Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Så hanterar bolagen corona

Riksbyggen och Property Partner, berättar om sina direktiv till medarbetarna för att klara pandemin. Här kan du också läsa mer om branschorganisationernas råd.

Hur ser strategin ut i branschens bolag för att minska risken för att coronaviruset drabbar verksamhet, kunder och anställda? Förvaltarforum frågade två av våra partnerbolag.

– Riksbyggens förhållningssätt är att hela tiden följa våra myndigheters rekommendationer kring coronaviruset, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Riksbyggens råd och direktiv
Riksbyggen uppmanar sina medarbetare att de ska vara extra vaksamma på symptom som feber, torrhosta och/eller andningsbesvär och stanna hemma om de får sådana symptom.

– Vi påminner också om den personliga hygienen, att inte skaka hand med mera. Vi har sagt att man ska minimera resandet och i stället använda video så mycket som möjligt. Vi som arbetar i Stockholm ska arbeta hemifrån om vi kan och det fungerar. Vi har också ställt in alla utbildningar som hålls på plats i Stockholm, säger Karin Goddard.

Property Partners strategi
Marcus Gärdebrandt, vd på Property Partner, berättar att inom fastighetsförvaltning är medarbetarna i stor utsträckning fortsatt aktiva ute i fastigheterna som bolaget förvaltar.

– Därför har vi på Property Partner gått ut med direktiv och försiktighetsåtgärder till våra medarbetare som syftar till att minimera riskerna för att bli smittad och eventuellt smitta andra. De som har möjlighet att arbeta hemifrån får välja att göra så, säger han.

Räknar med smittspridning
Property Partner hade fram till i fredags i förra veckan inte några smittade medarbetare.

– Nej, men vi räknar med att det kommer att ske och vi kommer fortsätta följa direktiv från myndigheter för att minska smittspridningen.

Förvaltningsbolagets råd och direktiv
Vilka direktiv gäller på Property Partner för resor, möten, konferenser, personlig hygien, medarbetare med sjukdomssymptom, medarbetare som varit i riskområden?

– Vi har inte några restriktioner för resor. Möten som kan hållas över telefon och Skype styrs om till det. God handhygien är viktig, det tror vi att alla förstår nu, likväl som att man stannar hemma vid minsta symptom på det som kan vara coronavirus. Vi har inga medarbetare som befunnit sig i riskområdena Kina eller norra Italien, men det tror vi inte längre kommer att vara avgörande. Smittan sprids nu i Sverige till andra från dem som varit i dessa riskområden, säger Marcus Gärdebrandt.

Se faktarutan nedan för att läsa om råden och direktiven från Fastighetsägarna och Sveriges Allmännytta.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

 

 

 

Bli den första att kommentera "Så hanterar bolagen corona"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega