OK blir kund hos Riksbyggen

Riksbyggen ska projektleda ombyggnationen av OK:s huvudkontor i Stockholm.

Riksbyggen ska förvalta och projektleda underhåll och hyresgästanpassningar åt OK som äger 50 procent av drivmedelsbolaget OK-Q8.

Riksbyggen har skrivit ett ”letter of intent” med Fastighets AB Norrtull, ett helägt dotterbolag till OK ekonomisk förening.

Avtalet gäller förvaltning och projektledning av underhållsprojekt och hyresgästanpassningar i fastighetsbeståndet, bland annat med ombyggnationer vid föreningens huvudkontor på Sveavägen i Stockholm.

Kontor, logistik och vård
– Både Riksbyggen och OK är företag med en värdegrund där hållbarhet är en av grundstenarna och vi ser nu möjligheten att kunna tillföra vår kompetens inom hållbarhetsområdet i förvaltning och ombyggnation av deras fastighetsbestånd, säger Michael Bernzon, chef för Riksbyggens Rikskundenhet.

Fastighets AB Norrtull har en fastighetsportfölj som innehåller 13 blandade objekt, huvudsakligen kontor, logistik och vårdfastigheter.

– Vi är väldigt nöjda med valet att låta Riksbyggen förvalta och utveckla våra fastigheter och känner oss trygga med dem som leverantör. Vi har sedan tidigare en väl fungerande relation och delar samma värdegrund, både vad gäller hållbarhet och kooperation, säger Britt Hansson, vd OK ekonomisk förening.

Förvaltning på 430 orter
Riksbyggen har en omfattande förvaltningsverksamhet som innefattar både bostads- och hyresrätter samt kommersiell och offentliga lokaler.

Sammanlagt förvaltar Riksbyggen 4 079 bostadsrättsföreningar och förvaltningsverksamheten finns på cirka 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i söder till Karesuando i norr.

Riksbyggens ombyggnadsverksamhet har haft en stark tillväxt de senaste åren och omsatte under 2017 över en miljard kronor.

Fakta om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.