Bli diplomerad på Aff-avtalen

Nu går det att få bevis på att man behärskar Aff:s avtal för drift och förvaltning. Föreningen AFF Forum öppnar nu sin digitala diplomering för alla.

Diplomeringen är ett prov i Aff:s e-utbildning som föreningen lanserade sommaren 2018. För att bli godkänd på diplomtestet krävs rejäla förkunskaper och det blir därmed ett kvitto på att personen verkligen har kunskaper inom området.

Philip Österlund.

Digitalt test
Själva diplomtestet sker digitalt i 2 delar och tar cirka 3–5 timmar att genomföra. För att diplomera sig bör man först ha genomgått utbildningen Aff Basutbildning, alternativt ha fått kunskap genom erfarenhet.

Vid godkänt resultat erhåller deltagaren ett elektroniskt diplom samt en badge att lägga på sin Linkedin-profil.

– Vi har sedan några månader utbildat över 150 personer i vår nya e-utbildningsprotal och har många spekulanter på gång. I dag den 4 mars släpper vi äntligen testet som ger dig en bekräftelse på din kunskap och utbildning i Aff. Jag får varje dag intresseförfrågningar om testet, säger Affs:s vd Philip Österlund.

Riksbyggen först ut
Riksbyggen har varit med att utveckla den branschgemensamma utbildningen och är också först ut med att diplomera 20 medarbetare.

– Att upprätta ett förvaltningsavtal kräver att man kan tolka avtalstexten, samt förstå vilka konsekvenserna blir vid eventuella förändringar. Syftet med att bli utbildad och diplomerad i Aff är att höja nivån hos våra medarbetare, och i slutändan handlar det om en trygghet både för Riksbyggen och för kunden, säger Ylva Fröberg, processansvarig för anbud och avtal inom Riksbyggens affärsområde fastighetsförvaltning.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Läs mer om Aff:s diplomutbildning här