Riksbyggen köper förvaltningsbolag

Det Östersundsbaserade företaget Storsjö Förvaltning med ett 15-tal anställda överlåts till Riksbyggen från den 1 juni 2017.

Försäljningen inkluderar Panthuset fastigheter med 15 centralt belägna fastigheter i Östersund samt en lokal verksamhet inom fastighets- och ekonomisk förvaltning.

Sammantaget omfattar beståndet 215 lägenheter och en uthyrbar area om 17 859 kvadratmeter.

– Riksbyggen ser många fördelar med att bli större i Östersund, en tillväxtort i Norrland, där vi som en långsiktig samhällsutvecklare vill satsa och bidra till den fortsatta utvecklingen av kommunen, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Ny vd tar vid
Riksbyggen skriver i ett pressmeddelande att Storsjö Förvaltning har en lång historia i branschen och är med sina kompetenta medarbetare en viktig samarbetspartner och leverantör till fastighetsägare på orten.

– Affären är ett led i min nedtrappning efter mer än 30 år i fastighetsbranschen. För mig har det varit viktigt att finna en stabil och långsiktig aktör som på ett tryggt sätt kan ta hand om kunder och personal för framtiden, säger Olle Walltin, ägare och grundare av Storsjö Förvaltning.

I samband med tillträdesdagen den 1 juni tar Karin Eriksson, marknadsområdeschef för Riksbyggen, vid som vd för Storsjö Förvaltning.

 

Läs tidigare artikel om Riksbyggens köp av fastighetsförvaltarbolaget 7-fast

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega