Bransch / Nytt från våra branschpartners
Partnertext från Fastighetsägarna Service

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Genom ett annorlunda rekryteringsarbete har NREP och Fastighetsägarna Service hittat rätt team för att förvalta och utveckla Vällingby Centrum. Här berättar parterna om fördelarna med det unika rekryteringsarbetet, inom ramen för ett partnerskap.


Partnertext från Bostadsbolaget

Bostadsbolagets miljövärdar skapar Naturvandring

För att få hyresgästerna att uppmärksamma allt det unika och vackra som finns precis runt knuten skapade Bostadsbolagets miljövärdar en Naturvandring i Guldheden.


Partnertext från Stångåstaden

Fastighetschef med fokus att göra skillnad

Marcus Mattsson tillträdde som fastighetschef på Stångåstaden i våras. Bostadsbyggande är en ny bransch för honom, men han ser stora likheter med det teknik-, energi- och utvecklingstänk som finns inom industrin, där han varit verksam i 20 år.


Partnertext från Stockholmshem

Bibäddar, bevattningskanaler och vintergrus

Under sommaren har Stockholmshems trädgårdsmästare testat nya sätt att minska vattenförbrukning, miljöpåverkan och mängden arbetsmoment. Och att öka den biologiska mångfalden.


Partnertext från Familjebostäder Göteborg

Miljövärdar utbildas i biologisk mångfald

Alla miljövärdar hos Familjebostäder i Göteborgs går en kurs i miljömässig förvaltning. De träffas vid sju tillfällen som har olika teman.


Partnertext från ByggVesta

Så använder ByggVesta AI för energioptimering av fastigheter

Det senaste året har ByggVesta sett en imponerande minskning av upp till 20% av inköpt energi till sina bostadsfastigheter. Svaret på frågan ”hur”, är artificiell intelligens (AI) för optimering av värmekurvorna, det minskar både kostnader och påverkan på klimatet.


Partnertext från SKB

Boende-ambassadörer skapar hållbarhet i praktiken

Boende i rollen som hållbarhetsambassadör i SKB:s kvarter har skapat engagemang. Hållbarhetsambassadörerna hjälper bland annat till med att öka medvetenhet och engagemang i hållbarhetsfrågor bland de boende och genomföra aktiviteter kring hållbarhet.


Partnertext från Stångåstaden

Så jobbar vi för ett tryggare Linköping

SOCIAL HÅLLBARHET

Robert Aldén är chef för enheten för trygghet och säkerhet på Stångåstaden. Här arbetar sju personer med övergripande ansvar för strategier och modeller för trygghetsarbetet, men också med bosociala frågor, brandsäkerhet och boendejuridiska frågor.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Familjebostäders Golan Kaki ser möjligheter i utmaningarna

Golan Kaki arbetar som förvaltare på Familjebostäder och ansvarar för fastigheter i Rågsved och Högdalen. Utmaningar som jobbet ibland innebär hanterar Golan som möjligheter för att skapa bra områden och hög kundnöjdhet, tillsammans med sitt team.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Implementera Aff-avtal – 7 tips och vanliga fallgropar

Svefa hjälper fastighetsbolag med aff-upphandlingar. Här ger de 7 konkreta tips för att lyckas med själva uppstarten av avtalet – implementeringen – för att ge de bästa förutsättningarna till ett fortsatt bra samarbete.


Partnertext från Riksbyggen

Ylva stöttar kundansvariga med tydlighet och struktur

Ett ord betyder så mycket. Minsta ändring i ett avtal kan ge stora konsekvenser, säger Ylva Fröberg som utvecklar processen för anbud och avtal inom Riksbyggens fastighetsförvaltning. Hon stöttar även kundansvariga i 20 marknadsområden, riket runt.


Partnertext från Retta

”Vi blir effektivare när vi delar med oss av erfarenheter.”

Som fastighetsförvaltare på Retta ansvarar Mahmoud Alshobaki för tre köpcentrum. En stor del av arbetet handlar om proaktivitet och energieffektivisering. Nyckeln till framgång stavas teamwork och en öppen kultur.


Partnertext från Stockholmshem

Stockholmshem gör alla parkeringsplatser redo för laddning

Under våren har Stockholmshem börjat ett omfattande arbete med att göra om sina parkeringsplatser till laddplatser för elbilar. Uppdraget kommer från Stockholms stad och takten är hög. Till 2028 ska alla p-platser i innerstaden ha laddpunkt för elbil.


Partnertext från Bostadsbolaget

Pimpade soprum ska öka sorteringsviljan

Genom Bostadsbolagets avfallssatsning har kundbetygen kring sopsorteringen ökat markant. Men för att behålla betygen och öka viljan att sortera krävs nya grepp. Tre soprum har fått annorlunda inredningar, som ska göra sopsorteringen lite roligare.


Partnertext från Fastighetsägarna Service

Bli en mer attraktiv fastighetsägare med miljöcertifieringar

Miljöcertifieringar blir en allt viktigare del i fastighetsbranschen. Att miljöcertifiera sina fastigheter ger såväl underlag för förbättringsåtgärder som en trygghet i att fastigheterna förvaltas på ett bra sätt – och med det stiger värdet.


Partnertext från Newsec

Hur hjälper vi kunder att omvandla ”bruna fastigheter till gröna”

Allt fler fastighetsbolag eller investerare pratar om att omvandla bruna fastigheter till gröna eller att ha en ESG-roadmap*. Christoffer Börjesson skriver här att tydlig metodik och mätdata är viktiga parametrar för att åstadkomma en förflyttning.


Partnertext från SKB

Evighetsförvaltning betyder alltid varsamma renoveringar

SKB:s långsiktiga hållbarhetsansvar sträcker sig ovanligt långt. Som kooperativ bostadsförening fokuserar vi nämligen på ett evigt ägande. Därför bygger vi med hög kvalitet, tar miljömässigt ansvar och vårdar fastigheterna med stor kunskap och omtanke.


Partnertext från Property Partner

Nyttan med den framtida digitala fastighetsförvaltningen

För att kunna hantera fastighetsförvaltarens mångfacetterade kravlista måste bolaget öka sin digitaliseringstakt. Genom att automatisera rutinuppgifter förbättrar vi noggrannheten och minskar felen. Samtidigt frigörs tid till strategiska initiativ.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

De 4 bästa tipsen för att få struktur på all information

Hur kan all information som en förvaltare måste hantera bli mer strukturerad? Svefa ger dig fyra råd till en mer hållbar hantering vilket gör att ni inte tappar bort er på vägen mot en effektivare förvaltning.


Partnertext från Savills

Hur ser kontorsmarknaden ut – nu och framöver?

Savills research-chef tar tempen på hyresmarknaden för kontor. Oktoberindex på över 10% välkomnas av fastighetsägare men hyrorna i Stockholms innerstad ökar troligtvis inte. Däremot kan det ekonomiska läget leda till yteffektiviseringar och vakanser.


Partnertext från Riksbyggen

Empatisk projektledare bygger om i Göteborg

Tydlig kommunikation och ett empatiskt förhållningssätt till både boende och kollegor. Det är viktiga ingredienser i rollen som projektledare för Filippa Bengtsdotter, 28, vid Riksbyggen i Göteborg. Hon har också en fascination för samhällsbyggnad.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Man blir aldrig fullärd i den här branschen”

Martin Sundqvist kom med udda erfarenheter till Familjebostäder. Den före detta bartendern och egenföretagaren inom handel och logistik utmanas nu av komplexa fastighetssystem. Men med järnvilja och personalomsorg är han på god väg att lyckas som förvaltare.


Partnertext från Bostadsbolaget

Bostadsbolagets vattensparkampanj ger resultat

Bostadsbolagets vattensparkampanj Waterhack ger resultat. Hyresgästerna hänger på och minskade sin vattenanvändning med 6,6% redan de första veckorna.


Partnertext från Retta

Så sänktes energiförbrukningen 21% – utan investeringar

När Vectura tog över 60-talsfastigheten i Vällingby var uppvärmningskostnaderna skyhöga. Ett år senare hade förbrukningen minskat med hela 21 procent – genom ett nära samarbete med driftteknikerna på Retta och mod att utmana gamla inställda värden.


Partnertext från Stockholmshem

Interna fonder för hållbara bostadsområden

SOCIAL HÅLLBARHET

Trädflytt och ängsyta, fotoutställning och muralmålningar, växtväggar och cykelverkstad. Det är några av medarbetarnas hållbara idéer som har blivit verklighet tack vare Stockholmshems interna fonder: klimatfonden och bosociala fonden.


Partnertext från AktivBo

Kundkristallen – priset där hyresgästerna själva bestämmer

Den 9:e februari delas Kundkristallen ut, för 18:e året i rad, till Sveriges bästa hyresvärdar. En utmärkelse och ett betyg på service och kvalitet – som helt bestäms av hyresgästerna själva.


Partnertext från Fastighetsägarna Service

Spara energi i brf:en genom värmeåtervinning

Med ny, revolutionerande teknik för värmeåtervinning har Fastighetsägarna Service bidragit till att brf Designationen nu kan återvinna koldioxid, vilket både sparar energi och sänker föreningens kostnader.


Partnertext från SKB

Vad är evighetsförvaltning?

Vi på SKB brukar säga att vi ”förvaltar våra hus för evigt”. Men vad innebär det i praktiken? Häng med när vi berättar om vår vision.


Partnertext från SKB

SKB testar vitvaror som tjänst i forskningsprojekt

Är det mer hållbart att köpa kylskåp och spis som tjänst, i stället för som produkt? Det ska nu testas hos SKB som en del i ett uppmärksammat forskningsprojekt tillsammans med Vinnova och Electrolux.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Behöver du nytt fastighetssystem? 7 tips på hur du gör

Att byta system kan vara en riktig utmaning för en fastighetsförvaltningsorganisation, dessutom om även ekonomisystem ska ingå. Men med rätt metod och bra förarbete förenklas processen. Men hur ska ni gå till väga och vilka fallgropar ska ni undvika?


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Frågan om trygghet är central för oss”

Det har hunnit gå tre år sedan Per Tegel tillträdde som säkerhetschef hos Familjebostäder. Idag har han en tydligare bild av fastighetsägarens viktiga roll i skapandet av trygga boendemiljöer.


Partnertext från Stockholmshem

Störningsutredare – Stockholmshems tuffaste jobb?

SOCIAL HÅLLBARHET

De är viktiga trygghetsskapare. De kan en hel del om både juridik och diplomati. Deras jobb kräver lika delar empati och integritet – och en stor portion tålamod. Vi pratar om Stockholmshems störningsutredare.


Partnertext från Bostadsbolaget

Jobbsatsning för unga hyresgäster

SOCIAL HÅLLBARHET

Jobbsatsningen startade som en pilot där unga vuxna, som inte kommit in på arbetsmarknaden, får extrajobb i området där de bor. Satsningen blev så lyckad att Bostadsbolaget nu beslutat att det ska gälla i fler områden samt öka antalet deltagare.


Partnertext från L&T

L&T tilldelas Platinum-betyg för sitt hållbarhetsarbete

Lassila & Tikanojas långsiktiga hållbarhetsarbete belönas med högsta möjliga Platinum-betyg för andra gången av EcoVadis, en plattform som utvärderar hållbarheten hos internationella företag. L&T fick ett särskilt högt betyg för sitt miljöansvar.


Partnertext från ByggVesta

ByggVestas hyresgäster i Sege Park erbjuds delningsekonomi och odling

ByggVesta välkomnar de första hyresgästerna till nya bostadsområdet Sege Park i Malmö. I den bevarade gröna parken växer ett bostadsområde fram med fokus på hållbarhet, med bland annat delning, gemenskap, odling, cirkulär konsumtion och grön mobilitet.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Energikris: Så kan förvaltaren hantera den ”perfekta stormen”

En ”perfekt storm” är när flera väderfenomen, var för sig odramatiska, leder till ett katastrofväder. Är dagens energikris en ”perfekt storm” – där flera globala faktorer samverkat? Sara Jacobsson beskriver faktorerna och vad du som förvaltare kan göra.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Möt Familjebostäders energispecialist – Jennifer Quach

Hållbarhet och energibesparingar är högst aktuella ämnen. Jennifer Quach arbetar som energispecialist hos Familjebostäder och hennes uppdrag är att titta på hur bolaget kan optimera energianvändningen i sina fastigheter – vilket gett goda resultat.


Partnertext från Fastighetsägarna Service

”Magkänslan varje dag jag går till jobbet är fantastisk”

Jesper Stening är kundansvarig förvaltare för kommersiella fastigheter på Fastighetsägarna Service. Han har täta kontakter med såväl uppdragsgivare och driftoperatörer som hyresgäster, och han har dagligen nytta av sin bakgrund som drifttekniker.


Partnertext från Riksbyggen

Martin på Riksbyggen – pushad till snabb klättring

Martin Arvidsons karriär hos Riksbyggen var inte planerad, ändå har den varit spikrak. Från reparatör i Borlänge till rikstäckande gruppchef för förvaltare inom kommersiella kunduppdrag.
– Bra ledare har trott på mig, gett stöd och hjälp och pushat mig vidare.


Partnertext från Savills

Från pandemilunk till Formel 1-tempo

Malin Silversvala, chef för Förvaltning på Savills, utvärderar året som gått och delar med sig av sina erfarenheter om att gå från pandemi till Formel 1-tempo, ökad digitalisering, kontorens framtid och vilka branschämnen som är hetast idag.


Partnertext från AktivBo

Så tycker hyresgästerna om bostadsbolagens hållbarhetsarbete

AktivBos nya rapport om vad hyresgästerna anser om fastighetsbolagens hållbarhetsarbete har just kommit. Där framgår att kunderna vill ha en miljömedveten värd och att det är viktigt med bra källsortering – men att de saknar vissa områden.


Partnertext från Svensk Trygghetscertifiering

Trygghetscertifiering i Guld, Silver och Platina

Svensk Trygghetscertifiering AB erbjuder trygghetsbesiktningar för att underlätta för fastighetsägare att hitta rätt åtgärder för att öka tryggheten i sina fastigheter. En fastighet som uppfyller kraven vid en besiktning kan bli trygghetscertifierad.


Partnertext från Stockholmshem

”När vi jobbar tillsammans kan vi minska skillnaderna på riktigt”

SOCIAL HÅLLBARHET

Nadine Hanna jobbar på Stockholmshem som ’kundförvaltare med särskilt uppdrag’. Men vad gör hon som inte andra förvaltare gör, vad är det särskilda uppdraget? Och varför behövs egentligen en sådan roll?


Partnertext från ByggVesta

Så vill ByggVesta öka samverkan – inför Hållbara kontrakt

Positiv och bestående förändring kräver gemensamt engagemang från boende såväl som från förvaltning. Därför inför nu ByggVesta ett Hållbart kontrakt för alla hyresgäster i syfte att stärka den miljömässiga och sociala hållbarheten.


Partnertext från Property Partner

Förändringsledande förvaltning i fastigheter

Property Partner fick ett utmanande uppdrag som de genomförde och resultatet blev både nöjda hyresgäster och hyresvärd. Kompetensbredd, förmåga att leda förändringen och hyresgästansvar var framgångsnycklar till ett lyckat förvaltningsprojekt.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

6 tips på strukturerad paketering av förvaltningstjänster

Kraven ökar på rapportering, hållbarhet och digitalisering. I kombination med resursbrist och daglig verksamhet är det en utmaning inom fastighetsförvaltning. Svefa ger dig 6 tips på hur du bäst paketerar och effektiviserar ditt förvaltningsarbete.


Partnertext från Bostadsbolaget

Unik rekonstruktion av kulturarv i Haga

Det välkända stallet från 1800-talet i Haga brann ner 2015 och turerna kring vad som skulle ersätta gårdsbyggnaden var många. Men till slut valde Bostadsbolaget att bygga upp stallet i originalskick igen, dessutom helt enligt gamla byggmetoder.


Partnertext från Riksbyggen

Brankos resa från lokalvård till chef för fastighetsskötare

Från deltid som lokalvårdare till gruppchef för fastighetsskötare. Branko Sekulic, 29, har gjort en snabb karriär inom Riksbyggen i Helsingborg. Kollegor och chefer har uppmuntrat honom under resan, som även inneburit en personlighetsförändring.


Partnertext från Svensk Trygghetscertifiering

MHS Bostäder trygghetscertifierar samtliga fastigheter

MHS Bostäder har trygghetscertifierat samtliga fastigheter och får även råd av Svensk Trygghetscertifiering AB vid sin nyproduktion, för att göra rätt från början.


Partnertext från AktivBo

I AktivBos senaste rapport svarar 198 000 hyresgäster

AktivBo lanserar rapporten ”Så tycker Sveriges hyresgäster” som är baserad på svar från 198 000 hyresgäster. Trenden visar att fastighetsbolagen har blivit bättre på service och hyresgästerna känner sig tryggare i sina fastigheter.


Partnertext från Newsec

Framtidens fastigheter är uppkopplade

Det ställs allt högre krav på dagens fastigheter: ny teknik, digitala lösningar och krav på hållbarhet. De fastigheter som inte uppfyller kraven riskerar på sikt att bli ointressanta. Newsec Digital Accelerator kan hjälpa fastighetsägare att hänga med.


Partnertext från Fastighetsägarna Service

”Hos oss får individen stort ansvar – och ännu större frihet”

Möt Nima Pashai som är en av Fastighetsägarna Services byggprojektledare som driver renoverings- och ombyggnadsprojekt åt privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Det innebär att han utvecklar fastigheter och får ta ett stort ansvar från start till mål.


Partnertext från Savills

När fastighetsförvaltning är mer än bara fastigheter

SOCIAL HÅLLBARHET

Tisdag morgon och förvaltarens vardagsfrågor rullar in. En vattenläcka, ett nytt projekt, service till hyresgäster, uthyrning av förråd. Men andra tankar stör – bolån, klimatet, folk som flyr?
Vad kan jag göra? Just det jag gör! Mitt jobb är en samhällsinsats.


Partnertext från Svensk Trygghetscertifiering

Kunskap ger trygghet och bättre ekonomi

Det finns regler kring elsäkerhet, brandsäkerhet trafiksäkerhet och barnsäkerhet. Men när det gäller trygghet och säkerhet i boendemiljön har fastighetsägarna inga regler att luta sig emot.


Partnertext från Stockholmshem

Så jobbar Stockholmshems kundtjänst – som centralt nervsystem

Vad kan vara viktigare än kort telefonkö? Hur jobbar en kundtjänst som lockar fram kommentarer som ”Underbart bemötande!” och ”Ni är perfekta”? Möt Stockholmshems kundtjänst – ett gäng med jättebred kompetens och kundfokus i precis allt.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Svefa ger kommuner 6 tips för bra utemiljöupphandling

Nu kan även kommunala förvaltningar handla upp ändamålsenlig och effektiv utemiljöentreprenad. Nyss kom en utveckling av Aff-verktyget gällande utemiljö, gata, park och vinterväghållning. Här ger Svefa 6 tips på framgångsrik utemiljöupphandling.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Förvaltare – 4 råd för att inte drunkna i all information!

Hur kan all information som en förvaltare måste hantera bli mer strukturerad? Svefa ger dig fyra råd till en mer hållbar hantering vilket gör att ni inte tappar bort er på vägen mot en effektivare förvaltning.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Jennifer på Familjebostäder vågade satsa stort

Jennifer Ehlin ska snart axla manteln som förvaltare på Familjebostäder. Hon har gjort karriär inom bolaget och vet varför hon har kommit så här långt. Ett tydligt satt mål och öppenhet kring det har lett henne dit hon är idag.


Partnertext från Bostadsbolaget

Två hederspriser till Bostadsbolaget

Under februari uppmärksammades Bostadsbolaget med hela två hederspriser. Dels årets Hederskristall från AktivBo, dels ett hedersomnämnande i Solenergipriset i kategorin Årets anläggning.


Partnertext från ByggVesta

Välkomstvärdar skapar trygghet

Fastighetsbolaget ByggVesta lanserar konceptet Välkomstvärdar. Man vill få nyinflyttade hyresgäster att trivas i sina bostadsområden. Ambitionen är att skapa en trygg och välkomnande boendemiljö genom att vara en närvarande och personlig förvaltare.


Partnertext från Riksbyggen

Projektledare Sanna uppfyller sina livsmål

”Jag ska jobba med hus när jag blir stor”. Det sa Sanna Persson när hon var i sjuårsåldern. Så blev det! Tidigt målmedvetna Sanna Persson är idag projektledare hos Riksbyggen inom ombyggnad, efter högskola och nästan fem år som fastighetsförvaltare.


Partnertext från Fastighetsägarna Service

Lyckas med uthyrningen – 9 tips från lokaluthyraren

Har du en lokal som står tom? Med rätt förberedelser inför uthyrningen kan du lägga grunden för en långsiktig hyresgästrelation. Amanda Braun, lokaluthyrare på Fastighetsägarna Service, går igenom hur du lyckas med uthyrningen.


Partnertext från Svensk Trygghetscertifiering

Brottsförebyggande i fokus hos Svensk Trygghetscertifiering

Fastighetsägares situationella brottsförebyggande åtgärder är centrala för minskad brottslighet och ökad trygghet. De är dessutom en viktig nyckel för att ett bostadsområde, som finns på polisens lista över utsatta områden, ska kunna lämna listan.


Partnertext från AktivBo

Här är fastighetsbolagen som kan vinna årets Kundkristaller

Varje år belönar AktivBo Sveriges bästa hyresvärdar med priset Kundkristallen och förra veckan släpptes de nominerade för 2022. Priset delas ut den 10 februari och vinnare utses för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser.


Partnertext från Stockholmshem

Ungdomar skapar porträttserie om pandemins hjältar

SOCIAL HÅLLBARHET

Stockholmshem uppmärksammar de riktiga hjältarna – utan superkrafter och trikåer. De som vårdar sjuka, tar hand om våra äldre och barn och kör vår buss till jobbet. De som ser till att vår vardag fungerar, också under en pandemi.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Arbete i team stärker förvaltarrollen på Familjebostäder

I stället för att varje förvaltare ska sitta som en egen satellit har Familjebostäder valt att sammanföra team som gemensamt arbetar för kompetenshöjning och stöttning. Målet var att få bort stuprörstänk vilket lett till minskad sårbarhet i organisationen och en starkare kultur.


Partnertext från ByggVesta

ByggVesta lockar unga talanger med socialt engagemang och god stämning

Fastighetsbolaget ByggVesta, som har vuxit rejält de senaste åren, har fortsatt att prioritera en arbetsmiljö präglad av kreativitet och öppenhet, där alla får komma till tals.


Partnertext från Newsec

En utbildning som ger jobb direkt

Branschen skriker efter drifttekniker, en viktig roll i fastighetsförvaltningen. Newsec Academy erbjuder i samarbete med Jensen Education, ett av Sveriges största utbildningsföretag, en unik yrkesutbildning till drifttekniker.


Partnertext från Atrium Ljungberg

AL är med i nytt ”megadistrikt” för hållbar stadsutveckling

I slutet av oktober invigdes Stockholm Green Innovation District. SGID, som det ibland förkortas, är Stockholms nya tillväxtområde för innovation och hållbarhet, ett område som sträcker sig från Årsta till Sickla med Tvärbanan som sammanbindande länk.


Partnertext från Fastighetsägarna Service

Fastighetsägarna Services företagskultur ger nya affärer

I våras vann Fastighetsägarna Service upphandlingen om fastighetsinvesteraren NREP:s svenska portfölj. Att bolaget satsade på att få en så stor affär är ett uttryck för deras branschunika företagskultur.


Partnertext från Svensk Trygghetscertifiering

Signalisten har trygghetsinventerat 2 800 dörrar

SOCIAL HÅLLBARHET

Bostadsstiftelsen Signalisten i Solna gör en rejäl satsning för att skapa ett tryggare boende för sina hyresgäster. I stället för att byta ut, har de inventerat 2 800 dörrar till allmänna utrymmen. Bra för ekonomin, miljön och tryggheten.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Säkerhetsklassad verksamhet i fastigheten? 5 tips för säker upphandling

Säkerhetsläget i världen och i Sverige har försämrats de senaste åren och hoten mot säkerhetskänslig verksamhet ökar, särskilt när det är IT-styrt via moln. Har dina fastigheter säkerhetsklassad verksamhet måste ni skydda er vid nästa upphandling.


Partnertext från Bostadsbolaget

Biskopsgården sticker ut med designade solceller

I början av sommaren färdigställdes Bostadsbolagets designade solceller på ett av hyreshusen på Friskväderstorget i Göteborg. De designade solcellspanelerna är bland de första i sitt slag i Sverige.


Partnertext från AktivBo

Gör AktivBos Hållbarhetsundersökning – jämför dig med andra

AktivBo har tagit fram Hållbarhetsundersökningen för att ge fastighetsbolag ett verktyg att samla in åsikter och trender kring hållbarhet – och kunna jämföra sina resultat med andra deltagande företag.


Partnertext från Newsec

Vad är proptech och vad kan den göra för nytta?

Carolina Edvinsson är ansvarig för digital utveckling på Newsec. Här berättar hon om hur digitaliseringen – så kallad proptech – kan minska branschens klimatpåverkan och öka social hållbarhet.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Medarbetarna är vår främsta styrka”

Häng med när Familjebostäders förvaltningschef Joakim Lundberg berättar om sin syn på ledarskap och varför det är så viktigt med ett starkt medarbetarskap. 


Partnertext från ByggVesta

Studenten Lina bidrar till tryggt boende i Byggvestas studentområde

Byggvesta har de senaste åren investerat i trygga och campusnära studentboenden. En viktig roll för trivseln har områdesansvariga studenter. Lina Mouneimne bor och jobbar som områdesansvarig i Nacka Ektorp.


Partnertext från ByggVesta

Rinkebyterrassen – en lönsam social investering

Fastighetsbolaget Byggvesta förenar samhällsengagemang med en lönsam affärsmodell. Satsning på Rinkebyterrassen i norra Stockholm är ett exempel på bolagets långsiktiga arbete.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

 ”Vi har ögonen på oss, allt syns”

Rollen som förvaltare på Familjebostäder innebär även medarbetaransvar. Här berättar Tobias Alenius, som har hand om beståndet för Norra innerstaden, om hur han ser på ledarskap och chefskap i sin arbetsvardag.


Partnertext från Newsec

Platsens betydelse ökar efter pandemin

Önskan att ses kommer inte att minska när vaccinet har nått hela Europa. Newsec ser i kunddialogen ett tydligt behov och önskemål om att fortsätta utveckla det stora beståndet som bolaget förvaltar inom retailsegmentet.


Partnertext från ByggVesta

Närvarande grannar ger ökad trygghet i våra hus

En dörr som hålls upp, en liten nick eller några uppmuntrande ord. Vi på ByggVesta vill uppmuntra våra hyresgäster att skapa större trygghet och trivsel genom att vara en mer närvarande granne.


Partnertext från Stockholmshem

Medarbetarnas idéer blir verklighet med intern fond

Utveckling av gröna tak, fler träd, växtväggar och biparadis. Det är några av de hållbara idéer som initierats av anställda i Stockholmshem och som nu blir verklighet.


Partnertext från Riksbyggen

”Min drivkraft är ständig utveckling”

Att leverera snabbt och bra på jobbet eller springa maratonlopp. För fastighetsförvaltaren Zandra Tornstam är energikicken densamma.  Hon beskriver sig som en utstuderad tävlingsmänniska.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

”Om någon i framtiden undrar vad vi gjorde ska vi kunna svara”

Rollen som underhållsstrateg är förhållandevis ny hos Familjebostäder. Dennis Bremberg tillträdde 2019 tjänsten som innebär en utmaning som heter duga.


Partnertext från AktivBo

AktivBo Analytics + fastAPI ökar värdet för AB Karlskronahem

Som en del i att höja sitt NKI, och att kunna genomföra löpande och automatiska bostadsundersökningar, var AB Karlskronahem tidigt ute med att integrera AktivBo Analytics mot fastAPI.


Partnertext från Newsec

”Vi behöver hitta alternativ”

Hur skapar vi motivation och håller produktiviteten uppe i corona-tider? Newsecs centrumchef för Bromma Blocks Sanna Sultan berättar hur hon gör.


Partnertext från AktivBo

3 986 personliga samtal hos Hyresbostäder i Norrköping

På Hyresbostäder i Norrköping ligger det personliga mötet i fokus vid utdelningen av hyresgästenkäter, där svarsprocenten ökar för varje år. I vanliga fall går personalen själva och delar ut enkäterna men i år fick de tänka om på grund av rådande situation.


Partnertext från Atrium Ljungberg

Gränslös fastighetschef

Fastighetschef Robert Otterstål siktar högt. När det gäller hus är han nöjd med 23 våningar. Men för sin egen karriär sätter han inga höjdgränser. Viktigast i vardagen är dock nöjda kunder.


Partnertext från AktivBo

”Analytics är verktyget vi letat efter”

Västerås största hyresvärd Bostads AB Mimer jobbar med att integrera stora delar av sin personal i AktivBo Analytics för att uppnå en mer kontinuerlig målstyrning och snabbare åtgärdshantering. Gustav Hanstad, förvaltningschef på Mimer berättar mer.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Familjebostäder inför ny viktig roll i förvaltningen

Rollen som biträdande förvaltare är förhållandevis ny på Familjebostäder. Sedan slutet av 2019 har tidigare skadeingenjörer, besiktningsvärdar och en handledare gått in i sina nya roller som biträdande förvaltare.


Partnertext från AktivBo

Kostnadsfri bransch-undersökning om covid-19

För att få mer information om hur covid-19 har påverkat fastighetsbranschen och hur man har ställt om, bjuder AktivBo nu in till en kostnadsfri branschundersökning för både bostäder och lokaler.


Partnertext från Riksbyggen

Spindel i tekniskt nät

Han började som ung sommarjobbare i Umeå och är nu teknisk förvaltare i samma stad. Vill man själv så finns verkligen utvecklingsmöjligheter inom Riksbyggen, menar Mikael Sjöström, 46.


Partnertext från Familjebostäder Stockholm

Gemensamma krafter ger styrka till Farstalyftet

I bagaget finns goda erfarenheter från Skarpnäckslyftet. Nu har modellen även fått flytta till Farsta. Genom samverkan och tät dialog är fokus inställt på trygghet, dygnet runt.


Partnertext från Riksbyggen

Möjligheternas mästare

När hon börjat känna att hon vill något nytt har det alltid öppnats en ny dörr. Carina Persson, marknadsområdeschef i Helsingborg, har mött många möjliggörare under sin karriär i Riksbyggen.


Partnertext från Riksbyggen

Riksbyggen populärast bland studenter

Studenter som läser till högskole- och civilingenjör vill helst arbeta på Riksbyggen inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Företagsbarometern.


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega