Hållbarhetschef på Riksbyggen

Den 2 juni tillträder Karolina Brick som ny hållbarhetschef på Riksbyggen.

Ökat fokus på klimatomställningen, gröna åtgärder inom det befintliga bostadsbeståndet och social hållbarhet är några av de frågor som hon vill driva extra mycket i sin nya roll. Karolina Brick kommer närmast från jobbet som miljöchef på Riksbyggen.

– Det ska bli både spännande och roligt att axla jobbet som hållbarhetschef på Riksbyggen. Riksbyggen har en tydlig strategi att ligga i täten när det gäller hållbar utveckling, både inom nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning, säger Karolina.

Riksbyggen utsågs nyligen till Sveriges Grönaste Varumärke inom nyproduktion av bostäder, enligt konsultföretaget Differ.

– Över en halv miljon människor bor i bostäder som Riksbyggen förvaltar och med tanke på vår storlek har vårt hållbarhetsarbete stor betydelse både i faktiska åtgärder och som inspiratör för att fler ska bli mer hållbara, säger Karolina.

Karolina är utbildad civilingenjör och teknologie licentiat från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Tidigare har hon arbetat som miljökonsult på Grontmij och som miljöspecialist på Postnord. Hon har varit på Riksbyggen i snart åtta år med tidigare roller som hållbarhetsspecialist och nu senast miljöchef.

– Takten i klimatomställningen måste öka om Sverige och världen ska klara klimatmålen och Riksbyggen har ett stort ansvar att driva på utvecklingen. Jag vill bland annat öka fokus på livscykelperspektivet för att lyfta frågor kring exempelvis byggnadsmaterialens klimatpåverkan och ökad resurseffektivitet, berättar Karolina.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega