Anna Bengtsson ny hållbarhetschef hos Stockholmshem

Fotograf: Heléne Grynfarb

Anna Bengtsson blir ny hållbarhetschef hos Stockholmshem, med ansvar att leda och utveckla hållbarhetsarbetet hos ett av Sveriges största bostadsbolag. Hon tillträder sin nya tjänst den 2 maj.

– Vi har högt ställda mål och stort fokus på klimatfrågor, och på att arbeta för hållbara och trygga bostadsområden. Här kommer Annas breda erfarenhet från förvaltning, verksamhetsutveckling och hållbarhetsarbete bidra till att vi kan utveckla det ännu mer, säger Åsa Wigfeldt, vd på Stockholmshem.

Anna får ett bolagsövergripande ansvar för hållbarhetsfrågor och kommer att leda fyra specialister med uppdrag att utveckla och samordna Stockholmshems arbete inom klimat, miljö och social hållbarhet. Enheten arbetar nära verksamheten, och tillsammans med stadens förvaltningar och andra bolag, för att förbättra många Stockholmares vardag och framtid.

– Stockholmshem är ett stort företag med många fastigheter, det gör att det finns stora möjligheter att påverka och få stor effekt av bra saker man gör. Utmaningarna inom hållbarhetsområdet är stora och alla måste hjälpas åt. Jag vet att det finns väldigt kompetenta medarbetare och specialister på bolaget, jag ser verkligen fram emot vad vi kan uppnå tillsammans, säger Anna Bengtsson.

Anna har en bred erfarenhet inom hållbarhetsfrågor och kommer närmast från rollen hållbarhetschef på HSB Stockholm, en roll som hon har haft i drygt åtta år.

Källa: Stockholmshem

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega