Riksbyggen mest hållbara

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg har utsetts både till Årets Miljöbyggnad och Årets bästa byggnad, i Göteborg. Foto: Ulf Celander

För andra året i rad utses Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Det visar Sustainable Brand Index B2B för 2019 som är Nordens största studie om hållbarhet.

– Det är fantastiskt roligt och hedrande att Riksbyggen för andra gången utses till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen. Vi är stolta men inte nöjda. När det gäller hållbarhet ligger de stora utvecklingsfaserna fortfarande framför oss och det är en utmaning vi kommer att jobba hårt med de kommande åren, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

– Hållbarhet är stort och litet. Från att utveckla klimatförbättrad betong och införa fossilfria fordon i fastighetsförvaltningen till att sätta upp fågelholkar för ökad biologisk mångfald. Riksbyggens systematiska arbete med hållbarhet i alla led har gett resultat och vi är mycket glada över att för andra gången utses till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen, säger Lina Öien, chef för enheten för hållbar utveckling på Riksbyggen.

När inköpare på svenska företag får frågan vilket företag som är bäst på hållbarhet inom fastighetsbranschen blir svaret Riksbyggen. Studien har gjorts under vintern.

Källa: Riksbyggen

Sustainable Brand Index B2B 2019, fastighetsbranschen

1. Riksbyggen
2. Wallenstam
3. Klövern
4. Vasakronan
5. Skandia Fastigheter
6. Castellum
7. Atrium Ljungberg
8. Kungsleden
9. Fabege
10. Hufvudstaden

Ladda ned hela studien här

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega