Riksbyggen en av finalisterna i CIO Awards 2022

Riksbyggens arbete, tillsammans med Spotscale, med att skapa digitala tvillingar kan få utmärkelsen ”Årets digitala projekt”. Bolaget är en av finalisterna inför CIO Awards 2022 som arrangeras den 12 december.

– Det är väldigt roligt att Riksbyggen har gått vidare till final i kategorin ”Årets digitala projekt”. Riksbyggen har en tydlig ambition att vara med och driva digitalisering och ökad hållbarhet inom fastighetsbranschen och arbetet med digitala tvillingar är ett bra exempel på det, säger Per Karmteg, IT- och digitaliseringschef (CIO/CDO) på Riksbyggen.

Nomineringen lyder:
”Riksbyggen har tillsammans med Spotscale skapat digitala tvillingar av de hyresrätter som ska säljas, genom att skanna fastigheten med drönare. Med hjälp av detta blir det lättare för både köparna och säljarna att se fastigheten visuellt och inte behöva åka ut till platsen personligen. Nästa steg för projektet är att lägga på informationslager för att lättare se fastighetens skick.”

Ökat tempo i digitaliseringsarbetet
Riksbyggen ingick under 2021 ett partnerskap med Spotscale och för att öka tempot i digitaliseringsarbetet. Med matematiska algoritmer för att tolka bilder analyseras byggnaders delar så att man kan förstå slitage och att hitta dolda värmeläckage på byggnaden. Eftersom allting beräknas i 3D så kan problemens storlek automatiskt mätas upp i bredd och area i en digital kopia, som är basen i en digital tvilling.

– Med digitala tvillingar av byggnader kan Riksbyggen till exempel hjälpa våra kunder med att spara energi och underhållskostnader och därmed också både miljö och pengar, berättar Per Karmteg.
Vinnarna i CIO Awards Vinnarna koras på Berns Salonger i Stockholm den 12 december.

Källa: Riksbyggen

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega