Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Årets Fastighetsförvaltare

Kurt Knudsen på SBC är Årets Fastighetsförvaltare Bostad och Stefan Jonsson på Riksbyggen är Årets Fastighetsförvaltare Lokaler.

Kurt Knudsen på SBC och Stefan Jonsson på Riksbyggen är Årets Fastighetsförvaltare 2020. Vinnarna utsågs på förvaltningsbranschens största event Framtidens Förvaltare.

Det är femte året som Aff, Forum för förvaltning och service, utser Årets Fastighetsförvaltare i kategorierna Bostad och Lokaler. Priset delas ut i samarbete med Förvaltarforum och Faval.

Vinnarna fick ta emot utmärkelsen på Clarion Sign i Stockholm där 420 kollegor hade samlats på onsdagen för att delta i Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se filmen från prisutdelningen

Vinnare i kategorin Bostäder
Kurt Knudsen, förvaltare på SBC i Göteborg, utsågs till Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Bostad.

– Jag blev väldigt överrumplad och förvånad. Först och främst att bli nominerad när det är så bra konkurrenter. Jag är väldigt glad att bli uppmärksammad och att förvaltarna får synas i branschen. Jag har varit förvaltare i 30 år och det här är jätteroligt. Det är roligt för SBC med som i år hade två nominerade till de två kategorierna, säger Kurt Knudsen.

”En fantastisk kollega”
Juryns motivering till valet av Kurt Knudsen som Årets Fastighetsförvaltare Bostäder:

”Med stort engagemang, fantastisk profession och ett ständigt leende på läpparna löser den nominerade alltid de problem som dyker upp. Affärsmässighet, arbetslivserfarenhet och enastående social kompetens genomsyrar allt arbete som utförs, en fantastisk kollega och vän.”

Vinnaren i kategorin Lokaler
Stefan Johansson, teknisk förvaltare på Riksbyggen Marknadsområde Sydost i Växjö, korades till Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Lokaler.

– Jag blev väldigt överrumplad, ödmjuk och glad över nomineringen. Att bli utsedd och gå till final är en bonus och att bli utsedd till Årets Fastighetsförvaltare… Ja vad ska man säga, jag är glad, jätteglad och tacksam, säger Stefan Johansson.

Började som fastighetsskötare
Stefan Johansson berättar att han har jobbat i drygt två år med förvaltning, men jobbat i branschen sedan 1992 på olika positioner.

– Jag började som fastighetsskötare, sen jobbade jag som drifttekniker och nu de sista åren som teknisk förvaltare. Så jag har en del i bagaget som jag kan dela med mig av.

”Föredöme för yrkesrollen”
Juryns motivation till valet av Stefan Johansson som Årets Fastighetsförvaltare Lokaler:

”Med stor kompetens och förmåga att förklara saker på ett förståeligt sätt, skapar den nominerade ett stort förtroende hos både kunder och medarbetare. De samlade insatserna skapar ett bra varumärke för företaget och en tydlig målsättning för medarbetarna, ett riktigt föredöme för yrkesrollen.”

Fem av årets sex finalister till utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare 2020: Diana Elsherbiny, Margareta Ödman Eriksson, Stefan Johansson, Kurt Knudsen och Robert Säfström.

Tuff konkurrens
De båda vinnarna fick sina utmärkelser i hård konkurrens. Övriga finalister i kategorin Bostad var Robert Säfström, teknisk förvaltare på SBC, och Mikael Aghammar, fastighetsförvaltare på Riksbyggen. Och i kategorin Lokaler var de övriga finalisterna Diana Elsherbiny, fastighetsförvaltare på Locum, och Margareta Ödman Eriksson, kommersiell förvaltare på Newsec.

– Det är roligt att det finns stort intresse för utmärkelsen och att allt fler företag upptäckt denna möjlighet att värdesätta sina medarbetare och höja intresset för förvaltaryrket, säger Philip Österlund, vd på Aff.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Bli den första att kommentera "Årets Fastighetsförvaltare"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega