Riksbyggen ska sköta gröna tak i Göteborg

Riksbyggen har vunnit uppdraget att sköta gröna tak åt Lokalförvaltningen, Göteborgs Stad.

Sammanlagt handlar det om 14 300 kvadratmeter gröna tak på kommunalt ägda skolbyggnader och andra fastigheter spridda i hela Göteborg.

– Vi är mycket glada och stolta över att Riksbyggen fått uppdraget att ta hand om de gröna taken åt Lokalförvaltningen i Göteborg. På Riksbyggen ska allt vi gör genomsyras av hållbarhet och gröna tak har en rad egenskaper som är bra för vår miljö och därför känns detta uppdrag extra hedervärt, säger Anna-Karin Norrman, marknadsområdeschef på Riksbyggens fastighetsförvaltning i Göteborg.

Vad ingår i uppdraget?
Att ta hand om de gröna taken på bästa sätt kräver både kunskap och erfarenhet.

– De gröna taken ses över vår och höst. Då avlägsnas ogräs och lösa växtdelar. Långtidsverkande gödsel påförs på våren och under sommaren kan taken behöva vattnas om det blir långa sammanhängande torkperioder. I det här fallet ingår också avtorkning av solcellspaneler på de tak där sådana finns installerade, för att dessa skall fungera optimalt, berättar Ellen Ingolf, utemiljöansvarig landskapsingenjör på Riksbyggen.

Källa: Riksbyggen

Lokalförvaltningen i Göteborgs Stad
Lokalförvaltningen bygger, anpassar och förvaltar lokaler och boenden för Göteborgs Stads verksamheter och är en av Sveriges största förvaltare av offentliga lokaler. Varje dag finns 150 000 göteborgare i skolor, förskolor, kontor och äldreboenden som Lokalförvaltningen sköter om.

Riksbyggen i Göteborg
Riksbyggen förvaltar mer än 20 000 bostadsrätter i marknadsområde Göteborg, som spänner över sju kommuner, och ytterligare nästan 55 000 hyresrätter.

Riksbyggens fastighetsförvaltning i Göteborg har ca 20 kommersiella och offentliga kunder med blandade uppdrag som drift, städ och skötsel.

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega