Partnertext från Riksbyggen

Martin på Riksbyggen – pushad till snabb klättring

Martin Arvidsons karriär hos Riksbyggen var inte planerad, ändå har den varit spikrak. Från reparatör i Borlänge till rikstäckande gruppchef för förvaltare inom kommersiella kunduppdrag.
– Bra ledare har trott på mig, gett stöd och hjälp och pushat mig vidare.

Martin Arvidson hävdar att hans styrka är prestigelöshet i kombination med lösningsorientering.

– Om jag inte kan själv är jag aldrig rädd för att fråga. Det finns stor kompetens inom Riksbyggen, många att be om hjälp. Och där är jag bra på att pricka rätt.

Martin Arvidson ser sig också som förändringsbenägen, nyfiken på att utmana sig själv i nya roller. Något som han hela tiden känt sig uppmanad och stöttad i att göra av chefer under åren på Riksbyggen.

Snabb klättring
Innan de nu åtta åren på Riksbyggen arbetade Martin Arvidson som personlig assistent i 15 år. Ett arbete med mycket kvälls- och helgtjänstgöring. Främsta skälet till att han sökte jobb som reparatör på Riksbyggen år 2014 var att han ville arbeta dagtid, eftersom hans tre barn började bli stora och behövde honom på kvällar och helger.

– Jag kände väl också att jag inte kom vidare i arbetet som personlig assistent.

Men något sikte på avancerat chefsjobb hos Riksbyggen fanns alltså inte från början. I det rådande positiva företagsklimatet gick det dock fort att klättra.

Rollerna har lite grann flutit in i varandra, menar Martin Arvidson. Men i stora drag har han från starten som reparatör år 2014, gått vidare som drifttekniker ett år senare, därefter tekniskt ansvarig för tre Ica-butiker och sedan butiksansvarig/förvaltare för 15 Ica-fastigheter i Gävle och Dalarna. I februari i år gick han in i rollen som gruppchef för 16 förvaltare över hela riket. Det totala kunduppdraget omfattar 190 Ica-fastigheter från Piteå i norr till Malmö i söder.

Vad är fokus just nu i din roll som gruppchef?
– Övergripande ser jag det som att jag fortfarande håller på att lära mig, utveckla och förbättra min roll. Sedan jag började har jag även ägnat mig mycket åt rekrytering, det fanns en del vakanser. Men nu har vi fem nya förvaltare på plats. Att coacha och lära upp de nya har förstås också tagit mycket av min tid.

Vad är den stora utmaningen i att vara generellt ansvarig för en så stor kund som Ica?
– Ica är en kund med hög kravbild, så utmaningen är att leva upp till den. Går till exempel något sönder i fastigheterna måste problemet lösas snabbt utan att det stör verksamheten. Icas kunder får inte märka något. Och det är helt uteslutet att stänga en butik på grund av reparation.

Vad är det roligaste med jobbet?
– Det höga tempot, variationen och tillfredställelsen i att lösa problem.

Något som är mindre tillfredställande?
– Distansen till de 16 förvaltare som jag är gruppchef för. Jag vill ju se hur de mår och hur det går. Det syns egentligen bäst vid personliga möten. Men på grund av avstånden så var vi var experter på möten via Teams långt innan Corona. Det fungerar ju att stötta förvaltarna i sin vardag på det viset. Men jag försöker besöka alla 16 personligen en eller två gånger per år. Så det blir mycket resande.

Vilken kompetensutveckling har du fått hos Riksbyggen längs vägen?
– Jag har alltid fått den utbildning som jag har behövt och velat ha. Allt från driftteknikerutbildning till den utbildning i ledarskap som jag går nu.

Hur tänker du dig nästa steg i karriären?
– Jag fungerar så att jag vill lära mig och förbättra en roll, sedan är jag redo att gå vidare. När det blir och vad det blir vet jag inte idag. Men det finns alltid stora möjligheter inom Riksbyggen.

Martin Arvidson

Yrkesroll: Gruppchef på Riksbyggen för förvaltare inom kommersiella kunduppdrag. Ansvar för rikskund Ica.
Ålder: 40.
Uppväxt: Borlänge.
Bor: Borlänge, villa.
Familj: Trebarnspappa, frånskild.
Tidigare yrkeserfarenhet: Personlig assistent i 15 år.
Utbildning: Gymnasiet, kompetensutbildning inom Riksbyggen.
Fritidsintressen: Tre barn, deras träningar och matcher. Idrottsintresserad, främst fotboll och ishockey.
 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega