Satsning på digital affärsutveckling

Roboten Liv och ​Amir Chizari. Klicka på bilden för att se filmen.

Riksbyggen tar ytterligare ett steg i arbetet med att utveckla digitala lösningar för bostads- och fastighetsförvaltningsbranschen genom att bilda ett ”Forum för digital affärsutveckling”.

Ansvarig för gruppen blir Amir Chizari, IT-chef, som också utsetts till Chief Digital Officer, CDO, som är en ny roll på Riksbyggen.

På Riksbyggen betyder digitalisering både innovation och effektivisering.

– Riksbyggen har kommit en bit på vägen när det gäller att digitalisera verksamheten, till exempel genom att starta övergången till digitaliserad form av överlåtelser och anställningsprocess. Nytänkande är en del av Riksbyggens värdegrund och nu vill vi växla upp digitaliseringsarbetet ytterligare, Amir Chizari.

Bidra till hållbarhet
– För att lyckas med den digitala transformationen är det viktigt att vi gör det på ett strukturerat sätt utifrån en tydlig digital strategi med fokus på effektivisering av båda interna processer samt externa tjänster till kund, säger Amir Chizari.

Riksbyggen blev under 2018 utsett till det mest hållbara företaget inom fastighetsbranschen. Ökad hållbarhet är också starkt sammankopplat med en ökad digitalisering.

– Vi kommer att se fler smarta digitala lösningar som hjälper Riksbyggens kunder att leva ännu mer hållbart. Hur kan vi exempelvis hjälpa våra kunder att ha mer effektiv lokalanvändning? Hur kan vi hjälpa dem att dela på saker? Hur kan vi hjälpa dem att göra mer hållbara val? Det ska vara lätt att göra rätt helt enkelt, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Källa: Riksbyggen

En symbol för Riksbyggens digitalisering är roboten Liv. Här berättar Liv själv om arbetet med transformera Riksbyggen till ett mer digitalt företag.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega