Riksbyggen köper 7-fast

Affären innebär att 7-fast nu är ett helägt dotterbolag till Riksbyggen som därmed blir den ledande aktören inom fastighetsförvaltning i Sjuhäradsbygden.

– 7-Fast är ett företag med en hög servicenivå och med många kompetenta medarbetare som vi från Riksbyggen vill ta vara på och utveckla. Det är mycket glädjande att 7-Fast blir ett dotterbolag till Riksbyggen, säger Åsa Martinsson, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Knallebygden.

Ägarna i 7-fast kvarstår som delägare, arbetar kvar i verksamheten och ingår i den nya gemensamma styrelsen.

Förvaltningsbolag
Det Borås-baserade fastighetsförvaltningsbolaget 7-fast erbjuder ekonomisk och teknisk förvaltning, yttre och inre fastighetsskötsel, underhåll, reparationer och olika typer av lokalvård.

Verksamheten bedrivs främst inom Sjuhäradsbygden och Alingsåsområdet. Uppdragsgivarna är både små och stora fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och offentliga fastighetsägare.

Tidigare delägare
Riksbyggen har sedan en tid varit delägare i 7-Fast men blir från och med den 17 mars helägare.

Förvärvet innebär enligt Riksbyggen samordningsfördelar och möjligheten att bygga stark och kompetent organisation, samtidigt som det inte blir några stora förändringar för kunderna.

– Riksbyggen och 7-Fast har redan samarbetat under tre års tid. Det innebär att förvärvet inte kommer att innebära några dramatiska förändringar, säger Åsa Martinsson.

Dygnet runt-service
All service hanteras lokalt och alla personliga kontakter kommer att fortsätta som vanligt, skriver Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Den lokala kundtjänsten fungerar som vanligt och samtidigt förstärks servicen med personal från Riksbyggens kundtjänst. Så småningom kommer även 7-Fasts kunder att få tillgång till bemannad kundservice dygnet runt.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega