De är bäst på att rekrytera unga

Stena Fastigheter och Riksbyggen blev vinnare i Framtidsindex för sitt arbete att anställa unga medarbetare.

Riksbyggen och Stena Fastigheter AB vann pris i årets Framtidsindex för sitt branschledande sätt att marknadsföra branschen genom att ta emot ett stort antal ungdomar som sommarjobbare, praktikanter och trainees och genom det sprida kunskap om branschen.

Stena Fastigheter prisades för att ha anställt flest lärlingar, praktikanter, traineer och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen.

– Det är viktigt att vi gör vad vi kan för att ge unga chansen att komma in på arbetsmarknaden och vi är mycket stolta att ta emot detta pris för tredje året i rad, säger Christel Armstrong Darvik, vd på Stena Fastigheter.

”Få in fler tjejer”
Riksbyggen utsågs till bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

– Att tidigt satsa på unga är viktigt och vi ser gärna att fler söker sig till fastighetsbranschen. Vårt mål är att få in fler unga sommarjobbare och få in fler tjejer. Detta är ett sätt att introducera dem till vår bransch men också till vad vi erbjuder som företag, säger Eric Stuart affärsområdeschef för fastighetsförvaltning på Riksbyggen.

– En framgångsfaktor för Riksbyggen har varit att vi tydligt satt upp mål för vår satsning att ge fler unga sommarjobb, till exempel att 50 procent av alla sommarjobbare ska vara tjejer. Det har också gett resultat, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Framtidens bemanning
Framtidsindex är en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförs av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och Fastighetsnytt.

Vinnarna uppmärksammades på Business Arena Stockholm 20–21 september. Totalt deltog 194 företag i undersökningen som i år genomfördes för sjunde gången.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se