Meta

Förvaltningskonsult

Metas mission är att bidra till hållbart samhällsbyggande genom att dela god kunskap och med engagemang hjälpa och inspirera andra att lyckas.

Det gör vi genom att som oberoende konsulter hjälpa fastighetsförvaltande, lokalförsörjande och serviceinriktade företag att som projektledare, specialist och rådgivare med engagemang och spetskompetens genomföra affärsstödsutveckling.

I den digitala era vi just nu lever i är digitalisering en naturlig och integrerad del i all utveckling. När värdet av data växer och tekniken blir en möjliggörare blir allt datadrivet.

Digital transformation blir detsamma som transformation, eller förändring, och ständig utveckling samexisterar med innovation. Meta verkar i ett sammanhang där System – Organisation – Process samverkar. En utveckling av någon av dessa affärsstödjande funktioner kan göra stor nytta. När de hanteras och samverkar i ett sammanhang så förstärker de varandra till att bli större än delarna.


Kontakta Meta

Inköpsportal - kontakta leverantör

Observera att ditt meddelande kommer att sparas för uppföljning av Förvaltarforum.

Relaterade artiklar
Partnertext från Meta

Krockar din masterdata?

Liksom att kroppens alla organ måste samverka för att vi ska leva, är det lika viktigt att en fastighets olika system måste jobba tillsammans för att magi ska uppstå. Annars blir det olycksamma krockar och magin uteblir.


Alice Musoke-Muwanga är ny medarbetare hos Meta

Meta växer och presenterar en ny medarbetare, Alice Musoke-Muwanga. Alice Musoke-Muwanga började på Meta 17 januari 2024 och kommer närmast från Avy-Tmpl där hon arbetat…


Partnertext från Meta

Del 7: End of Life – en möjlighet!

Att ditt systemstöd når sitt ”end of life” kan framkalla reaktioner av frustration och förvirring. Men kan vi omvandla utmaningen till en möjlighet? Här utforskar vi hur ett smidigt och effektivt systembyte också kan skapa utveckling.


Partnertext från Meta

Del 6: End of Life – Inre verksamhetsperspektivet

Att ställas inför tanken på att ditt systemstöd når sitt ”end of life” kan framkalla initiala reaktioner av frustration och förvirring. Men låt oss se hur omvandlingen påverkar verksamheten och hur vi kan gå från utmaningar till positiva resultat.


Digital kompetens – varför är det en utmaning?

KRÖNIKA

Digitalisering gör nytta genom effektivitet, besparingar och nöjdare kunder – och leverantörer av tekniska lösningar finns. Men varför är takten så trög? Frågan är om det saknas kompetens för att driva digitaliseringsprojekt inom organisationen.


Meta Affärsstödsutveckling välkomnar Robert Edholm

Meta Affärsstödsutveckling meddelar att Robert Edholm har valt att fortsätta sin karriär hos dem. Robert började på Meta den 1 november 2023 och har bakgrund…


Partnertext från Meta

Del 5: End of Life – Systembytet och informationssäkerheten

Ett planerat systembyte är ett givet tillfälle att se över sin informationssäkerhet. Analysera och använd resultatet som inspel i planering och beslut kring införande av nytt system. Bland annat kring vägvalet mellan en molnbaserad lösning eller inte.


Därför ska ni se till att äga all utrustning i fastigheten

Tänk ett varv extra innan ni låter hyresgäster sätta upp egen utrustning i till exempel garaget. Fördelar som avläsning och effektivisering samt säkerhet och rådighet försvinner annars från fastighetsägaren. Läs vad Castellum och Meta säger om saken.


Partnertext från Meta

Del 4: End of Life – När lampan blinkar rött hos IT

Konsekvenserna kan bli betydande när leverantören meddelar att ett systemstöd ska upphöra. Särskilt om det berör centrala systemstöd, som affärssystem eller fastighetssystem. Vi ger dig råd och aspekter att tänka på när ett system når sitt slutskede


En fastighets digitala resa 2.0 – nu i uppdaterad version

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

Serien En fastighets digitala resa började publiceras på Förvaltarforum under hösten 2020. Nu är den uppdaterad och vi repriserar den under hösten. Rikard Lindberg, VD på Meta, berättar om vad vi bör ta med oss från den nya versionen.


Partnertext från Meta

Del 3: End of Life – Informationsperspektivet

I artikelserien End of Life belyser vi aspekter av att leverantören meddelar att ett systemstöd inte ska vidareutvecklas. Vi har tidigare talat om systemets livscykel och avtalsfrågor. I denna artikel poängterar vi att ha koll på sin data och se till att den är korrekt.


ENKÄT

Var med i vår enkätundersökning om informations – och dokumenthantering

Vi hoppas att du vill hjälpa oss att ta reda på hur fastighetsbranschen ligger till när det gäller informations- och dokumenthantering. Undersökningen genomförs var tredje år, och detta är sjätte gången. I år genomförs den i samarbete mellan Förvaltarforum och Meta.


Corem förvaltar för klimatet – utan att tumma på lönsamheten

Först måste man definiera vad lönsamhet faktiskt betyder i sammanhanget. Är en åtgärd som gynnar klimatet, men som knappt förbättrar lönsamheten något att satsa på? Oavsett vad man kommer fram till gäller det att inte tappa affärsperspektivet.


Partnertext från Meta

Del 2: End of Life – Avtalsfrågor för affärssystemets livscykel

I del 1 av vår artikelserie End of Life tog vi upp att få besked om att ett systemstöd eller till och med det centrala affärs- eller fastighetssystemet för bolaget inte kommer att vidareutvecklas. Konsekvenserna kan bli stora, så vad säger avtalet?


Partnertext från Meta

Del 1: End of Life – Var är dina system i livscykeln?

Hur bra koll har du på era systems livscykel? Denna artikel är starten på en serie om vad som händer när ett systemstöd går ur tiden. Följ med oss under året och ta reda på var ert system befinner sig och se till att ha bra livscykelhantering.


Partnertext från Meta

När en dörr stängs öppnas även en potentiell energibesparing

Automatisk dörröppnare är bekväma och hygieniska. Men när de öppnas går det åt energi samtidigt som värmen från entrén släpps ut – vilket sätter igång värmesystemet. Kanske är det dags att omvärdera vart dina kilowattimmar tar vägen?


Nyttan av digitala tvillingar – förvaltarens bästa vän

Digitala tvillingar underlättar det dagliga arbetet för fastighetsförvaltaren genom att ge en tydlig bild över fastighetens hälsa. 3D-visualiseringarna gör också att förvaltaren snabbt kan plocka fram nödvändig information vid behov.


Partnertext från Meta

Allting handlar om OT

OT är på mångas läppar och står högt på digitaliseringsagendan även i fastighetsbranschen, konstaterar META. Vad är OT och varför är det så hett?


Partnertext från Meta

Så förbereder ni er bäst för att få livskraftiga processfiskar

Arbetet inför ett processutvecklingsarbete är viktigt för att lyckas med att få livskraftiga processfiskar. Meta ger här tips och råd om hur ni bör gå tillväga för att säkra ett bra slutresultat.


Stor uppslutning och supernöjda besökare

Tisdagen den 24 maj öppnade vi äntligen dörrarna till eventet som vi väntat på i två års tid – Framtidens Förvaltare. Det blev succé, vågar vi påstå.


Lyssna på Real Fastighetspodden – avsnitt 1 ute nu!

Real Fastighetspodd, digitalisering inom fastighetsbranschen är temat på första podden för 2022. Teamet bakom podden, tillsammans med konsultföretaget Meta, ger dig tips och idéer om hur du ska tänka när du vill digitalisera din verksamhet.


Partnertext från Meta

Kan vi ha systematiskt brandskyddsarbete med AI?

Björn Schenholm är konsult på Meta och här lyfter han fram vikten av förvaltarens eget omdöme när det gäller SBA. För att underlätta arbetet och dokumentationen går det även att ta in AI – men kom alltid ihåg de fysiska kontrollerna!


Partnertext från Real Fastighetssystem

Nu poddar vi igen!

Strax innan pandemin bröt ut startade Real Fastighetssystem en fastighetspodd. Vi kände att det saknades en röst som kunde belysa det som höll på att hända, att vår bransch började digitaliseras. Efter lite pandemivila startar vi igång igen – i mars!


Partnertext från Meta

Meta kartlägger branschens fastighetssystem – det finns luckor!

META har gjort en kartläggning över traditionella proptech-system med inriktning fastighet. Den visar på möjligheter för utvecklingshungriga samverkanspartner att erövra mark inom en framtidssäkrad bransch.


Del 17 – Resumé av artikelserien “En fastighets digitala resa”

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I sista delen av vår serie delar får du tips och tankar, samt konkreta råd på vad du som fastighetsägare kan checka av vid genomförandet av din unika digitala resa. Följ med!


Partnertext från Meta

Döda processfiskar flyter inte med strömmen, de sjunker mot botten och försvinner

Hur många som läser detta har varit delaktiga i att utveckla er verksamhetsprocesser? Ganska många skulle vi tro. Hur många av er har era processer uppdaterade med aktuella arbetssätt och tillgängliga för medarbetarna? Inte lika många är vår gissning.


Del 16 – Samla hållbara fakta och upprätthåll värdet 

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Del sexton handlar om att minska sitt klimatavtryck och bevara fastighetens värde med miljöcertifiering, loggbok och energideklaration.


Del 14 – Hur värnar vi personlig integritet?

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Del fjorton tar upp hur vi säkerställer att integritetsaspekterna är med från början när vi installerar ny teknik.


Partnertext från Meta

Vem tar hem nyttan?

Alla som tycker att digitaliseringen går på tok för långsamt bör fundera på vem som betalar och vem som får nyttan.


Del 12 – Bästa råden för datadriven förvaltning

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. I del tolv får du insikt i hur datadriven förvaltning ger en mer komplett bild, vilket gör att du kan fatta bättre beslut. 


Del 11 – Innovativa data skapar nya värden

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. I del elva lär vi oss hur fastighetsägare kan utveckla sitt bestånd och dess värde genom data, genererade från människor i området.


Partnertext från Meta

En före detta kollega ringde…

Kollegan var frustrerad och ville diskutera hur man viktar digitaliseringen mot att branschen har utmaningar med eftersatt underhåll. Det skriver Rikard Lindberg på Meta som föreslår fyra lösningar på problemet.


Del 9 – Hur mycket tjänar du på att digitalisera?

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Del nio i serien belyser hur ekonomin och driftnettot påverkas och var potentialen ligger.


Partnertext från Meta

Bra informationshantering väsentligt för digitalisering

I takt med att företag fortsätter med digital transformation av arbetssätt fortsätter kraven på förmågan att hantera information att öka, skriver Meta.


Del 8 – Digitaliseringsplan avgör din framtid

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Del åtta i serien förklarar varför du behöver en digitaliseringsplan.


Del 6 – Så gör du en kundmätning

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Sjätte delen i artikelserien beskriver med hjälp av AktivBo hur man fångar kundens upplevelse och preferenser genom kundmätningar.


Partnertext från Meta

Förvaltarrollen uppgraderad

När ägande, förvaltning, IT och utveckling blev en informationskompetens. Verksamhetens affärsidé, mål och drivkrafter styr behovet av information.


Del 5 – Välj rätt nivå på er digitalisering

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Femte delen handlar om att välja rätt ambitionsnivå för informationen i den digitala tvillingen.  


Del 4 – Ger mer data merarbete?

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. I del fyra frågar vi oss hur det har gått med databasen och vad ingår i den? Har den tvingat förvaltningen att ändra arbetssätt eller blir det merarbete?


Del 3 – Intressentanalys – början till digitaliserad förvaltning

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

I vår serie med artiklar vägleds du till hur en byggnad blir digital och uppkopplad. Tredje delen beskriver hur man identifierar nyttoeffekterna, vilket är halva jobbet av en livscykelkostnadsanalys.


Del 2 – Hur uppkopplad är din fastighet?

EN FASTIGHETS DIGITALA RESA

Vi kommer att i en serie artiklar att vägleda dig igenom vad som händer när en fastighet blir digital och uppkopplad. I den här delen av serien beskriver vi projektet och lyfter några inledande frågor.


Experimentbostäder bidrar med hållbar och smart teknik

Vilka möjligheter finns att spara energi och pengar på ventilation genom anpassad styrning? Det är en av många frågor som forskare vid KTH Live-In Lab försöker svara på.


Partnertext från Meta

Alla blir vinnare med datadriven förvaltning

Vad handlar egentligen datadriven förvaltning om? Och vilka är de största fördelarna med att digitalisera? Två specialister på Meta ger dig en snabb orientering i ämnet.


Partnertext från Meta

Behov av stärkt informationshantering

Meta summerar resultatet i sin enkät 2020 som ger en aktuell bild av digitaliseringen av dokument- och ärendehantering i branschen.


Partnertext från Meta

Belöning med processdriven verksamhetsutveckling

I potten ligger möjligheten till avsevärda effektivitetshöjningar, nöjda medarbetare och bestående resultat. Genom att vända på perspektiven för verksamhetsutvecklingen kan belöningen bli helt igenom glimrande för den uthållige och modige.


Partnertext från Meta

När kommer framtiden och hur ser den ut?

Vi lever på randen av en digital tidsålder. Förändringstak-ten upplevs som dramatisk, men hur kommer den att beskrivas av kommande generationer?


Expertens bästa råd för att digitalisera byggnader

Hur får man till en bra digital strategi för sina byggnader? Och vad ska man börja med att digitalisera? Björn Schenholm Ristborg delar med sig av sina bästa råd.


Den tysta byggnaden

EXPERTSVAR

Den fastighetsägare som tar fram verktyg och rutiner för att säkerställa den digitala säkerheten kan erbjuda något som i framtiden kommer vara nödvändigt, skriver Daniel Blom och Jimmy Strandhav från Meta.


Hur detaljerad behöver informationen vara?

EXPERTSVAR

Fler och fler fastighetsförvaltande organisationer implementerar systemstöd för att professionalisera arbetet.  Men vilken detaljeringsgrad krävs på informationen, frågar sig Patrik Larsson och Lars Lidén på Meta.


Förvaltningsintressant information på rätt sätt

EXPERTSVAR

Digitaliseringen går snabbt. Förutom att ha bra och anpassade system och processer krävs även en välsmord organisation som kan hantera den växande informationsmängden, skriver Patrik Larsson och Rikard Lindberg på Meta.


Tips för bättre överlämningar i projekt

KRÖNIKA

När ska förvaltare och projektledare förstå att man tillhör samma familj? Patrik Larsson och Lars Lidén på Meta ger tips för att främja samarbetet.


Varför tas inte interna utvecklingsprojekt på allvar?

EXPERTSVAR

Varför tas inte interna utvecklingsprojekt på samma allvar som externa byggprojekt? Det frågar sig Rikard Lindberg och Jonas Säther på Meta och ger några tips för att höja statusen.


Rätt tillfällen att säkra information

EXPERTSVAR

Vilka är de smartaste sätten att få verksamheten att kvalitetssäkra strategisk information? Rikard Lindberg och Birgitta Eckerwall Brandt på Meta ger tre konkreta tips.


Vägen till det obrutna informationsflödet

KRÖNIKA

Vad är det för nötter som måste knäckas för att åstadkomma det obrutna informationsflödet? Patrik Larsson och Lars Lidén på Meta ger dig vägledning i en krönika.


Fler inför professionellt systemstöd

För fjärde gången har konsultbolaget Meta tagit pulsen på fastighetsbranschen för att se hur informationshanteringen utvecklas.


Norge förebild för statusbedömning

Norska fastighetsorganisationer jobbar med statusbedömningar. Lars Lidén ser fördelar med metoden och vill sprida den i Sverige.


Portalen – all information på ett ställe

KRÖNIKA

Fem tips för att portalen ska bli det där efterlängtade hjälpmedlet, från Anders Löwed och Jan Hedlund på Meta.


Har vi koll på vår förvaltningsinfo?

KRÖNIKA

Rikard Lindberg och Lars Lidén på konsultbolaget Meta beskriver hur vi får koll i fem steg.


Tre skäl att ha bättre koll på dina hus

Bra informationshantering är en överlevnadsfråga. Det underlättar förvaltningen och är ett måste för att möta hyresgästernas och medarbetarnas krav.


Har du en informations- strategi värd namnet?

KRÖNIKA

En verksamhetsstyrd informationsstrategi med tillhörande genomförandeplan är nyckeln till framgång, skriver Rikard Lindberg och Jan Hedlund på konsultbolaget Meta.


”Förväntningarna från kunderna ökar”

Kunderna ska kunna ställa vilken fråga som helst, närsomhelst, i vilken kanal som helst och bli bemött omedelbart i ett behagligt gränssnitt med ett informativt svar eller utförd åtgärd.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega