Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Ida på Riksbyggen var bäst i test!

Aff har webbutbildningar där man kan välja att avsluta med ett test och bli diplomerad. Ida Wallgren på Riksbyggen fick allra bäst resultat och hon delar här med sig av sina bästa tips på hur hon lyckades.

För snart tre år sedan så introducerade Aff en webbutbildning kallad Aff Diplomutbildning Bas. Som en del av utbildningen kan man även välja att göra ett diplomtest för att bli diplomerad i Aff.

Idag har närmare 1200 personer genomgått webbutbildningen och 154 personer har klarat av testet och blivit diplomerade i Aff.

Och den som klarade av det med allra bäst resultat redan på första försöket är Ida Wallgren på Riksbyggen, marknadsområde Västernorrland.

Måste kunna Aff för att kunna leverera
Ida arbetar till vardags som ekonom på Riksbyggen med bostadsrättskunder, och det har hon gjort sedan februari i år. Arbetet består av löpande bokföring, budgetering, bokslut, uppföljning och liknande – så varför behöver Ida kunna Aff kan man fråga sig?

– Jo, säger Ida, det arbete jag ska utföra åt en kund bestäms ju av våra avtal och de är enligt Aff. För att kunna leverera den tjänst som är avtalad så måste jag kunna läsa och tolka avtalen, det är a och o för en bra leverans.

Rätt studieteknik hjälpte
Innan Ida började på Riksbyggen hade hon aldrig kommit i kontakt med Aff, vilket gör hennes prestation ännu större.

Men som ny fick hon informationen att alla nyanställda som arbetar med kunder skulle gå Aff:s diplomutbildning, eftersom Aff-avtalen är grunden för deras verksamhet.

På Riksbyggen har man dessutom valt att kombinera den med en påbyggnadsdel, särskilt anpassad för Riksbyggens avtal och rutiner. Så Ida funderade inte så mycket utan anmälde sig till kursen.

– Mina kollegor förberedde mig på att den var omfattande, så jag avsatte gott om tid en dag när jag var lite förkyld och inte kunde åka in till kontoret, berättar Ida. Sedan tog jag mig an den på samma sätt som när jag gick på föreläsningar som student. Jag lyssnade och antecknade, och försökte verkligen ta in budskapet. Inte bara gå igenom den för att det ska bli gjort.

Förberedde sig mentalt
För Ida var det självklart att även göra Diplomtestet, finns det möjlighet så ska man försöka. Även här fick hon höra att det var svårt och tog lång tid, så hon förberedde sig mentalt på att det skulle vara tufft.

– Men det var inte alls stressigt. Klart det tog tid, men man fick väldigt gott om tid på sig. Jag använde mig av mina anteckningar och genom dem kom jag ihåg vad som sades på utbildningen. Jag var nöjd över att ha klarat det, men det känns helt fantastiskt att jag har haft bäst resultat!

Kunskapen har kommit till nytta
Diplomtestet i all ära, men frågan är om kunskaperna har kommit till nytta. Där är Ida tydlig:

– Absolut har de det! När jag letar information i våra kundavtal vet jag exempelvis vilket dokument jag ska öppna, det är bara en av flera saker som underlättar vardagen.

Så vad är Idas bästa tips för att klara Aff Diplomtest med strålande resultat?

  1. Se Diplomutbildningen som den utbildning det är, inte som något du ska klara av så snabbt du kan.
  2. Ta anteckningar och var aktiv genom hela utbildningen.
  3. Ta det lugnt på testet och fundera på vad du har lärt dig under utbildningen.

Vill du också lära dig mer om Aff och försöka slå Idas resultat? Läs mer om Aff Diplomutbildning här: https://www.aff-forum.se/utbildning/aff-akademin-(e-utbildning)

Aff Diplomutbildning

Vill du också lära dig mer om Aff och försöka slå Idas resultat? Läs mer om Aff Diplomutbildning här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega