Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Samhall+Riksbyggen=jobb

Maria Carlsten och Jan Larsson började på Samhall men är idag anställda av Riksbyggen.

Samhall-anställda får jobb på Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrbotten tack vare ett samarbete som gagnar båda företagen.

År 2010 började Riksbyggen i Norrbotten att i liten skala samarbeta med Samhall. Sedan dess har samarbetet succesivt vuxit och Samhall är idag en naturlig samarbetspartner i vardagen för Riksbyggen i Norrbotten.

– Med bland annat en utbildning om mångfald och inkludering för samtliga medarbetare och en öppen dialog fungerar samarbetet jättefint. Det viktigaste av allt, fler får chansen att komma ut i arbetslivet samtidigt som vi får en utökad rekryteringsbas, säger Björn Lundberg, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrbotten.

Att kunna se förmågor
Samhall utför på uppdrag av Riksbyggen både lokalvård och fastighetsservice. Ett 10-tal som tidigare varit anställda på Samhall har idag anställning på Riksbyggen.

– Det viktiga är att kunna se förmågorna istället för funktionshindren. Genom samarbetet med Samhall får både vi och arbetstagaren chansen att i lugn och ro känna oss för om det är aktuellt med en anställning, berättar Björn Lundberg.

Liknande värderingar
Riksbyggen startades 1940 för att vara med och lösa situationen på bostadsmarknaden och samtidigt skapa arbete. Sedan dess är Riksbyggen ett värderingsstyrt företag där långsiktighet och samverkan är två kärnvärden för verksamheten.

– Att Riksbyggen och Samhall har liknande grundvärderingar är också en viktig del i att samarbetet fungerar så bra, till exempel när det gäller hållbarhet och att skapa samhällsnytta. Våra beställare av tjänster där Samhall, helt eller delvis, är utförare är också en viktig del i kedjan för att bidra till samhällsnyttan, säger Björn.

Källa: Riksbyggen

 

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega