”Det är bråttom att förändra oss”

Charlotta szczepanowski

Hållbarhetsprofilen Charlotta Szczepanowski, som slutar på Riksbyggen, berättar vad hon tycker om hållbarhetsarbetet i branschen.

Charlotta Szczepanowski, chef för enheten för hållbar utveckling, lämnar Riksbyggen för att bli chef för Hållbarhet & Kvalitet på Coop. Hon har jobbat i nio år på Riksbyggen och har under den tiden bland annat utsetts till Årets Hållbarhetschef och Influencer of the Year.

Hur kommer det sig att du lämnar fastighetsbranschen?
– Jag har nog inte tänkt så mycket på att jag lämnar branschen utan att jag går till ett spännande företag där jag kan nyttja min kunskap och erfarenhet kring arbete med systematik, kvalitet och hållbarhet. Jag har lärt mig så mycket på Riksbyggen! svarar Charlotta Szczepanowski.

Hur har hållbarhetsarbetet utvecklats i branschen?
– Otroligt mycket. Branschen springer snabbt. Kompetensen ökar och frågorna går från att vara operativa till att vara strategiska.

Hur bra är hållbarheten i fastighetsbranschen?
– Vi har massor kvar att göra men det har alla i samhället. Vi står inför en enorm samhällsförändring och vi har bara börjat! Det är bråttom att förändra oss om vi inte ska förlora förutsättningen för bra mänskligt liv.

Vad är viktigast att göra för att öka hållbarheten i branschen?
– Skapa mer förståelse för att hållbarhet inte bara är energifrågor utan något mycket större. Att skapa förståelse om att hållbarhet inte är något vid sidan om utan att det handlar om att affären måste förändras för att bättre passa in i ett hållbart samhälle.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega