Trygghetsvärdar bolagets nya kändisar

Sedan ett år arbetar Stockholmshem med trygghetsvärdar i Skärholmen i samarbete med Jobbtorg. Ett initiativ som nu börjar sprida sig till fler områden.

I Skärholmen träffar vi områdeschef Michael Bergman för att prata trygghetsvärdar. Det var också här bolagets första trygghetsvärdar började jobba . Något som har fungerat så bra att det har smittat av sig till både Rågsved och Sätra, vilket snart betyder sex trygghetsvärdar hos Stockholmshem.

Socialt engagemang
Michael är tydlig med att det var ex-kollegan Jennys idé från början. Eftersom trygghet är ett viktigt område för Stockholmshem föddes idén med trygghetsvärdar och i ett samarbete med Jobbtorg i Skärholmen rekryterades de första två.

– Vi har ett socialt engagemang i våra områden och det är kul att ge något tillbaka till de som behöver något bra att göra. Alltid inom ramen för vår verksamhet, så klart, säger Michael. För de som står en bit bort ifrån ordinarie arbetsmarknad kan ett jobb ge självförtroende och extra kunskap, något som i sin tur kan göra dem mer attraktiva på arbetsmarknaden.

– Så sent som igår kväll var jag referens för en av killarna som precis avslutat arbetet som trygghetsvärd i Skärholmen. Det känns så klart extra roligt, säger Michael.

Upplevd närhet
Huvudsyftet med trygghetsvärdarna är att jobba på den upplevda närheten.

– Ju fler vi är, desto bättre syns vi. Trygghetsvärdarna bär våra kläder och representerar oss. De blir snabbt kändisar och våra hyresgäster ser att de gör skillnad i vardagen.

Fritt och lyxigt jobb
I Rågsved har Stockholmshem strax under 1 000 lägenheter. Här jobbar Elena och Johan som trygghetsvärdar sedan ett par månader. De kollar alla tvättstugor och källarförråd, ser till att skräp och annat tas bort och hjälper hyresgäster på olika sätt. Kort sagt, de är Stockholmshems ögon i området.

– Jag mår bäst av att röra på mig och letade efter jobb där jag både kan fixa och vara ute. Det här är fritt och känns lyxigt för mig, det är svårt att hitta den här typen av jobb, säger Elena

Johan har gått en fastighetsskötarutbildning så att söka som trygghetsvärd kändes meningsfullt. Stockholmshems gröna färg är dessutom ett plus för Johan som är ett stort Bajen-fan.

Kontakt med kundförvaltare
Trygghetsvärdarna träffar kundförvaltare Niclas varje onsdag på det lilla kontoret i området. Däremellan hörs de varje dag via telefon. Och så finns ju områdestekniker Lotta på plats.

– Det vi investerar i våra trygghetsvärdar är två arbetsbyxor, en vårjacka och en vinterjacka per person samt lite av vår arbetstid. En väldigt bra investering tycker jag, säger Michael.

Källa: Stockholmshem

Trygghetvärdar – så här funkar det

  • Jobbtorg Stockholm erbjuder stöd till personer som står en bit bort ifrån ordinarie arbetsmarknad. Bland de sökande väljer Jobbtorg ut kandidater som får träffa Stockholmshems team. Stockholmshem handplockar sedan de som passar bäst för rollen som trygghetsvärd
  • Jobbet som trygghetsvärd pågår under längst ett år. Värdarna arbetar två och två mellan cirka 08.00 och 16.00
  • Trygghetsvärdarna ska vara självgående, bra ambassadörer för Stockholmshem, gärna tvåspråkiga och det är bra om kvinnor och män jobbar tillsammans
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega