Newsec

DriftentreprenörFörvaltningsbolag

Newsec grundades 1994 och är i dag ett partnerägt bolag som erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec har 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum.

Med stora volymer, lokal närvaro samt bredd och djup inom olika verksamheter besitter Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Två gånger om året ger Newsec ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kostnadsfri rapport som beskriver och prognostiserar fastighetsmarknaden i norra Europa.

Hör gärna av dig om du behöver hjälp så ser vi till att hitta en skräddarsydd lösning åt dig.


Kontakta Newsec

Inköpsportal - kontakta leverantör

Observera att ditt meddelande kommer att sparas för uppföljning av Förvaltarforum.

Relaterade artiklar
Partnertext från Newsec

Därför ökar behovet av en holistisk hållbarhetsstrategi

Newsec ser att fler efterfrågar strategier för hur de ska arbeta med hållbarhet i sina fastigheter. Det kan behövas råd och stöd för att navigera i djungeln av möjligheter. Här ger Newsecs dedikerade ESG-avdelning några tips på vägen.


Newsecs nya avtal – ska energikartlägga 7 shoppingcentrum åt Eurocommercial

Newsec ingår ett nytt konsultavtal med Eurocommercial. Avtalet omfattar energikartläggningar av sju shoppingcentrum belägna i den södra halvan av Sverige, från Kristianstad upp till Gävle.Inom…


Newsec hyr ut 1 100 kvm till TT vid Skanstulls kända landmärke

Nyligen blev det klart att TT Nyhetsbyrån blir ny hyresgäst på ett eget våningsplan om 1 100 kvm i kvarteret Katsan 1 och har tecknat…


”Jag är van att tänka utanför boxen”

PROFILEN

Pandemin och inflationen har förändrat hur vi använder våra kontor. Samtidigt är det osäkert hur länge det förblir så. Kundförvaltare Carin Terner på Newsec, nominerad till Årets Förvaltare, ser en stor utmaning i detta – men också lösningar.


Carolina Wachtmeister blir Vice VD för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet

Fastighetsbranschen genomgår en transformation som ställer högre krav på nya lösningar, tjänster och arbetssätt. För att möta den accelererande utvecklingen har Carolina Wachtmeister utsetts till…


Newsec vinner Uppsalahems upphandling gällande stadsautomation av fastigheter

Uppsalahem har påbörjat ett omfattande arbete med att använda data för att driva utvecklingen av smarta fastigheter. En viktig pusselbit är upphandlingen gällande stads- och…


Fastighetsloggen och Newsec ingår avtal – för mer transparens i branschen

Fastighetsloggen kan nu stolt meddela att ett treårigt licensavtal har undertecknats med Newsec. Avtalet möjliggör integration av Newsecs djupgående marknadsdata – inklusive yielder, hyror, driftskostnader…


Kunden klagar på kyla – har inte rätt men så hanterar du det

Den första kontakten är nyckeln till framgång, menar Lars Dahlin på Newsec. Oavsett om den som tar emot ärendet har rätt kunskaper eller inte. Ett trevligt bemötande och rätt ställda frågor skapar förutsättningar för en friktionsfri ärendeprocess.


Newsec har bistått Folksam när Axis utökar verksamheten med nytt kontor

Newsec har bistått Folksam när Axis Communications utökar sin verksamhet med ett nytt utvecklingskontor i Stockholm. För närvarande har företaget sin svenska utvecklingsverksamhet lokaliserad i…


Partnertext från Newsec

Energi är en affärsmöjlighet

Fastighetsbranschen har stort fokus på att minska sina energikostnader. Energieffektiviseringar till trots behövs energi fortsatt att användas till elektrifiering och omställningen av energilandskapet. Så varför inte se energi som en affärsmöjlighet?


Newsecs 6 tips: Så lyckas du med solcellsinvesteringen

Var tuff i kalkylerna, se upp med oseriösa aktörer och ha stenkoll på elförbrukning och dygnskurvor. Det är några av lärdomarna från Newsecs pågående, intensiva satsning på solceller. Här ger bolaget sina bästa tips för en lyckad solcellsinvestering.


Partnertext från Newsec

Att arbeta på Newsec: Framtidens Fastighetsförvaltning

Newsecs mål är att omforma fastighetsbranschen tillsammans med sina kunder. Man förenar traditionell förvaltning med senaste teknologin för att möta utmaningarna. Därför erbjuder Newsec en spännande arbetsplats där du får arbeta i branschens framkant.


Så skyddar ni fastigheterna mot IT-hackare

Många fastigheter har halvgamla datasystem som är exponerade mot internet utan att man vet om det. Det gäller att ha koll på enheter och nätverk och säkerställa att de inte är nåbara för hackare. Experterna berättar hur du gör din fastighet säker.


Newsec vill påverka klimatavtrycket via sina kunder

Newsec ser att de kan påverka branschens klimatavtryck genom att få sina kunder att bli mer digitala och därmed göra bättre strategiska val. Christoffer Börjesson berättar om energioptimering och utmaningar med omställningen och digitalisering.


Citycon och Newsec: Detta måste finnas i köpcentrumet

I takt med att e-handeln ökar och konsumentens behov förändras måste fastighetsägare tänka nytt för att fortsätta locka besökare till handelsfastigheterna. Tjänster och underhållning ökar stadigt – samtidigt som lågpriskedjor tar allt mer mark.


Newsec: Ökad rapportering kräver ny kompetens

Med mer data och ökad efterfrågan från både hyresgäster och fastighetsägare slukar rapporteringsarbetet allt mer tid från förvaltaren. Därför gäller det att ha rätt verktyg – men också rätt kompetens.


Partnertext från Newsec

Hur hjälper vi kunder att omvandla ”bruna fastigheter till gröna”

Allt fler fastighetsbolag eller investerare pratar om att omvandla bruna fastigheter till gröna eller att ha en ESG-roadmap*. Christoffer Börjesson skriver här att tydlig metodik och mätdata är viktiga parametrar för att åstadkomma en förflyttning.


Vi är i en bransch som kan göra väldigt stor skillnad

PORTRÄTTET

Som ny Nordenchef för Newsecs förvaltningsverksamhet verkar Eric Johansson genom att göra andra framgångsrika. Det bästa med jobbet är att bygga bra team och lösa problem. En av utmaningarna är hållbarhetsfrågorna – där branschen kan göra stor skillnad.


Så blir fastighetsägare en del av energisystemet

KRÖNIKA

El är en kritisk resurs och effektbrist kan bli en trolig realitet. Fastighetsägare behöver förstå och säkra en hållbar, kostnadseffektiv elförsörjning där eleffekt inte begränsar processerna som pågår i fastigheten. Hur ska man tänka som fastighetsägare?


Newsec och Uppsalahem framtidssäkrar fastigheter med digitalisering

Uppsalahem vill inom en femårsperiod framtidssäkra sitt bestånd genom att arbeta mer datadrivet. Tillsammans med Newsec inleder man en digital- och energitransformation för att möta krav och mål med resurseffektivitet i 700 fastigheter.


Det är inte Proptech som löser branschens digitala omställning

KRÖNIKA

Christoffer Börjesson, från Stronghold Invest, berättar i sin krönika om fastighetsbolagens svårigheter att ställa rätt krav på proptechbolagen, när de vill digitalisera. Se till helheten, förenkla och ta in omvärlden är några av hans råd.


”Det kommer att bli större och färre aktörer i branschen”

PORTRÄTTET

Urban Edenström är entreprenören som bland annat skapat Newsec. Här berättar han om branschens framtid, om sin vinnarskalle, att han är mindre egotrippad nu och att kvinnorna kommer att ta fler platser i hans bolagsstyrelser.


Partnertext från Newsec

Framtidens fastigheter är uppkopplade

Det ställs allt högre krav på dagens fastigheter: ny teknik, digitala lösningar och krav på hållbarhet. De fastigheter som inte uppfyller kraven riskerar på sikt att bli ointressanta. Newsec Digital Accelerator kan hjälpa fastighetsägare att hänga med.


Partnertext från Jensen Education

Så får du jobb som drifttekniker

Ernesto Ferrey gick från undersköterska till drifttekniker. I sin utbildning på Jensen Yrkeshögskola gjorde han praktik som redan under utbildningen gav honom jobb på Newsec. – Jag fick det genom att visa framfötterna, säger han.


Newsec kan bedöma fastighetens digitala standard med ny tjänst

Fastighetens förmåga att leverera solid uppkoppling har blivit en kritisk faktor för både produktivitet och hyresgästupplevelsen. Newsec kan nu certifiera och poängbedöma fastigheters digitala standard.


PP Pension väljer Newsec för helhetsförvaltning

PP Pensions portfölj omfattar kontors- och bostadsfastigheter i Stockholm. Uppdraget innebär att Newsec tar ett helhetsansvar för ekonomisk, kommersiell och teknisk förvaltning samt drift.


Sara på Newsec söker mer standardiserade digitala lösningar

PROFILEN

”Branschen är i en stark förändringsfas. Många är på en digitaliseringsresa – men tyvärr inte tillsammans”. Det säger Sara Wennmark, chef för teknisk fastighetsdrift och förvaltning på Newsec. Hon efterlyser mer standardiserade lösningar


Partnertext från Jensen Education

Newsec och JENSEN samarbetar – praktik som leder till jobb

Det finns för få drifttekniker och med rätt kompetens. Newsec behövde bemanning och valde att samarbeta med JENSEN yrkeshögskola. – Praktiken är ett bra upplägg för både studenterna och oss och det leder direkt till jobb, säger Kent Zackrisson på Newsec.


Partnertext från Newsec

En utbildning som ger jobb direkt

Branschen skriker efter drifttekniker, en viktig roll i fastighetsförvaltningen. Newsec Academy erbjuder i samarbete med Jensen Education, ett av Sveriges största utbildningsföretag, en unik yrkesutbildning till drifttekniker.


Giraffens köpcentrum har Sveriges nöjdaste hyresgäster

Hur får man Sveriges nöjdaste hyresgäster i sitt köpcentrum? Martina Adolfsson Nyström vet hur man gör – hon är centrumchef för Kvarteret Giraffen i Kalmar som ligger i topp i kundnöjdhet.


Så skyddar du din fastighet mot översvämning – 8 konkreta tips

Avled regnvatten, bygg upp ett beredskapslager och för dialog med kommunen. AFA Fastigheter och Newsec arbetar gemensamt för att säkra fastigheter mot översvämning. Här är deras tips om hur du bäst skyddar dina byggnader och förebygger skador.


Partnertext från Newsec

Vad är proptech och vad kan den göra för nytta?

Carolina Edvinsson är ansvarig för digital utveckling på Newsec. Här berättar hon om hur digitaliseringen – så kallad proptech – kan minska branschens klimatpåverkan och öka social hållbarhet.


Robotar hjälper Newsec bli mer effektiva

Digitala robotar och digitalisering ska vässa Newsecs förvaltningserbjudande. Ambitionen är att Newsecs bolag i alla nordiska länder ska jobba på samma sätt.


”Våga ta hjälp av kolleger och andra experter”

HALLÅ DÄR...

Man ska ha skoj och alltid ett leende på läpparna men alla ska veta vart man ska och när man kommer dit är det en härlig känsla, säger dubbla centrumchefen Olof Ljungberg på Newsec.


Folksam förlänger partnerskap med Newsec

Folksam utvecklar och förlänger sitt förvaltningsavtal med Newsec för samtliga sina fastigheter i Sverige. Det innebär att samarbetet som inleddes 2015 nu förlängs till och med 2025.


Missa inte mest matnyttiga förvaltnings-webbinariet

Den 20 april anordnar Förvaltarforum ett frukost-webbinarium som belyser utvecklingen inom fastighetsförvaltning.


Partnertext från Newsec

Platsens betydelse ökar efter pandemin

Önskan att ses kommer inte att minska när vaccinet har nått hela Europa. Newsec ser i kunddialogen ett tydligt behov och önskemål om att fortsätta utveckla det stora beståndet som bolaget förvaltar inom retailsegmentet.


Camilla Wilgodt går till Newsec

Newsec Property Asset Management ser en ökad efterfrågan av juridiska tjänster och juridisk rådgivning kopplat till förvaltningsfrågor.


Dags för Framtidens Förvaltare på webben

Den 20 april är det dags för Förvaltarforums webbinarium Framtidens Förvaltare. Lika konkret och värdefullt som stora seminariet men med ännu högre tempo.


”Roligt utveckla människor och organisationer”

PROFILEN

Kommunikativ, engagerad och närvarande är några saker som gör en bra ledare. Det anser Anders Albrektsson, tidigare förvaltningschef på Newsec men sedan några veckor tf förvaltningschef på Nyfosa.


”Lyssna på kunden och besök dina hus ofta”

PROFILEN

Att lyssna på hyresgästerna och vara mycket närvarande i fastigheterna är bästa råden från Johanna Sjölund på Newsec. Johanna var en av tre som gjorde upp om titeln Årets Fastighetsförvaltare 2021.


”Viktigt att vara tydlig och tillgänglig”

PROFILEN

God kommunikation och att vara tillgänglig och lyhörd. Det är några av främsta egenskaperna hos Pernilla Andersson, Årets Fastighetsförvaltare Lokaler.


Så förändrar pandemin våra jobb

Distansarbete blir vanligare efter pandemin och det förändrar kontoren. Den slutsatsen drar HR-chefen på Newsec PAM Sweden efter en arbetsmiljödialog med medarbetarna.


Partnertext från Newsec

”Vi behöver hitta alternativ”

Hur skapar vi motivation och håller produktiviteten uppe i corona-tider? Newsecs centrumchef för Bromma Blocks Sanna Sultan berättar hur hon gör.


Så påverkas kommunerna av Corona

Utvecklingsmöjligheterna för kommunerna har påverkats av coronapandemin. Den största inverkan sker framför allt inom områden som näringsliv, utbildning och infrastruktur.


Newsec blir bredare och mer digitala

Ett tydligare och bredare erbjudande och ökade möjligheter att utveckla och erbjuda mer digitala tjänster med säkrare och snabbare leveranser. Det är skälen till att Newsec nu slår ihop förvaltning och teknisk service och drift i ett gemensamt bolag.


Rådgivare på Newsec

Newsecs svenska rådgivningsverksamhet har rekryterat Roger Danell som ny rådgivare med fokus på att utöka och förstärka bolagets närvaro i regionen Linköping-Norrköping. Roger Danell har…


Newsec slår ihop drift och förvaltning

Newsec Property Asset Management slår ihop verksamheten inom teknisk service och drift med den övriga förvaltningsorganisationen för att få bättre möjligheter att investera i digitala lösningar och effektiva system.


”Viktigt att kravställa rätt”

PROFILEN

Kvalitetssäkrade leverantörer, rätt kvalitet till rätt pris och tydliga interna inköpsprocesser. Det är nyckeln till en framgångsrik inköpspolitik, säger Oscar Nevala på Newsec.


Chef för Newsecs förvaltningsrådgivning

Newsec växlar upp inom Investment Management och tar in Vilhelm Isberg för att leda det svenska teamet.


Newsec hyr ut i Göteborg

Newsec har hyrt ut en nyrenoverad logistikbyggnad på Förrådsgatan i Göteborgs Hamn. Hyresgästen, Nordicon, tillträder sitt sjuåriga avtal i november. Fastigheten, som förvaltas av Newsec,…


Kommunikationschef på Newsec i Sverige

Den 27 april börjar Elin Edelström som kommunikationschef för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet, Newsec Property Asset Management.


De är Sveriges bästa arbetsplatser

Sju fastighets- och förvaltningsbolag finns i år med på företaget Greats Place to Works lista över landets bästa arbetsplatser.


Partnertext från Jensen Education

Newsec säkrar tillväxten av nya drifttekniker

I nära samarbete med Jensen education skapar Newsec en modern yrkesutbildning för att utbilda nästa generations drifttekniker.


Newsec förvaltar åt Cibus Nordic

Newsec har från den 10 mars tagit över Cibus Nordics ekonomiska förvaltning för de svenska investeringarna.


Så blir vi bättre på coworking

Rebecka Johnell på Newsec berättar om slutsatserna i hennes prisbelönade studie som undersöker hur svenska fastighetsägare kan lyckas med coworking.


Newsec hyr ut till A-Train

Newsec har på uppdrag av tjänstepensionsbolaget Alecta tecknat ett sjuårigt hyresavtal med A-Train AB.


Newsec tror på nytt rekord 2021

I den senaste versionen av rapporten Newsec Property Outlook räknar Newsec med en ny rekordvolym om 50 miljarder euro för fastighetstransaktionerna i Norden 2021.


Newsec näst störst i Europa

Newsec Property Asset Management har senaste kvartalet vunnit flera stora kontrakt med kunder över hela Norden och har nu 40,5 miljoner kvadratmeter under förvaltning.


Framtidens Förvaltare 2020 bäst hittills

Bäst hittills. Mitt i prick. Bra variation och inspirerande talare. Lovorden duggade tätt över förvaltningsbranschens största event Framtidens Förvaltare.


Uno har fått sina första hyresgäster

Tre hyresavtal om totalt 1 330 kvm undertecknades innan årsskiftet i det totalrenoverade kontorshuset Uno.


Ny tjänst ska förenkla Newsecs arbetssätt

Newsec inför en ny tjänst för att förenkla arbetssätt och sprida best practise inom hela koncernen. Rikard Nyhrén är ny COO.


Ny rapport om framtiden för handelsfastigheter

I den senaste utgåvan av Newsec Property Outlook tittar Newsec på läget för detaljhandelsfastigheter och konstaterar att de svagaste får det ännu tuffare.


Newsec vinner stort uppdrag

Newsec har tecknat ett omfattande förvaltningsavtal med Aberdeen Standard Investments avseende deras totala fastighetsportfölj om cirka 300 000 kvadratmeter i Sverige.


Newsec gör stor uthyrning i Göteborg

Newsec har på uppdrag av tjänstepensionsbolaget Alecta tecknat ett tioårigt hyresavtal med DB Schenker om 8 000 kvadratmeter i Mektagonen på Mölndalsvägen.


”Roligt att få vara del av människors liv”

PROFILEN

Oftast är det ganska lätt att göra en missnöjd hyresgäst nöjd. Vi kan inte lösa alla problem men vi kan lyssna och visa att vi tar kunden på allvar, säger Linnea Rosenqvist.


”Självklart tar vi emot praktikanter”

Bolag som tar emot Lia-praktikanter har nästan bara goda erfarenheter av det. Men det är viktigt att ha en plan för vad praktikanten ska göra. En stor andel av praktikanterna erbjuds ofta jobb efter praktiken.


Hur skapar Newsec bästa arbetsplatsen?

Förvaltarforum frågade Mattias Johansson, ansvarig för Newsecs förvaltningsverksamhet.


Head of financial management på Newsec

I linje med den strategiska satsningen på att utveckla affärsområdet ekonomisk förvaltning instiftar Newsec en ny roll och tar in Daniel Parry som head of financial management.


Branschens bästa arbetsplatser utsedda

Sex fastighets- och förvaltningsbolag tar topplaceringar i Great Place to Works lista över landets bästa arbetsplatser 2018. Bäst betyg får Newsec.


Chef på Newsec Advisory i Finland

Mikko Tenhola har utsetts till ny chef för Newsec Advisory i Finland från den 1 augusti 2019.


Newsec hyr ut till Agility i Göteborg

Newsec har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Agility AB avseende Godsgatan 5 på uppdrag av DWS i Norden.


Så lyckas vi med kompetensförsörjningen

Hur kan fastighetsorganisationer rekrytera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare? En ny rapport ger vägledning.


Fastighetsprofil – Sveriges främsta entreprenör

Urban Edenström, grundare och vd i Stronghold Invest, har utsetts till Sveriges främsta entreprenör i EY Entrepreneur of the year 2019.


Sex gör upp om titeln Årets Fastighetsförvaltare 2019

SEMINARIUM

Sex finalister gör upp om titlarna Årets Fastighetsförvaltare Bostad respektive Lokaler. Vinnarna utses på seminariet Framtidens Förvaltare den 6 februari i Stockholm.


Fastighetschef för Folksam-uppdraget

För att stärka erbjudandet inom bostäder tar Newsecs svenska förvaltningsverksamhet in Hélène Wersäll-Dahlen som ny fastighetschef bostäder Stockholm.


Kom och lyssna på branschprofilerna

SEMINARIUM

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Nyfosa väljer Newsec för ekonomisk förvaltning

Newsec har tecknat ett femårigt förvaltningsavtal med Nyfosa. Uppdraget avser ekonomisk förvaltning av hela Nyfosas fastighetsbestånd med ett fastighetsvärde om ca 15 MDKR. Portföljen omfattar…


Stockholms främsta entreprenör

Urban Edenström, huvudägare och vd på Stronghold, har utsetts till Stockholms främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. 


Partnertext från Newsec

”Viktigt bygga förtroende och goda relationer”

Anneli Johansson om hur man genom coachande ledarskap lyckas bygga team av nöjda medarbetare som vinner priser tillsammans med kunderna. 


Nyckelrekryteringar hos Newsec

Newsec Property Asset Management förstärker organisationen med två nyckelpersoner till den svenska ledningsgruppen samt tre personer till ledningen för uppdragsekonomi.


Chef för rekrytering/interim

Newsec rekryterar Henrik Hemminger som ny chef för verksamheten inom rekrytering och interimslösningar.


Partnertext från Newsec

En digital upphandlings-process från start till mål

Oscar Nevala är inköpsansvarig i Newsecs svenska förvaltningsorganisation. Här berättar han om hur innovation och ny teknik, kombinerat med nya arbetssätt har förkortat Newsesc stora ramupphandling med flera månader.


Ny teknikchef på Newsec

Newsec tar in Eric Johansson som ny chef för den svenska verksamheten inom teknisk service och drift.


Partnertext från Newsec

Från byggherreombud till hel organisation

Mikael Lockner, chef för projektenheten i Newsecs svenska förvaltningsverksamhet, berättar om organisationens spännande utvecklingsresa


Chef för Newsecs danska förvaltning

Newsec tar in Thomas Kempf som ny chef för den danska förvaltningsverksamheten, Newsec Datea. Thomas lämnar därmed en roll som COO på Coor Danmark.


Newsec bakom Superparks etablering

Newsec har säkerställt ett tioårigt hyresavtal avseende cirka 3 500 kvadratmeter i handelsområdet Boländerna i Uppsala.


Area manager på Newsec

Jonathan Herrlin har börjat som Area Manager i Malmö för Newsecs erbjudande inom rekrytering och interimslösningar


Branschens populäraste arbetsgivare

Great Place to Work och Universum har släppt årets rankning av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Nio bolag i fastighetsbranschen är med i toppen.


Rapport avslöjar myter på bostadsmarknaden

Den senaste tiden har bjudit på en hel del påståenden om den svenska bostadsmarknaden som i vissa fall relativt okritiskt har accepterats som sanningar. I…


Newsec delägare i danskt rådgivningsbolag

Newsec har sedan april 2016 ett franchiseavtal med det danska rådgivningsbolaget Newsec Egeskov & Lindquist. Nu köper Newsec mer än en tredjedel av aktierna och…


”Bemöt dina kunder som de vill bli bemötta”

PROFILEN

Årets Fastighetsförvaltare Kommersiellt delar med sig av sina bästa tips för att lyckas med förvaltningen.


Samarbete bakom uthyrning i Göteborg

I samarbete med JLL har Newsec säkrat en ny hyresgäst till en logistikfastighet i Göteborgs hamn. Vink Essåplast Group flyttar i september in på omkring…


Affärsutvecklare på Newsec

Martin Carlsson återvänder efter sex år till Newsec och en roll som Affärsutvecklare Uppdragsekonomi. Martin blir därmed en del av Newsecs team inom ekonomisk förvaltning…


Årets Förvaltare 2018

Anna Lackman på Stockholmshem och Annika Rissler på Newsec är Årets Fastighetsförvaltare 2018. Vinnarna utsågs på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare.


Rekrytering & interim på Newsec

Newsecs team för rekryterings- och interimslösningar i Stockholm förstärks med Michaela Blomquist och Malin Sager. Michaela kommer närmast från Fasticon kompetens och går in i…


Nya chefer på Newsec

Newsec inleder året med att ta in ytterligare kompetens inom förvaltningsverksamheten. Beatrice Crone går in som Kundansvarig ekonomichef med ansvar för Newsecs uppdrag för Scius,…


Centrumchef i Vällingby

  Newsec tillsätter Pernilla Andersson som ny centrumchef i Vällingby Centrum. Hon har tidigare arbetat som förvaltare och centrumchef i bland annat Väsby och Bålsta….


Träffa ledande experter!

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!


Partnertext från Newsec

”Vi vill öka klimattänket hos våra kunder”

Richard Björn, Teknisk Chef på Newsec, berättar om sin vision om allt mer digitaliserade och effektiviserade energisystem.


Partnertext från Newsec

Hur skapar man en av Sveriges bästa arbetsplatser?

Newsec fick i mars, för åttonde året i rad, ta emot pris från Great Place to Work. Priset fick vi eftersom våra medarbetare är väldigt nöjda med Newsec som arbetsgivare.


Kundansvarig på Newsec

Den 16 oktober börjar John Forselius på Newsec som ny kundansvarig i Folksamuppdraget och ersätter därmed Anders Albrektsson som går in i en roll som…


Area Manager på Newsec

Den 3 oktober börjar Helena Salomonsson som Area Manager på Stockholmskontoret för Newsecs erbjudande inom rekrytering och interimslösningar. Helena kommer närmast från Fasticon Kompetens och…


Vällingby Centrum återuppstår

2004–2008 genomgick Vällingby en moderniseringsfas. Resultatet blev en upprustad stadskärna där den unika 1950-talsmiljön bevarades, samtidigt som modern arkitektur tillkom. I samband med det bytte…


Marknadsområdeschef på Humlegården

Humlegården har rekryterat Anna Winbergh som ny marknadsområdeschef, med ansvar för flera fastigheter i bolagets bestånd i Stockholms innerstad. Anna kommer närmast från Newsec och…


Fastighetschef på PostNord

PostNord Group har rekryterat Peter Liderås som Head of Properties & Projects, Real Estate med ansvar för förvaltning av de egenägda fastigheterna samt inhyrning av…


Därför lägger Folksam ut sin förvaltning

Folksam har valt en egen väg i sitt fastighetsföretagande. Fastighetsdirektör Lars Johnsson berättar om företagets strategi.


Newsec köper danskt förvaltningsbolag

Newsec  tar sig in på den danska marknaden. Den svenska förvaltningsjätten köper Datea som är störst i Danmark på kommersiella lokaler.


Newsec växer inom hotell och industri

Newsec köper Campido och breddar sina affärsområden med teknisk service och drift för hotell, buss- och färjedepåer.


Förvaltare på Nordic PM

Nordic PM har rekryterat Lisabeth Hiort som ny fastighetsförvaltare till förvaltningsuppdrag för Veidekke Bostad i Stockholmsregionen. Lisabeth kommer närmast från Newsec där hon varit verksam…


Här är Årets Fastighetsförvaltare

Antti Ahonen på HSB Stockholm och Stefan Nipstrand på Svenska Handelsfastigheter tog hem titeln Årets Fastighetsförvaltare 2017.


Sex slåss om att bli Årets fastighetsförvaltare

Nu är finalisterna till Aff:s utmärkelse Årets fastighetsförvaltare utsedda. Tre personer vardera är nominerade i klasserna Bostad och Kommersiellt.


Sveriges bästa arbetsplatser

Två bolag i fastighetsbranschen, Newsec och Bostads AB Mimer, placerade sig i topp när organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work korade Sveriges bästa arbetsplatser. Newsec tog…


Aberdeen förstärker

Kapitalförvaltaren Aberdeen Asset Management förstärker den växande tillgångsförvaltningen i sin svenska fastighetsverksamhet genom två nyrekryteringar. Aberdeen har rekryterat Anders Magnusson och Simon Rotkopf som Senior…


Tillbaka på Newsec

Mikael Lockner återvänder till Newsec och kliver in i rollen som chef för den svenska förvaltningsverksamhetens projektenhet och tar även plats i bolagsledningen. Newsecs svenska…


Utökat uppdrag för Newsec

Newsec får ett utvecklat uppdrag åt S:t Erik Markutveckling. Det nya uppdraget omfattar fastighetsförvaltning och drift. S:t Erik Markutvecklings uppdrag är att främja Stockholms utveckling genom…


Newsec förvaltar åt Magnolia och Alecta

Newsec får fortsatt förtroende att förvalta köpcentrumet Stinsen i Sollentuna i samband med att Magnolia Bostad och Alecta tar över ägandet. Newsec har förvaltat Stinsen…


Lägre driftnetto med extern förvaltning

Att lägga ut förvaltningen på entreprenad ger ofta ett lägre driftnetto än att förvalta i egen regi. Det visar en ny studie från KTH. Undantag är centrala Stockholm och Malmö.


Framtidens största utmaningar

Att hitta rätt nya medarbetare, att låta förvaltarrollen utvecklas till en mer samlande och kundansvarig kraft samt att ta till sig den nya tekniken på rätt sätt.


Dags att utse årets fastighetsförvaltare

Nomineringarna ska vara inne senast den 15 mars.


Virtuosen får ny vd

Gunilla Högbom blir ny vd på familjeägda Virtuosen Holding. Hon kommer senast från AFA Fastigheter där hon varit Chef Projekt. Gunilla Högbom har lång erfarenhet…


Newsec växer så in i Norden

Köpet av norska Basale är strategiskt viktigt och ger ytterligare stordriftsfördelar.


Newsec satsar på mentorprogram

Fastighetsrådgivaren och -förvaltaren Newsec inleder ett samarbete med organisationen Mentor Sverige. Genom mentorprogram ska Newsecs medarbetare inspirera och coacha unga till arbetspepp, gnista och framtidstro….


Technopolis ny kund hos Newsec

Newsec har tecknat ett förvaltningsuppdrag med finska Technopolis, som därmed blir ny kund. Uppdraget innefattar kommersiell, teknisk samt ekonomisk förvaltning och avser fastigheten Gårda 13:6…


Newsec fortsätter förvalta Heron City

Newsec har tecknat ett nytt förvaltningsavtal avseende köpcentrumet Heron City. Fastigheten, med en total uthyrbar yta om cirka 49 000 kvadratmeter, har nyligen förvärvats av…


Newsec utökar förvaltningsuppdrag med Redito

Newsec har tecknat ett utökat förvaltningsavtal med Redito avseende sex handelsplatser som Trophi Fastighets AB nyligen förvärvat, med en yta om cirka 150 000 kvm. Det…


Ny partner hos Novi

Jonas Weimer är ny uthyrningsansvarig och partner i Novi Real Estate. Han kommer närmast från en tjänst som Leasing and Development Manager Retail påNewsec Asset Management.  Jonas Weimer…


Newsec får ny kundansvarig

Stefan Mossvall är ny kundansvarig på Newsec Asset Management och ny i ledningsgruppen för den svenska förvaltningen. Stefan har jobbat på Newsec sedan 2013 som uppdragsansvarig…


Ny mästartitel för förvaltare

Den nya utmärkelsen ”Årets Fastighetsförvaltare” ska stärka hela yrkeskåren.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega