Populärast bland studenter

Studenter som läser till högskoleingenjör vill helst arbeta på Riksbyggen inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern, som i år har besvarats av över 25 000 studenter.

– Riksbyggen har arbetat aktivt för att synas på högskolor och universitet, både genom att delta på arbetsmarknadsdagar och arrangera lunchföreläsningar. Riksbyggen tar också emot ”exjobbare” och har roller anpassade för ingenjörer som kommer direkt från utbildningen, till exempel biträdande projektledare, säger Maria Sörén, employer branding-ansvarig på Riksbyggen.

Högskoleingenjörerna rankar Riksbyggen till plats 32 i årets undersökning jämfört med plats 52 året innan. Övriga fastighetsbolag på listan är Svenska Bostäder (plats 60) och Akademiska Hus (plats 74). Toppar listan gör Google.

FöretagsBarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har över 25 000 studenter från landets universitet och högskolor deltagit i undersökningen och röstat fram Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Läs mer om Företagsbarometern här

 

Bli den första att kommentera "Populärast bland studenter"

Lämna en kommentar