Logga in  |  Annonsera  |  Tipsa oss  |  Om oss  |  Kontakt
Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Aff

Aff Akademin + fördjupning = sant

Under 2018 lanserade Aff en utbildningsplattform kallad Aff Akademin. Där finns instruktionsvideos till Aff Avtalssystem, men framförallt Aff Diplomutbildning Bas. I dag har över 600 personer gått kursen, som ger en gedigen guidning till hur Aff fungerar. Utbildningen blandar rent teoretiska avsnitt med intervjuer, övningsuppgifter och olika scenarier som illustrerar regeltillämpning.

Kursen vänder sig till både den som står i begrepp att göra en upphandling och till den som redan är del av en pågående entreprenad, och den passar lika bra för beställare som leverantörer. En leverantör som har tagit Aff-kunskapen på allvar är Riksbyggen, som har låtit över 200 personer genomgå utbildningen.

En av initiativtagarna till upplägget är Ulrika Frank, affärs- och affärsutvecklingschef på Riksbyggen.

– Hela vår förvaltningsverksamhet baseras på Aff-avtal. Då är kunskap om hur avtalen fungerar en kärnkompetens, för alla som på något sätt ska upprätta, tolka eller tillämpa avtalen. Vi började prata om ett Aff-körkort 2017, vilket ledde till att Aff utvecklade Aff Akademin där vi fick möjlighet att vara med och bidra”

Fler utbildningar kommer
Tanken är att Aff Akademin ska fyllas på med fler kompletterande utbildningar, riktade till olika tjänster och situationer som till exempel utemiljö eller till den som står i begrepp att skapa ett förfrågningsunderlag.

– Det som är bra med Aff Akademin är att den inte lägger så stort fokus på själva upphandlingssituationen, utan istället går man metodiskt igenom regler och fakta på ett lättillgängligt sätt. Det är något alla som är inblandade i en entreprenad behöver kunna, oavsett om det är i upphandlingsskedet eller under entreprenadtiden.”

Företagsspecifika frågeställningar
En annan sak som man gör är att man kombinerar utbildningen med ytterligare en dag på plats, där mer företagsspecifika frågeställningar dryftas.

– Det upplägget är fantastiskt. Först får deltagarna god tid på sig att få teoretisk kunskap, sedan kan man ägna kursen åt praktiska situationer och diskussioner Eftersom man har tillgång till diplomutbildningen under lång tid får vi också till ett bra stöd i det dagliga arbetet vilket är en viktig del av lärande.

Fördjupningsdag 31 mars
Nu testar även Aff att erbjuda samma koncept för alla de som inte får den möjligheten internt på företaget. Den 31:a mars ordnar Aff en fördjupningsdag för dig som har genomgått Aff Akademin Diplomutbildning Bas.

Under dagen kommer olika situationer som ofta uppstår att lyftas fram, och dessa kopplas till regler i ABFF och övriga handlingar. Det gör att du får en repetition samtidigt som du får en verktygslåda att använda när verkligheten gör sig gällande. Under dagen blandas teoretiska pass med övningar och diskussioner.

Läs mer och anmäl dig på Aff Forums hemsida. Du som anmäler sig senast 21 februari erhåller boka tidigt-rabatt.
Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens

Bli den första att kommentera "Aff Akademin + fördjupning = sant"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega