Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från BIM Alliance

Hemsö ser flera fördelar med att samarbeta i BIM Alliance

Hemsö har hittills skapat 200 digitala tvillingar av 280 fastigheter, på sin digitala resa. Genom seminarium och träffar som arrangeras av BIM Alliance ser nu Hemsö fram emot att bygga nätverk, få inspiration och dela erfarenheter med andra.


Partnertext från BIM Alliance

Håll koll på ditt bestånd med BIM

Digitalisering av våra fastigheter ses som den väg vi bör gå för att nå klimatmålen. Men vad innebär det och var ska man börja? Att kartlägga sina data, använda sig av standarduttryck och att samverka är några råd som BIM Alliance trycker på.


BIM Alliance:s VD får pris för sitt arbete med branschstandard

BIM Alliance verkar för att fastighetsbranschen ska använda standardiseringar, så att övergången från analog till digital förvaltning blir smidigare. Nu har BIM Alliance:s VD Susanne Nellemann Ek fått pris för sitt arbete.


Partnertext från BIM Alliance

Framtidssäkra byggnaden – beställ digital tvilling

BIM Alliance samlade 150 deltagare för att diskutera den digitala tvillingens status, utmaningar och framtid i fastighetsbranschen. Här sammanfattar föreningens vd Susanne Nellemann Ek vad som kom fram under dagen.


Riksbyggen energieffektiviserar sina fastigheter genom att främja ett sömlöst flöde av fastighetsinformation

Riksbyggen energieffektiviserade en redan Silverklassad byggnad och värmeenergin gick ner med 50 %. För att realisera ytterligare synergieffekter ska man ena krafter inom BIM Alliance och bygga bort silotänkande och informationsöar.


Partnertext från BIM Alliance

Digital förvaltning – Nätverk och goda exempel hos BIM Alliance

Digitalisering är på väg att förändra fastighetsförvaltning och skapa nya affärsmöjligheter. Som medlem hos BIM Alliance får du möjlighet att följa den tekniska utvecklingen på nära håll, ta del av branschkollegors erfarenheter och skaffa nya kunskaper som ger konkret affärsnytta.


Digital vår har breddat vägen framåt

Vår framtida digitala förvaltningsvärld, hur ser den ut? Den digitalt arbetade förvaltningen, hur fungerar den? Susanne Nellemann Ek, vd för BIM Alliance, ser hur vårens krisläge och förändrade arbetssätt bidrar till precis den utveckling som branschen behöver.


Frukostseminarier om BIM

Föreningen BIM Alliance kommer i höst att hålla frukostseminarier i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö som behandlar BIM-aktuella frågor. Det första seminariet arrangeras tillsammans…


Vägen till det obrutna informationsflödet

KRÖNIKA

Vad är det för nötter som måste knäckas för att åstadkomma det obrutna informationsflödet? Patrik Larsson och Lars Lidén på Meta ger dig vägledning i en krönika.


Så börjar du om du vill ”bimma” dina hus

En arbetsgrupp inom Bim Alliances skissar just nu på hur du kan göra din förvaltningsinformation mer tillgänglig med hjälp av Bim. Börja med sådana objekt som är besiktningspliktiga eller kräver egenkontroller.


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega