar som filmas av hyresgästerna. Läs om två nyheter som Byggvesta infört som en följd av corona-pandemin.


Byggvesta hjälper isolerade att få hjälp

Byggvesta uppmanade i ett mejl sina hyresgäster som är sjuka eller sitter i karantän att höra av sig om de behöver hjälp. Många grannar vill hjälpa.


Social hållbarhet lönsamt på flera sätt

SEMINARIUM

På Framtidens Förvaltare 2020 berättar Marit Appelgren om vinsterna med Byggvestas satsning på kvinnokooperativet Yalla Rinkeby.


Stor potential i Byggvestas och Bonniers samarbete

Byggvestas och Bonnier Fastigheters nya samarbete ger många fördelar. Marit Appelgren, vd för Byggvesta Fastighetsförvaltning ser framtida skalfördelar för förvaltningen.


Studentboende på ny nivå

Som boende i någon av Byggvestas studentbostäder är du inte bara student och hyresgäst. Här får du också hjälp att växa och utvecklas till en god framtida hyresgäst.


Byggvesta ska bygga flytande studentbostäder

40 flytande, miljövänliga studentlägenheter vid en nybyggd ö i Lilla Värtan i Stockholm.


”Vår förvaltningsmodell är effektivt skalbar”

HALLÅ DÄR...

… Marit Appelgren, vd för Byggvesta Fastighetsförvaltning som tillsammans med Grön Bostad är ny partner till Förvaltarforum.


Nominerade till årets Kundkristaller

Nu är Kundkristall-nomineringarna klara inför årets Benchmark Event på Berns i Stockholm den 7 februari.


Tio punkter för att utveckla förorten

I en ny rapport presenterar nationalekonomen Stefan Fölster tio punkter hur områden som kännetecknas av utanförskap kan utvecklas.


Hållbart studentboende prisas

Byggvesta har tilldelats det europeiska priset The Class Property Innovation and Sustainability Award. Deras studentboende Kosterhavet i Stockholm har utnämnts till en föregångare i hållbart…


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega