Partnertext från Riksbyggen

”Min drivkraft är ständig utveckling”

– Mina kollegor betyder oerhört mycket, säger Zandra Tornstam på Riksbyggen.

Att leverera snabbt och bra på jobbet eller springa maratonlopp. För fastighetsförvaltaren Zandra Tornstam är energikicken densamma.  Hon beskriver sig som en utstuderad tävlingsmänniska där ständig utveckling är själva drivkraften.

– Det är en skön och trygg känsla att kunna hjälpa våra kunder vidare genom något problematiskt. Samma belöningscenter i hjärnan stimuleras som när jag genomför ett lopp, säger Zandra Tornstam.

Hon anställdes vid Riksbyggen som teknisk förvaltare för ett och ett halvt år sedan, efter 17 år på olika poster i branschen på ett annat bolag. Redan tidigt i sin nya roll upptäckte hon att det är högt i tak på Riksbyggen.

– Vill du själv så finns stora möjligheter till karriärutveckling.  Men det är ingen hets och press kring detta utan det hänger verkligen på den egna viljan.

Bra uppbackning
Ett, enligt Zandra Tornstam, ”otroligt uppstyrt introduktionsprogram” följt av interna kurser gjorde det lätt att komma in i förvaltarrollen och utveckla kompetensen.

– Men när det gäller kompetensutveckling så känner jag att mina erfarna och kompetenta kollegor betyder oerhört mycket. Jag är tacksam för all uppbackning som jag har fått och får.

Som kollegor på Riksbyggen i Uppsala räknar hon inte bara förvaltare utan också ekonomer, projektledare, lokalvårdare, fastighetsskötare och driftpersonal.

– Det finns alltid någon att fråga, vilket är en stor trygghet i organisationen.

Smart drag
När hon tittar i backspegeln så ser hon tydligt att hon idag har koll på betydligt mycket mer än då hon tog sig an rollen som teknisk förvaltare för ett och ett halvt år sedan.

– Ett exempel är vattenskador, där jag känner att jag idag är tryggare att lotsa kunden vidare, till exempel när det gäller hantering av försäkringsfrågor.

Zandra Tornstam har sex förvaltarkollegor på Uppsalakontoret, alla väldigt olika personligheter, vilket är bra för helheten, menar hon.

– Arbetsgivaren är bra på att ta tillvara olika individer och ge positiv feedback. Det är ett smart drag.

Värdesäkring
Som teknisk förvaltare har Zandra Tornstam ansvar för ett tiotal bostadsrättsföreningar i Uppsala, allt ifrån små föreningar med ett 30-tal medlemmar till riktigt stora med ett hundratal.

Energifrågor samt planerade och akuta underhållsfrågor ingår bland många andra uppgifter i hennes roll som teknisk förvaltare.

– Värme, ventilation, tak, fasader. Det handlar om allt som gör att fastigheten kan behålla eller öka sitt värde.

Varierande arbetsuppgifter
På Zandra Tornstams bord hamnar också ansvaret att ta in offerter att presentera för föreningsstyrelserna samt hjälpa till med prioritering av de olika underhållsåtgärderna som stundar.

Hon får även hantera en uppsjö frågor från boende, alltifrån om det går bra att montera en kattlucka på ytterdörren till komplexa frågeställningar om försäkringsansvar.

”Inget känns övermäktigt”
Zandra Tornstam har jobbat sig upp i fastighetsbranschen i olika roller. Att avancera till förvaltare är en möjlighet som hon säger sig ha ”sneglat på” under en längre tid. Hon vill fortsätta utvecklas i den rollen, men kan också se sig själv som projektledare för stora underhållsprojekt i framtiden.

– Inget känns övermäktigt, men varje dag innebär utmaningar, säger Zandra Tornstam som parallellt med den dagliga energiladdningen inför nästa arbetsdag tränar inför diverse fysiska utmaningar som fjäll- och maratonlopp.

Text: Ulf Storm
redaktionen@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega