FASTIGHET & FÖRVALTNING

Stockholmshems energichef: ”Vi ska bli mer självförsörjande”

PROFILEN

Som energichef på Stockholmshem får Anna Freiholtz sätta sig in i alltifrån det dagliga skruvandet till de stora energifrågorna.
– Den stora utmaningen är att bli mer självförsörjande på ett kostnadseffektivt sätt.


Hjälp getingar – nyttoinsekt eller jobbig inkräktare?

EXPERTSVAR

Getingar är något som delar Sverige, vissa tycker att de är viktiga nyttoinsekter som äter andra insekter, håller rent och precis som bin, hjälper till att pollinera växter. Andra anser att de är ovälkomna besökare. Hur blir man då av med dem?


Flera stora fastighetsägare tecknar socialt samarbetsavtal med Juice Studios

Rågsveds Fastighetsägare har tillsammans med sina medlemmar tecknat samarbetsavtal med Juice Studios Stiftelse för en föreläsningsserie om ekonomisk läsförståelse för barn och ungdomar i Rågsved….


Partnertext från Stockholmshem

På råttjakt med illern Kanel

Stockholmshem testar något nytt: illrar och hundar som jagar råttor tillsammans. Alltså helt giftfri råttbekämpning. Men funkar det?


Anna Bengtsson ny hållbarhetschef hos Stockholmshem

Anna Bengtsson blir ny hållbarhetschef hos Stockholmshem, med ansvar att leda och utveckla hållbarhetsarbetet hos ett av Sveriges största bostadsbolag. Hon tillträder sin nya tjänst…


11 skäl till att bevara gamla och plantera nya träd

Det finns en mängd fördelar med träd. Bland annat ger de välbefinnande, skapar naturlig klimatanpassning och kan till och med minska behov av inomhuskyla. Här är 11 goda skäl till att bevara och plantera nya träd. Sätt spaden i marken nu!


Stockholmshems nya VD kliver in och vänder på stenar

PORTRÄTTET

Åsa Wigfeldt kom till Stockholmshem kort tid efter en sprängning och såg hur väl krishanteringen fungerade. Nu scannar hon av andra processer och rutiner genom att vända på bolagets stenar. För hon gillar struktur och ordning – men har släppt kontrollbehovet.


Stockholmshems arbete i kaoset efter sprängningen

VAD HÄNDE SEN?

I september förra året skedde en explosion i ett av Stockholmshems hus i Hässelby. Sprängladdningen destabiliserade trapphuset och huset är fortfarande under återuppbyggnad. Nu delar Stockholmshem med sig av sina erfarenheter till andra.


Så tar Stockholmshem ansvar för kompetensförsörjningen

Genom att anställa juniortraineer tar Stockholmshem ansvar för att vi får fler ingenjörer in i branschen. Ella och Ellinor får se fastighetsbolagets hela verksamhet och ska parallellt driva ett eget, kvalitativt hållbarhetsprojekt under sin praktik.


Partnertext från Stockholmshem

Att förvalta projektfastigheter

Projektfastigheter är fastigheter som Stockholmshem köper för att på sikt riva och bygga nya bostäder. Alexander Thylén är kommersiell förvaltare för Stockholmshems projektfastigheter – ett jobb som är något av en balansgång.


Så lyckades Stockholmshem hitta 207 hyresfuskare

Fusket med olovlig andrahandsuthyrning, överhyror och svarta hyreskontrakt är stort. Under 2023 ledde Stockholmshems arbete mot otillåten andrahandsuthyrning till att 207 lägenheter gick tillbaka till bostadsförmedlingens kö.


Här är årets nominerade till Sveriges bästa hyresvärdar

Baserat på Sveriges hyresgästers omdömen om sina hyresvärdar, har 37 bolag chans att få Kundkristallen. Potentiella vinnare av kategorin Högsta serviceindex bland större bostadsbolag syns Bostaden i Umeå, Stockholmshem, Stångåstaden och Uppsalahem.


Partnertext från Jensen Education

Så lyckas du med social hållbarhet

Stockholmshem har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete, både gällande klimat och social hållbarhet. Rana Kasto brinner för de sociala frågorna och nu delar hon sina erfarenheter i kursen Klimateffektiv fastighetsförvaltning och social hållbarhet, arrangerad av JENSEN.


Hur sanerar vi vägglöss framgångsrikt?

EXPERTSVAR

Vägglöss är nog det enskilda skadedjuret som väcker mest känslor. Det är en jobbig och utdragen saneringsprocess. Skadedjursexperten ger tydliga råd och tips och spanar även in saneringsmetoder som det forskas på och som kan komma i framtiden.


Stockholmshems 22 000 sensorer ska ge 6 % lägre energianvändning

Stockholmshem har på rekordtid installerat 22 000 temperatursensorer i lika många lägenheter. Satsningen beräknas ge sex procent lägre energianvändning och en jämnare inomhustemperatur för hyresgästerna.


Partnertext från Stockholmshem

Från mekare till områdestekniker

De har en bil fylld med verktyg och måste kunna mycket om mycket. De är proffsfixare och problemlösare och Stockholmshems ansikte utåt. De ser till att hyresgästerna har en fungerande lägenhet, fastighet och ett trivsamt område.


Stockholmshem och Svenska Bostäder ökar trygghet med sensorer

Tryggare hyresgäster – och en större mängd narkotika och vapen beslagtagna av Polisen. Det är resultatet när Svenska Bostäder och Stockholmshem tar Trygga Trappan ännu ett steg för att arbeta trygghetsskapande med hjälp av närvarosensorer i sina fastigheter.


Stockholmshem anlägger megastor solcellspark – på 28 tak

Stockholmshem fortsätter satsningen på förnybara energikällor och bygger nu sin största anläggning hittills – 5 500 m2 solceller på 28 tak i Bagarmossen. Den takbaserade solcellsparken beräknas öka bolagets totala solelproduktion med 65 procent.


Oväntat besök i skafferiet, vad gör vi?

EXPERTSVAR

Boende i vårt hus klagar på mjölbaggar i sitt skafferi. Vad kan vi som fastighetsägare göra åt detta?


Partnertext från Stockholmshem

Stockholmshem gör alla parkeringsplatser redo för laddning

Under våren har Stockholmshem börjat ett omfattande arbete med att göra om sina parkeringsplatser till laddplatser för elbilar. Uppdraget kommer från Stockholms stad och takten är hög. Till 2028 ska alla p-platser i innerstaden ha laddpunkt för elbil.


Stockholmshem låter 160 unga skapa 54 meter konst i Skärholmen

Barn och ungdomar från Skärholmsområdet har delat med sig av sina liv i form av illustrationer som tillsammans skapar ett 54 meter långt konstverk. Deras berättelser syns på planket kring Stockholmshems nya bygge på Bredholmstorget i Skärholmen.


Kultur och struktur viktigast för HR-chefen Jenny Nielsen

PROFILEN

Jenny Nielsen på Stockholmshem har samlat på sig ledarförebilder genom åren – men också dåliga exempel. – Tydlighet och tillit är superviktigt som chef. Den som envisas med att detaljstyra och vara i alla syltburkar skapar inte motivation hos sina medarbetare.


Stockholmshem producerar 333% mer solenergi sedan fyra år

Arbetet med förnybara energikällor fortsätter hos Stockholmshem. Under 2022 togs fem nya solcellsanläggningar i bruk. I år startar första etappen av bolagets största anläggning som kommer att byggas på 28 hustak i Bagarmossen.


Fåglarna ställer till problem i vårt område, vad gör vi?

EXPERTSVAR

Fåglar är, för det mesta, trevliga inslag i våra bomiljöer. Men de kan också störa, orsaka nerskräpning och skada fastigheten. Skadedjursexperten Chantelle Small ger dig tips och råd om vad du kan göra.


Stockholmshems arbete mot lägenhetsfusk för tryggare områden

Otillåten andrahandsuthyrning, svarta överhyror och skenbyten är ett utbrett och växande problem. Stockholmshem arbetar sedan många år proaktivt mot fusket vilket resulterat i att 193 lägenheter gick till bostadsförmedlingens kö under förra året.


Partnertext från Stockholmshem

Interna fonder för hållbara bostadsområden

Trädflytt och ängsyta, fotoutställning och muralmålningar, växtväggar och cykelverkstad. Det är några av medarbetarnas hållbara idéer som har blivit verklighet tack vare Stockholmshems interna fonder: klimatfonden och bosociala fonden.


Hyrorna för Stockholms allmännytta är klara

Hyrorna för de kommunägda bostadsbolagen Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder i Stockholm är nu klara. Hyresmarknadskommittén fick ta beslutet och höjningen blir i genomsnitt 4,45 procent och gäller från den 1 januari 2023.


Stockholmshem minskar energiuttag med sensorer i lägenheter

Genom att installera sensorer i 22 000 lägenheter beräknar Stockholmshem att energianvändningen kommer att minska med cirka sex procent till vintern 2023/2024.


Årets Kundkristallen – här är de nominerade bolagen

För 18.e året i rad delas fastighetsbranschens prestigefyllda pris “Kundkristallen” ut till de fastighetsbolag som av sina hyresgäster utses till Sveriges bästa hyresvärdar. Nu står det klart vilka som är årets nominerade bolag.


Trygga Trappan ger tryggare hyresgäster

På mindre än ett år har den upplevda tryggheten hos Stockholmshems hyresgäster i Skärholmen och Sätra ökat med upp till 14 procent*. Satsningen på samarbete med polisen i form av Trygga Trappan har bidragit till den positiva utvecklingen.


Partnertext från Stockholmshem

Störningsutredare – Stockholmshems tuffaste jobb?

De är viktiga trygghetsskapare. De kan en hel del om både juridik och diplomati. Deras jobb kräver lika delar empati och integritet – och en stor portion tålamod. Vi pratar om Stockholmshems störningsutredare.


3 allmännyttor om elkrisen – prioriterar energi men håller utsatt kurs

Minimera elanvändningen och kapa effekttoppar. De kommunala bostadsbolagen prioriterar upp energifrågan men håller i grunden kvar i sina långsiktiga energiplaner. Tre allmännyttiga bolag berättar om hur de påverkats av höga elpriser.


Fastighetsägare och polis i samarbete gav stora knarkbeslag

Polisen anser att det är tack vare samarbetet med kommunala och privata fastighetsägare i Skärholmen som man har lyckats beslagta stora mängder narkotika. Projektet Trygga trappan, där alla tre parter ingår, har fallit väl ut.


Stockholmshems kundförvaltare Ladan drivs av att sprida kunskap

PROFILEN

Som kundförvaltare på Stockholmshem har Ladan Odaway stor nytta av sitt modersmål somaliska och en av hennes starkaste drivkrafter är att sprida kunskap.
– Att göra så att alla våra hyresgäster kan ta till sig viktig information oavsett språk – det är en jätteviktig fråga.


Hjälp, vi har fått råttor i fastigheten!

EXPERTSVAR

Skadedjursexperten Chantelle Small ger dig råd om hur du kan förebygga mot råttor i fastigheten och vilka åtgärder som ska vidtas om du upptäcker att de finns.


Partnertext från Stockholmshem

”När vi jobbar tillsammans kan vi minska skillnaderna på riktigt”

Nadine Hanna jobbar på Stockholmshem som ’kundförvaltare med särskilt uppdrag’. Men vad gör hon som inte andra förvaltare gör, vad är det särskilda uppdraget? Och varför behövs egentligen en sådan roll?


Stadsodling – en växande trend hos Stockholmshem

Allt fler hyresgäster hos Stockholmshem vill odla på sin gård. Höjda matpriser, intresse för närmiljön och en ökad tanke på vad vi äter kan vara några orsaker. Resultat: biologisk mångfald, finare utemiljöer samt bättre kontakt mellan grannar.


”Vi måste bygga mindre nytt – hellre renovera, bygga om och bygga på!”

PORTRÄTTET

Anette Sand, vd på Stockholmshem, tar till orda om branschens utmaningar och skräder inte orden. Hon berättar även om att vara kvinna i en mansdominerad värld, sitt miljöengagemang och hon liknar sitt jobb som chef med att rida dressyr.


Vad gör jag som förvaltare åt den här krabaten?

EXPERTSVAR

Mustaschprydd silverfisk, långsprötad silverfisk, supersilverfisk – kärt barn har många namn. Skadedjursexperten Chantelle Smart ger dig här bakgrundsfakta, sanerings- och hanteringsråd.


Partnertext från Stockholmshem

Så jobbar Stockholmshems kundtjänst – som centralt nervsystem

Vad kan vara viktigare än kort telefonkö? Hur jobbar en kundtjänst som lockar fram kommentarer som ”Underbart bemötande!” och ”Ni är perfekta”? Möt Stockholmshems kundtjänst – ett gäng med jättebred kompetens och kundfokus i precis allt.


”Klart för laddplats” – initiativ för ökad hemmaladdning

För att fler hyresgäster ska få tillgång till hemmaladdning har Elektrifieringskommissionen och sex bostadsbolag tagit initiativ till ”Klart för laddplats”. – Ett bra initiativ som vi gärna ser att fler bostadsbolag ansluter sig till, säger Carl Ståhle, mobilitetsexpert på Sveriges Allmännytta.


Stockholmshem gör verklighet av medarbetarnas hållbara idéer

Trädflytt, växtväggar, Pandemins hjältar och muralmålningar. Med Stockholmshems egna fonder för klimatåtgärder och sociala satsningar kan medarbetarna göra verklighet av sina hållbara idéer. Under 2021 sjösattes ett 10-tal idéer som kommit från de anställda.


Stockholmshem – ett av årets karriärföretag

Varje år utses landets 100 mest ”attraktiva arbetsgivare” av Karriärföretagen. 2022 är det flera fastighetsbolag med på listan. Stockholmshem är ett av dessa. De lockar med employer branding, utvecklingsmöjligheter och omtanken om sina medarbetare.


Vi har fått problem med vägglöss i en fastighet, vad ska vi göra?

EXPERTSVAR

Svar:
Att få in vägglöss i en fastighet kan vara en krävande och dyr affär för hyresvärden och psykiskt och fysiskt påfrestande för den drabbade. Här är några råd och tips.


Partnertext från Stockholmshem

Ungdomar skapar porträttserie om pandemins hjältar

Stockholmshem uppmärksammar de riktiga hjältarna – utan superkrafter och trikåer. De som vårdar sjuka, tar hand om våra äldre och barn och kör vår buss till jobbet. De som ser till att vår vardag fungerar, också under en pandemi.


Allmännyttans ljudstörare skapar trygghet

Tryggt boende är en viktig fråga. Tyvärr finns det problem med obehöriga som hänger i trapphus och portar och som är svårt att åtgärda. Men det kan vara slut på det nu – tack vare ett störande ljud.


Stockholmshems hittills största solcellsanläggning på plats

På tre år har Stockholmshem gått från fem till 33 solcellsanläggningar och en ökad solenergiproduktion med 330 procent. Nu står bolagets största solcellsanläggning klar på Södermalm – 1 600 kvadratmeter på fem hustak.


Stockholmshem förstår värdet av kompetensvalidering

Kunskapsnivån inom branschen varierar kraftigt. Fastighetsbranschens utbildningsnämnd har därför utvecklat ett sätt att validera branschkompetens. Välkända bolag förstår värdet och antalet valideringar ökar nu snabbt.


Så kan du fixa laddplatser till dina hyresgäster

Intresset för att köra laddbar bil ökar i Sverige. Hur ska du som fastighetsägare med hyresgäster kunna möta efterfrågan? Vi fångar upp några förvaltare som berättar om hur långt de har kommit och de ger även tänkvärda råd till andra.


Varsam renovering när kulturklassat 30-tal rustas

Hur moderniserar man ett kulturklassificerat 30-talshus till nutidens krav, samtidigt som man bevarar dess tidstypiska karaktär? Johan Sandström på Stockholmshem berättar om renoveringen av Beckbrännarbacken 4 på Söder i Stockholm.


Egna trädgårdsmästare ger nöjdare hyresgäster

Egna trädgårdsmästare skapar trygga och trivsamma miljöer och ger nöjdare hyresgäster. Efter första året med trädgårdsmästare i egen regi ökade Stockholmshems betyg på både trygghet…


Därför vill allt fler studenter jobba hos Stockholmshem

Stockholmshems kan bli årets nykomling bland Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Bolagets HR-chef Jenny Nielsen berättar hur de jobbar med employer branding.


Analog aktivitetstavla ska odla grannsämjan

Industridesignern Sofia Ljung har kommit på ett sätt att underlätta granngemenskapen. Hon har tagit fram en analog aktivitetstavla.


Partnertext från Stockholmshem

Medarbetarnas idéer blir verklighet med intern fond

Utveckling av gröna tak, fler träd, växtväggar och biparadis. Det är några av de hållbara idéer som initierats av anställda i Stockholmshem och som nu blir verklighet.


Mest lästa artiklarna 2020

Vi har sammanställt en lista med årets mest lästa artiklar på Förvaltarforum. Nu får du möjlighet att uppdatera dig om du missade någon av artiklarna.


Varför tar det åtta år att bygga ett hus?

Varför är entréer så viktiga och vad har schack med stadsutveckling att göra? Emelie Eriksson, chef för Stadsutveckling hos Stockholmshem, berättar hur allt hänger ihop.


Hur blir man Sveriges bästa arbetsgivare?

Stockholmshem är ett av fem bolag som kan bli Årets employer branding företag 2021. HR-chefen Jenny Nielsen berättar hur de jobbar för att bli attraktiva arbetsgivare.


”Stabil grund möjliggör hanteringen av det oförutsägbara”

Robin Hjelm på Stockholmshem har samarbetat med SHIS sedan mitten av 2017. Först i rollen som kundförvaltare, men sedan augusti förra året som områdeschef med blockförhyrningen gentemot SHIS inom sitt ansvar.


”Jag är inte rädd att hugga i där det behövs”

PROFILEN

Sari Korjus, kundförvaltare på Stockholmshem, råder den som är ny i förvaltarrollen att vara beredd på både ris och ros, att visa nyfikenhet och mod – men att inte ”uppfinna hjulet” själv.


Förvaltar med glädje

PROFILEN

Han har vuxit upp med Stockholmshem, som varit både hemmakvarter och bolaget där han tog klivet in i arbetslivet som praktikant. Kundförvaltaren Nabil Khamisi har stor nytta av sin bakgrund som områdestekniker och sin femspråkighet.


Kompetensutveckling för förvaltare blev succé

Per Forsling, förvaltningschef på Stockholmshem, upplevde att de hade stagnerat något i den interna utvecklingen. Det var dags att göra något annorlunda.


Tusentals nya sommarjobb

Arbetsförmedlingen meddelar att antalet anmälda sommarjobb till platsbanken nära halverats under 2020 jämfört med 2019. Men många bostadsbolag satsar på att öka mängden sommaruppdrag ordentligt.


Lönsamma projekt ger mer solenergi

På två år har Stockholmshem gått från 5 till 20 solcellsanläggningar och ökat sin solenergiproduktion med 167 procent.


Energichef på Stockholmshem

Stockholmshem vässar miljö- och klimatprofilen och stärker kompetensen ytterligare. Mona Norbäck blir ny chef för energienheten i ett av landets största allmännyttiga bostadsbolag.


Framgångsrik kamp mot skadedjuren

Stockholmshem minskade antalet anmälda fall av de vanligaste skadedjuren med 42 procent förra året. Nu är bolaget först i Sverige med att testa kolsyreis för att sanera vägglöss.


Intern klimatfond ska öka engagemang

Stockholmshem startar en intern klimatfond där alla medarbetare kan söka pengar till projekt som minskar klimatpåverkan eller ökar den biologiska mångfalden.


Partnertext från Stockholmshem

Samarbete, surdegar och städning

Hos oss bor mer än 55 000 hyresgäster som behöver hjälp i stort och smått, varje dag, året om. Men vad händer i en extrem situation när våra områdestekniker inte kan besöka våra hyresgäster? Hur får vi verksamheten att fungera?


Vilka problem har batterilagring?

Tekniken är omogen och behöver kvalitetssäkras för att användas i stor omfattning. Det är slutsatsen i en studie om batterilagring av solel i byggnader.


Nya rutiner för lägenhetsvisning

I samband med att kundförvaltarna gör avflyttningsbesiktning av lägenheten tar de också bilder som läggs upp på Bostadsförmedlingens sajt.


Vice vd på Stockholmshem

​Olle Torefeldt är ny vice vd på Stockholmshem. Han har samtidigt fått ett nytt uppdrag inom företaget som avdelningschef för Utveckling & Marknad.


Framtidens Förvaltare 2020 bäst hittills

Bäst hittills. Mitt i prick. Bra variation och inspirerande talare. Lovorden duggade tätt över förvaltningsbranschens största event Framtidens Förvaltare.


Stockholmshem stoppar olovliga kontrakt

Stockholmshem har under förra året frigjort 215 lägenheter till bostadsförmedlingens kö tack vare sitt arbete mot svartkontrakt och otillåten andrahandsuthyrning.


Nya hyror för Allmännyttan i Stockholm

Hyrorna för Stockholms stads tre kommunägda bolag Stockholmshem, Svenska Bostäder och Familjebostäder är nu klara.


16 tips för hållbar stadsutveckling

Hur får vi mer levande och trivsamma stadsdelar? Ta del av de viktigaste tipsen från Stockholmshems utvecklingsprojekt Hållbara Hökarängen.


Partnertext från Stockholmshem

Stockholmshems medarbetare mentorer för nyanlända

27 nyanlända stockholmare får varsin mentor från bostadsbolaget Stockholmshem. Programmet ska hjälpa nyanlända att komma ut i arbetslivet.


Ny giftfri metod för att sanera vägglöss

Stockholmshem ska testa kolsyreis för att bekämpa vägglöss. Bolagets egen expert på skadedjur berättar om metoden och en annan ny spännande upptäckt.


Stockholmshem ny partner till Förvaltarforum

Stockholmshem har beslutat att gå in som partner till Förvaltarforum för att tillsammans kunna driva viktiga frågor kring fastighetsförvaltning och dess utveckling.


Arbete mot svartkontrakt ger resultat

Stockholmshem trappar upp arbetet mot svartkontrakt. Hittills i år har det kommunala bostadsbolaget frigjort 145 lägenheter till Stockholm stads bostadsförmedling.


Partnertext från Newton

Så bytte Lasse jobb till förvaltare vid 50

– Jag önskar att jag hade haft modet att byta karriär tidigare, arbetet som kundförvaltare på Stockholmshem är det roligaste jag gjort i mitt liv, säger Lasse Jägerstig.


Egen expert på skadedjur gav resultat

Stockholmshems expert på skadedjur Chantelle Small berättar om bolagets framgångsrika arbete och delar med sig av sina bästa råd.


Första plusenergihuset i Stockholm

Stockholm har fått sina första plusenergihus. Det är Stockholmshem som byggt stadens två första flerbostadshus som genererar mer energi än de gör av med.


Bättre kundtjänst gav resultat

Förenkling har varit ledordet när kundtjänst hos Stockholmshem förändrade sitt sätt att arbeta. Idag löser en enda kontakt det mesta för kunden.


Stockholmshem anställer kvartersodlare

Stockholmshem har anställt hyresgäster som kvartersodlare för att skapa gemenskap och trygghet i bostadsområdet.


”Så får vi klimatsmarta hyresgäster”

I Valla torg i Årsta arbetar Stockholmshem för att göra det enklare för hyresgästerna att leva klimatsmart.


Aktivt arbete för schyssta hyreskontrakt

Under 2018 frigjorde Stockholmshem 143 lägenheter till bostadskön genom ett aktivt arbete mot oriktiga hyresförhållanden, framför allt olovlig andrahandsuthyrning.


Stor tävling ska öka brandsäkerheten

Nu lanseras Brinnovation, en idé- och innovationstävling för att minska skador på liv, hälsa och egendom vid bostadsbränder.


Trygghetsvärdar bolagets nya kändisar

Sedan ett år arbetar Stockholmshem med trygghetsvärdar i Skärholmen i samarbete med Jobbtorg. Ett initiativ som nu börjar sprida sig till fler områden.


Kom och lyssna på branschprofilerna

SEMINARIUM

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Parterna överens om Stockholmshyra

Parterna är överens om att Stockholms stad ska införa en systematisk hyressättning som omfattar cirka 60 000 hyresrätter i de allmännyttiga bolagen.


Ny rapport visar vägen för laddinfrastruktur

En färsk rapport ger råd till fastighetsägare som vill hitta hållbara affärsmodeller för laddinfrastruktur i kontors- och bostadsfastigheter.


Stockholmshem lyfter fastighetstekniker

Stockholmshem genomför just nu ett utbildningspaket för att höja motivation, kompetens och effektivitet hos sina 60 områdestekniker.


Kickstart för klimatinitiativ

Allmännyttans Klimatinitiativ lanserades på Sabo-konferensen Energi- och klimatkicken i Stockholm. Hittills har 67 bostadsföretag med 292 824 lägenheter anslutit sig.


Nya testbädden Gröna Solberga

I bostadsområdet Solberga skapar Stockholmshem och IVL en grön testbädd för företag som vill utveckla lösningar och innovationer i bostadsmiljö.


Chef boende och lokaler

Per Forsling är ny chef för Stockholmshems största avdelning Boende & Lokaler. Per kommer närmast från ett chefsuppdrag på Boende & Lokaler Stab, men får…


Redo om krisen kommer?

Krisen tar aldrig semester. Det gäller att vara beredd när det är bråttom. Vem gör vad när det brinner i knutarna? Hur kan vi vässa vår krisberedskap? Har vi rätt kompetens?


”Bolagets bästa framför allt”

Vilka är de viktigaste egenskaperna för en säkerhetschef på ett fastighetsbolag? Här delar Maria Deronius, säkerhetschef på Stockholmshem, med sig av råd och erfarenheter.


Stockholmshem bjuder på utomhusbio

Fredagen den 24 augusti klockan 20 bjuder Stockholmshem på den traditionsenliga, årliga utomhusbion i Bagarmossens centrum.


Nya hyror i Stockholms allmännytta

Nu är det klart att årets hyreshöjning på Familjebostäder i Stockholm, Svenska Bostäder och Stockholmshem blir 1,3 procent från den 1 januari 2018.


Fastighetsstrateg på Stockholm Stadshus

Stockholmshems vd Eva Nygren får en ny roll som fastighetsstrateg på koncernbolaget Stockholms Stadshus. Eva lämnar Stockholmshem den sista mars. Eva har lång erfarenhet av…


Svenska och tyska bolag lär av varandra

AktivBo arrangerar studieresor till Sverige för tyska bolag och till Tyskland för svenska. Erfarenhetsutbytet är populärt.


”Viktigt hålla hög lägstanivå”

PROFILEN

Det tipset för att lyckas med förvaltning ger Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Bostad, Anna Lackman, områdeschef på Stockholmshem.


Stockholmsbolag går ihop om utbildning

Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som vill arbeta med fastighetsservice.


Ny studie av innemiljön i lågenergibyggnader

IVL drar flera intressanta slutsatser efter en studie av innemiljön i ett lågenergihus. Här kan du ladda ner hela rapporten.


Stockholmshem startar första elbilspoolen

Den 7 februari startade Valla Torgs elbilspool med två bilar i Årsta söder om Stockholm. Poolen är öppen för alla, inte bara för hyresgäster. Den…


Verksamhetsutvecklare på Stockholmshem

Mikaela Pamsjö har rekryterats som verksamhetsutvecklare på Stockholmshem och ska arbeta med processledning och förbättringsarbete. Mikaela har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling och projektledning, de senaste…


Hyresförhandlingar i Stockholm strandade

Förhandlingarna om 2018 års hyra mellan Stockholms stads fyra allmännyttiga bostadsbolag och Hyresgästföreningen har strandat. Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Stadsholmen vill ha en hyreshöjning…


Här är alla nominerade till Kundkristallen

Aranäs Fastigheter och Skövdebostäder har vardera tre nomineringar till fastighetsbranschens pris Kundkristallen. Se alla nominerade.


Utomhuslägenhet skapar trygghet

Vid Beata Sparres gränd har en grå och trist yta förvandlats till en utomhuslägenhet för att bidra till en tryggare och trivsammare miljö i Hässelby.


Utvecklingsansvarig på SCB

Nina Wahlberg tillträder efter årsskiftet som utvecklingsansvarig för den Tekniska Förvaltningen inom SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum. Rollen är ny inom SBC och innebär att hon även…


Årets Samhällsbyggare 2017

Kristina Alvendal har utsetts till Årets Samhällsbyggare 2017. Priset delades ut av Samhällsbyggarna under Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm 11–12 oktober. Kristina Alvendal har bland annat varit…


Så hanterar du problem med innemiljön

Per Forsling har skrivit en handbok som ger dig verktyg för att förebygga och avhjälpa fel i innemiljön.


Ny ofarlig metod stoppar vägglöss

Stockholmshem använder en miljövänlig och billig metod för att slippa vägglöss.


Vice vd på Stockholmshem

Linus Johansson, chef för vd-staben på Stockholmshem, blir nu även ny vice vd för företaget. Han har arbetat på Stockholmshem och ingått i ledningsgruppen sedan våren…


Vad kan förvaltare lära av poliser?

Många nya förvaltare tar med sig erfarenheter som vi kan dra nytta av. Anna Sundin Adolfsson, som har varit polis, är en av dem.


Nya chefer på Stockholmshem

Charlotte Lundqvist är ny chef för lokalenheten på Stockholmshem och kommer senast från Locum AB där hon bland annat arbetat som förvaltningsområdeschef. Charlotte har även…


Bin i stan

Stockholmshem har tecknat ett ramavtal med hållbarhetskonsultbyrån U&We och två andra leverantörer som innebär att bostadsbolaget ska få hjälp med att placera ut bikupor i…


Miljöchef på Stockholmshem

Johanna Wikander är från den 15 maj ny miljöchef på Stockholmshem. Hon kommer närmast från jobbet som hållbarhetsstrateg på Stockholms stads fastighetskontor. Innan dess jobbade…


Kundtjänst ger sig ut i verkligheten

Bakom Stockholmshems nöjda hyresgäster står ett dussin kundtjänstmedarbetare som tagit av sig sina headset – och gett sig ut i förvaltningsområdena.


Förvaltare på John Mattson

John Mattson stärker sin förvaltningsorganisation och rekryterar Monika Gröning som förvaltare. Hon kommer närmast från Sollentunahem där hon varit förvaltare och dessförinnan på Stockholmshem med samma…


Utvecklar Stockholmshyra i samarbete

Hyresgästföreningen region Stockholm och Stockholms stads tre kommunägda bostadsbolag vill skapa en hyressättning som bättre speglar det som dagens hyresgäster värdesätter i sitt boende, så…


”Vill se mer visionära grepp i förvaltningen”

Våga prova mer och våga fråga kunderna vad de vill ha, inte bara vad de tycker, säger Per Forsling, Stockholmshem.


Ny chef för förvaltningsstaben

Per Forsling är ny som chef för förvaltningsstaben Boende & lokaler på Stockholmshem. Enheten stöttar förvaltningsorganisationen med operativt stöd och utvecklingsarbete. Per var tidigare verksamhetsutvecklare och processledare…


Stockholmsbolag går ihop om fastighetssystem

Stockholms fyra kommunala bostadsbolag Familjebostäder, Stockholmshem, Svenska Bostäder och Micasa Fastigheter investerar gemensamt i ett nytt fastighetssystem för att få en mer effektiv administration kring…


Laddning av elbilar ‒ så gör Stockholmshem

KRÖNIKA

Per Forsling, verksamhetsutvecklare på Stockholmshem, berättar hur bolaget resonerade när det erbjöd laddning av elbilar i bostadsområden.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega