Dags att utse årets fastighetsförvaltare

Erik Wahlberg och Johan Paulsson blev i fjol de första att ta emot utmärkelsen ”Årets Fastighetsförvaltare”. Vilka blir det i år?

Nu är det dags igen att nominera medarbetare och kolleger till utmärkelsen ”Årets Fastighetsförvaltare”. Du får föreslå dig själv. Nomineringarna ska vara inne senast den 15 mars.

Bakom utmärkelsen står Aff– Forum för förvaltning och service, som på detta sätt vill främja yrkesrollen och lyfta fram och uppmuntra personer som gör ett professionellt och värdeskapande arbete i fastigheterna.

Philip Österlund, vd Aff.

Tävlar i två kategorier
Priset delades ut för första gången i fjol och består i år liksom då av två kategorier: Bostad och Kommersiellt.

– Vi har fått väldigt positiv respons från branschen. Redan i fjol fick vi in 32 nomineringar och konkurrensen bland finalisterna var knivskarp. I år räknar vi med ännu fler nomineringar, säger Philip Österlund, vd för Aff.

Visa förvaltarens viktiga roll
Idén till tävlingen kommer ursprungligen från Ove Nordqvist, partner i Förvaltarforum och ordförande i Aff:s utbildningsråd.

Ove Nordqvist, Förvaltarforum och Aff.

– Utmärkelsen är ett sätt att visa vilken viktig roll förvaltarna har för fastighetsbranschen och samhället. De ansvarar för Sveriges största materiella tillgångar, motsvarande 90 procent av svenskarnas samlade förmögenhet, säger Ove Nordqvist, som själv jobbat med förvaltning i över 30 år.

Fem finalister utses
För att bli nominerad till priset bör förvaltaren uppfylla kriterierna för god kunskap och kompetens inom flera av områdena som krävs för att bli auktoriserad fastighetsförvaltare: process, teknik, ekonomi, miljö, juridik, IT, kommunikation och omvärld.

Aff:s utbildningsråd väljer först ut fem finalister i vardera kategorier och därefter hämtas ytterligare information in från finalisternas chefer. De två vinnarna utses av en branschkunnig jury.

Auktoriserade fastighetsförvaltare
Vinnarna presenteras vid Aff:s årsmöte den 27 april. Vinnarna blir också auktoriserade fastighetsförvaltare med bevis från Aff.

I fjol utsågs Johan Paulsson på Riksbyggen i Helsingborg till Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Bostad. Erik Wahlberg på Newsec i Stockholm tog hem titeln i kategorin Kommersiellt.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega