Bransch / Nytt från våra branschpartners
Partnertext från Familjebostäder Göteborg

Miljövärdar utbildas i biologisk mångfald

Alla miljövärdar hos Familjebostäder i Göteborgs går en kurs i miljömässig förvaltning. De träffas vid sju tillfällen som har olika teman.


Dags att bostadsbolagen blir konsumentföretag

KRÖNIKA

Thorbjörn Hammerth berättar om Stockholmshems smarta agenda på 90-talet – att genom kampanjer och sälj, bygga kundnöjdhet och en lönsam verksamhet. Som en brf men för kunder som hyr. Andra borde ta efter och han föreslår flera fritänkande idéer.


Familjebostäder i Göteborg satsar på Rent och Snyggt

När Familjebostäder i Bergsjön får studiebesök från andra fastighetsägare så får de ofta höra hur rent och snyggt det är i området. Men så har det inte alltid varit. För 20 år sedan var problemen många och stora.


Familjebostäder i Göteborg återanvänder regnvatten i tankar

Att spara på vatten blir allt viktigare under torra somrar. Nu testar Familjebostäder i Göteborg att återanvända regnvatten i stora tankar för kvartersodling i Majorna.


Efter 7 feta år – nu är nytt läge – ställ om inför magra år

KRÖNIKA

Det heter ju att efter sju goda år så kommer sju magra och då gäller det att ladorna är fyllda, att man har rätt attityder och arbetssätt så att det blir möjligheter, skriver Thorbjörn Hammerth, VD på Familjebostäder i Göteborg i sin krönika.


Familjebostäder i Göteborg ligger i framkant gällande återbruk

Familjebostäder i Göteborg har satsat på återbruk i en av sina ombyggnationer. Det är ett pilotprojekt som visar hur Allmännyttan kan gå i framkant för att minska den omfattande klimatpåverkan som fastighetsbranschen har, med hjälp av återbruk.


Familjebostäder värnar sina landshövdingehus i Göteborg

Familjebostäder är Sveriges största trähusägare med 5 500 lägenheter i 75 kvarter. De förvaltas genom vardagsskötsel, reparationer och renoveringar. – Det är kanske inte alltid enkelt men alltid värt det, säger fastighetsutvecklingschef Sara Hamon.


Han är VD:n med enkel tränarfilosofi – att göra andra bättre

PORTRÄTTET

Thorbjörn Hammerth är välformulerad i tal och skrift och presenterar flera idéer som kan förbättra både egna Familjebostäder i Göteborg såväl som branschen i stort. Möt bolags-VD:n som värnar om gott ledarskap och varje hyresgästs väl.


Vi vill utvecklas till ett modernt, flexibelt bolag

HALLÅ DÄR...

…Thomas Samuelsson, Förvaltningschef på Familjebostäder i Göteborg. Välkomna till Förvaltarforum, varför vill ni bli partners till oss? – Vi har följt ert arbete under några år nu och vi vill gärna ta del av ert nätverk, kompetens och breda engagemang i förvaltningsfrågor.


Uthålligt arbete nyckel för minskad klimatpåverkan

Familjebostäder i Göteborg arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Förra året minskade de sina koldioxidutsläpp med 1 100 ton.


Från 1 000 olovligt uthyrda – till 1 000 lediga lägenheter

Familjebostäder i Göteborg har sedan 2016 arbetat strukturerat med att minska mängden olovlig andrahandsuthyrning. De har skapat rutiner för att hitta de ogiltiga uthyrningarna och kan nu visa på ett gott resultat.


Familjebostäder i Göteborgs första sol- och vindträd på plats

Nio meter högt och tio meter brett är sol- och vindträdet som Familjebostäder i Göteborg har ”planeterat”. Solpanel och vindturbiner kan generera upp till 40 000 kWh på ett år och elen ska driva en närliggande tvättstuga.


Vi har tänkt helt nytt – innovationsboende i Majorna

KRÖNIKA

Familjebostäder i Göteborg erbjuder nu ett nytt innovationsboende, med bland annat återbruk och social hållbarhet. VD Thorbjörn Hammerth berättar om projektet och viktiga lärdomar man fått med sig på resan. Våga mer och var inte rädd! är hans uppmaning.


Familjebostäder trygghetssäkrar sina fastigheter i Bergsjön

Familjebostäder har inventerat 211 trappuppgångar och källare och vidtagit åtgärder för att uppnå Trygghetssäkrade fastigheter i ett långsiktigt arbete. Hittills har man installerat över 500 säkerhetsdörrar och 3000 närvarostyrda lampor i Bergsjön.


Digitaliseringen – brustna drömmars boulevard eller?

KRÖNIKA

Thorbjörn Hammerth talar om digitaliseringens intåg i vår bransch. Det kan användas för kundnytta, fastighetsoptimering eller organisation. Men alla kan inte göra allt direkt. Dra ner förväntningarna, fokusera på en sak och göra det riktigt bra istället.


Ledarskap i morgon: Varför skulle någon vilja ledas av dig?

KRÖNIKA

I ovissa tider ökar behovet av dugligt ledarskap, skriver Thorbjörn Hammerth i sin krönika. Här tar han upp dagens och morgondagens sätt att leda arbete och utveckling. Tips och råd till branschens framtida chefer!


Superförvaltning – the game changer!

KRÖNIKA

Superförvaltning är den ”game changer ” som ändrar spelplanen och skapar morgondagens förvaltning – som utvecklar både organisationen och samhället. Det hävdar Familjebostäders vd Thorbjörn Hammerth i sin krönika.


Allmännyttiga bolag går ihop för att omsätta sociala insatser i kronor

Kan satsningar på social hållbarhet i bostadsområden värderas i kronor och ören? Det hoppas en grupp allmännyttiga bostadsbolag. De har fått pengar av Vinnova för att utveckla en kalkylmodell som omsätter sociala satsningar i företagsekonomiska termer.


Tänk som IKEA – så bygger vi med hög kvalitet och låg hyra!

DEBATT

Thorbjörn Hammerth, vd på Familjebostäder i Göteborg, ser hur prisutvecklingen på bostadsrätter driver byggkostnader. Här tipsar han om 5 åtgärder som kan hålla kostnaderna för hyresrätter nere. Runt 30 000 kronor per BOA är rimligt anser han.


Vem bygger den första Teslan i fastighetsbranschen?

KRÖNIKA

Thorbjörn Hammerth, VD på Familjebostäder, uppmanar oss att bli mer innovativa när vi bygger, renoverar och utvecklar befintliga byggnader. Off-grid-hus som är självförsörjande är en möjlighet – här är konkreta idéer.


De slåss om årets kundkristaller

Nu är det klart vilka som gör upp om årets kundkristaller. Se alla nominerade!


Textilåtervinning i tvättstugor

Under hösten får fler hyresgäster hos Familjebostäder i Göteborg möjlighet till fastighetsnära insamling av textilier.


Varför flyttar folk vid renovering?

Få hyresgäster väljer att flytta på grund av en renovering men många tycker det är jobbigt att inte få mer exakta besked när en renovering ska börja och hur länge den ska pågå, visar en pilotstudie från Chalmers.


Ny hyra för största allmännyttan

Framtidenkoncernens dotterbolag Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon har efter koncerngemensamma förhandlingar och beslut i tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén tecknat överenskommelser med Hyresgästföreningen i Västra Sverige.


Fler tvättar utan tvättmedel

Familjebostäder i Göteborg inviger nya tvättstugor i Grevegården i Tynnered där det blir möjligt att tvätta rent med kallt vatten utan tvättmedel och sköljmedel.


Tellusgatan nominerat till Årets bygge

Familjebostäders renovering på Tellusgatan i Bergsjön vann tidigare i år Sabos pris som årets renoveringsprojekt. Nu har Byggindustrin nominerat upprustningen till Årets bygge.


Vanliga lägenheter blir trygghetsboenden

Familjebostäder i Göteborg gör om vanliga lägenheter till trygghetsboenden för äldre som även får tillgång till en gemensamhetslokal.


Hyresgäster väljer konstnärlig utsmyckning

Samtidigt som Familjebostäder firar renoveringen av Tellusgatan i Bergsjön har alla hyresgäster möjlighet att vara med och bestämma hur entréer och utomhusområdet ska smyckas med konst.


Vill vara en brygga mellan värd och hyresgäst

PROFILEN

Tidigare fastighetsförvaltaren Mustapha Timir ska hjälpa fastighetsbolagen med uppgifter som de inte är så duktiga på och som sliter på medarbetarna. Dessutom hoppas han kunna hjälpa in arbetslösa hyresgäster i branschen.


Så använder vi proptech

Hur ska fastighetsägare använda digitala tjänster? Två stora bolag delade med sig av sina erfarenheter på Nordic Property Expo i Göteborg.


Prisas för bästa renovering

Familjebostäder i Göteborg är vinnare av Årets bästa renoveringsprojekt 2018. Askersundsbostäder får ett hedersomnämnande.


Affärsmodell för hållbar renovering

Forskare på Chalmers och Rise har tagit fram ett förslag till affärsmodell för hållbar renovering. Modellen består av fem steg.


Förvaltaryrket blir mer komplext och roligare

Det kommer ställas helt nya och mer komplexa krav på förvaltarrollen i framtiden. Det står klart enligt paneldiskussionen på Framtidens Förvaltare. Men jobbet blir också roligare.


Förnyelse med 50-talscharm

Se filmen och bildspelet om 50-talsrenoveringen som fick ett hedersomnämnande i ”Årets bästa renoveringsprojekt”.


Två får dela på renoveringspris

Sabos utmärkelse Årets bästa renoveringsprojekt tilldelas Botkyrkabyggen och Hyltebostäder.


Tre slåss om bästa renovering

Bostadsstiftelsen Hyltebostäder, Botkyrkabyggen och Familjebostäder i Göteborg är nominerade till Årets bästa renoveringsprojekt 2017.


Bästa jobbfixaren

Familjebostäder är bäst i Göteborg på upphandling med krav på social hänsyn.


Dialog i tvättstugan

På Grevegårdsvägen i Tynnered har några ovanliga möten ägt rum i tvättstugan på senare tid. Det handlar om dialogmöten där de boende får vara med…


Vård för mordbrännare

Göteborgs tingsrätt dömer mannen, som den 9 juni satte eld på flera hem i en hämndaktion mot Familjebostäders medarbetare, till rättspsykiatrisk vård för sju mordbränder….


Konstprojekt engagerar hyresgäster

”Den rättvisa paviljongen” är ett konstverk av 150 stockar som uppförs i stadsdelen Bergsjön i Göteborg. Bakom verket står bland andra arkitektstudenter från Chalmers och…


”Det otänkbara kan faktiskt hända”

Familjebostäders säkerhetschef i Göteborg delar med sig av sina erfarenheter efter sommarens brandattacker mot bolagets medarbetare.


Göteborgs-vd ska råda Sabo

Per-Henrik Hartmann, vd för Familjebostäder Göteborg, är ny ledamot i Sabos vd-råd. Därmed får han en viktig roll i allmännyttans utveckling. Göteborgaren Per-Henrik Hartmann har…


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega