Riksbyggen anställer Martin Finnerman som IT- och informationssäkerhetschef (CISO) 

Riksbyggen stärker sitt arbete inom IT- och informationssäkerhet för att möta ökade cyberrisker och integrerat arbeta med säkerhet i sin fortsatta digitaliseringsresa med rekrytering av Martin Finnerman, som i slutet av april tar på sig rollen som IT- och Informationssäkerhetschef (CISO).

Martin ska leda företagets framåtskridande arbete med att stärka IT-säkerheten genom förebyggande åtgärder samt stabila processer, verktyg och rutiner för att upptäcka och åtgärda säkerhetsbrister.

– Jag ser verkligen fram emot möjligheten att förena min bakgrund inom cybersäkerhet med mina tidigare erfarenheter från byggbranschen. Mitt mål är att bidra till att etablera en positiv och hållbar säkerhetskultur som inte bara minskar risken för intrång utan också öppnar upp möjligheter för innovation och tillväxt,” säger Martin Finnerman.

Martin kommer senast från rollen som Incident Response Manager på Truesec, ett bolag som hanterat många av de större svenska it-incidenterna och som fokuserar på att hjälpa organisationer och företag att förhindra och minimera effekten av dataintrång.

– Martin har gedigen teknisk bakgrund och även operativ erfarenhet av IT- säkerhetsarbete i ledande befattningar både från JM och senast från Truesec. Martin är också en viktig förstärkning av Riksbyggens IT-ledning och kompletterar våra ledningsförmågor inom IT och digitalisering, säger Per Karmteg IT- och digitaliseringschef på Riksbyggen.

Riksbyggen är en av de större samhällsbyggarna i Sverige och har en framträdande roll i Riksbyggens båda affärsområden – nybyggnation av bostäder och fastighetsförvaltning. Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar.

Källa: Riksbyggen

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega