Stockholmsbolag går ihop om utbildning

 

Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stockholmshem, Yrkesakademin och Arbetsförmedlingen startar i gemensam regi en utbildning för personer som är intresserade av att arbeta med fastighetsservice.

Arbetsförmedlingen har matchat sökande mot utbildningen som sker hos Yrkesakademin. Praktiken förläggs sedan hos något av Stockholms stads bostadsbolag.

– Jag ser mycket fram emot den här gemensamma satsningen oss kommunala bostadsbolag emellan. Tillsammans bidrar vi med kunskaper och erfarenheter och förser branschen med fler kompetenta medarbetare. Vi har redan märkt av ett enormt intresse för utbildningen, säger Therese Kjellgren, HR-chef på Familjebostäder.

God arbetsmarknad
Enligt Arbetsförmedlingen är det en god arbetsmarknad och ljusa utsikter för utbildade fastighetsskötare.

Syftet med fastighetsutbildningen är att få fler kompetenta medarbetare till branschen, men också att skapa möjligheter för människor som i dag står utanför arbetsmarknaden eller vill byta inriktning.

Med utbildning och praktik kommer chanserna att få anställning i fastighetsbranschen efter genomförd utbildning att vara goda.

Hoppas på fler företag
– Vi hoppas att fler företag ser den möjligheten där vi kan anpassa våra arbetsmarknadsutbildningar utifrån deras behov och där de kan vara med och forma utbildningen. På så sätt behöver arbetsgivarna inte rekrytera medarbetare från varandra och branschen får in nytt blod, säger Lidia Russom Öström, samordnare för rekryteringsutbildningen på Arbetsförmedlingen.

Stora pensionsavgångar
Närmare 30 procent av alla som arbetar i fastighetsbranschen beräknas gå i pension under de kommande tio åren. Förutom att åldersfördelningen är skev, med fler äldre än yngre anställda, ökar dessutom medelåldern i branschen visar statistik från Fastigo.

För mer info:
Therese Kjellgren, HR-chef Familjebostäder
Telefon: 0707-37 20 14, E-post: therese.kjellgren@familjebostader.com
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega