Branschens populäraste arbetsgivare

stångåstaden

Medarbetarna på Stångåstadens lokalkontor i Ryd firade.

Great Place to Work och Universum har släppt årets rankning av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Nio bolag i fastighetsbranschen är med i toppen.

Förvaltningsbolaget Newsec är den arbetsgivare i fastighetsbranschen som placerar sig högst upp i rankningen ”Sveriges bästa arbetsplatser” som görs av undersökningsföretaget Great Place to Work.

Förvaltningsbolaget hamnar på tredje plats för stora organisationer.

Det är femte året i rad som Newsec utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser enligt Great Place to Work. Därmed ingår bolaget numera i Great Place to Works ”Hall of fame”.  Newsec erhöll även utmärkelsen Trust Star för “Årets Experienced Professionals”.

Mest nöjda medarbetare
Bland de medelstora företagen som rankas som ”Sveriges bästa arbetsplatser” placerar sig Bostads AB Mimer på plats 7, Stångåstaden på plats 8 och Atrium Ljungberg på plats 12. Övriga med bra placering är Wihlborgs Fastigheter på plats 20 och Väsbyhem på plats 25.

Bolagen har utvärderats enligt Great Place to Work-modellen. Det innebär en samlad bedömning utifrån en medarbetarundersökning samt en utvärdering av organisationens arbetsgivarerbjudande.

Studenternas önskelista
I undersökningsföretaget Universums årliga undersökning Företagsbarometern röstar Sveriges universitets- och högskolestudenter varje år fram sina drömarbetsgivare. Senaste undersökningen som genomfördes 2017 besvarades av 22 000 studenter.

I fastighetsbranschen placerar sig Akademiska hus bäst i topp 100-listan. Bolaget kommer på plats 47 när studenter som läser naturvetenskapliga ämnen utser den mest attraktiva arbetsgivaren. Riksbyggen är också med på listan som nummer 98.

Men Riksbyggen ligger ännu bättre till bland studenter som läser till högskole- och civilingenjör. Här placerar sig bolaget på plats 52. På denna topp 100-lista finns även Svenska Bostäder på plats 93.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega