Ny rapport om framtiden för handelsfastigheter

I den senaste utgåvan av Newsec Property Outlook tittar Newsec på läget för detaljhandelsfastigheter och konstaterar att de svagaste får det ännu tuffare.

Läs mer

Newsec vinner stort uppdrag

Newsec har tecknat ett omfattande förvaltningsavtal med Aberdeen Standard Investments avseende deras totala fastighetsportfölj om cirka 300 000 kvadratmeter i Sverige.

Läs mer

Newsec gör stor uthyrning i Göteborg

Newsec har på uppdrag av tjänstepensionsbolaget Alecta tecknat ett tioårigt hyresavtal med DB Schenker om 8 000 kvadratmeter i Mektagonen på Mölndalsvägen.

Läs mer

”Roligt att få vara del av människors liv”

PROFILEN

Oftast är det ganska lätt att göra en missnöjd hyresgäst nöjd. Vi kan inte lösa alla problem men vi kan lyssna och visa att vi tar kunden på allvar, säger Linnea Rosenqvist.

Läs mer

”Självklart tar vi emot praktikanter”

Bolag som tar emot Lia-praktikanter har nästan bara goda erfarenheter av det. Men det är viktigt att ha en plan för vad praktikanten ska göra. En stor andel av praktikanterna erbjuds ofta jobb efter praktiken.

Läs mer

Hur skapar Newsec bästa arbetsplatsen?

Förvaltarforum frågade Mattias Johansson, ansvarig för Newsecs förvaltningsverksamhet.

Läs mer

Head of financial management på Newsec

I linje med den strategiska satsningen på att utveckla affärsområdet ekonomisk förvaltning instiftar Newsec en ny roll och tar in Daniel Parry som head of financial management.

Läs mer

Branschens bästa arbetsplatser utsedda

Sex fastighets- och förvaltningsbolag tar topplaceringar i Great Place to Works lista över landets bästa arbetsplatser 2018. Bäst betyg får Newsec.

Läs mer

Chef på Newsec Advisory i Finland

Mikko Tenhola har utsetts till ny chef för Newsec Advisory i Finland från den 1 augusti 2019.

Läs mer

Newsec hyr ut till Agility i Göteborg

Newsec har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Agility AB avseende Godsgatan 5 på uppdrag av DWS i Norden.

Läs mer

Så lyckas vi med kompetensförsörjningen

Hur kan fastighetsorganisationer rekrytera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare? En ny rapport ger vägledning.

Läs mer

Fastighetsprofil – Sveriges främsta entreprenör

Urban Edenström, grundare och vd i Stronghold Invest, har utsetts till Sveriges främsta entreprenör i EY Entrepreneur of the year 2019.

Läs mer

Sex gör upp om titeln Årets Fastighetsförvaltare 2019

FRAMTIDENS FÖRVALTARE

Sex finalister gör upp om titlarna Årets Fastighetsförvaltare Bostad respektive Lokaler. Vinnarna utses på seminariet Framtidens Förvaltare den 6 februari i Stockholm.

Läs mer

Fastighetschef för Folksam-uppdraget

För att stärka erbjudandet inom bostäder tar Newsecs svenska förvaltningsverksamhet in Hélène Wersäll-Dahlen som ny fastighetschef bostäder Stockholm.

Läs mer

Kom och lyssna på branschprofilerna

FRAMTIDENS FÖRVALTARE

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!

Läs mer

Nyfosa väljer Newsec för ekonomisk förvaltning

Newsec har tecknat ett femårigt förvaltningsavtal med Nyfosa. Uppdraget avser ekonomisk förvaltning av hela Nyfosas fastighetsbestånd med ett fastighetsvärde om ca 15 MDKR. Portföljen omfattar…

Läs mer

Stockholms främsta entreprenör

Urban Edenström, huvudägare och vd på Stronghold, har utsetts till Stockholms främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year. 

Läs mer

Partnertext från Newsec

”Viktigt bygga förtroende och goda relationer”

Anneli Johansson om hur man genom coachande ledarskap lyckas bygga team av nöjda medarbetare som vinner priser tillsammans med kunderna. 

Läs mer

Nyckelrekryteringar hos Newsec

Newsec Property Asset Management förstärker organisationen med två nyckelpersoner till den svenska ledningsgruppen samt tre personer till ledningen för uppdragsekonomi.

Läs mer

Chef för rekrytering/interim

Newsec rekryterar Henrik Hemminger som ny chef för verksamheten inom rekrytering och interimslösningar.

Läs mer

Partnertext från Newsec

En digital upphandlings-process från start till mål

Oscar Nevala är inköpsansvarig i Newsecs svenska förvaltningsorganisation. Här berättar han om hur innovation och ny teknik, kombinerat med nya arbetssätt har förkortat Newsesc stora ramupphandling med flera månader.

Läs mer

Ny teknikchef på Newsec

Newsec tar in Eric Johansson som ny chef för den svenska verksamheten inom teknisk service och drift.

Läs mer

Partnertext från Newsec

Från byggherreombud till hel organisation

Mikael Lockner, chef för projektenheten i Newsecs svenska förvaltningsverksamhet, berättar om organisationens spännande utvecklingsresa

Läs mer

Chef för Newsecs danska förvaltning

Newsec tar in Thomas Kempf som ny chef för den danska förvaltningsverksamheten, Newsec Datea. Thomas lämnar därmed en roll som COO på Coor Danmark.

Läs mer

Newsec bakom Superparks etablering

Newsec har säkerställt ett tioårigt hyresavtal avseende cirka 3 500 kvadratmeter i handelsområdet Boländerna i Uppsala.

Läs mer

Area manager på Newsec

Jonathan Herrlin har börjat som Area Manager i Malmö för Newsecs erbjudande inom rekrytering och interimslösningar

Läs mer

Branschens populäraste arbetsgivare

Great Place to Work och Universum har släppt årets rankning av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Nio bolag i fastighetsbranschen är med i toppen.

Läs mer

Rapport avslöjar myter på bostadsmarknaden

Den senaste tiden har bjudit på en hel del påståenden om den svenska bostadsmarknaden som i vissa fall relativt okritiskt har accepterats som sanningar. I…

Läs mer

Newsec delägare i danskt rådgivningsbolag

Newsec har sedan april 2016 ett franchiseavtal med det danska rådgivningsbolaget Newsec Egeskov & Lindquist. Nu köper Newsec mer än en tredjedel av aktierna och…

Läs mer

”Bemöt dina kunder som de vill bli bemötta”

PROFILEN

Årets Fastighetsförvaltare Kommersiellt delar med sig av sina bästa tips för att lyckas med förvaltningen.

Läs mer

Samarbete bakom uthyrning i Göteborg

I samarbete med JLL har Newsec säkrat en ny hyresgäst till en logistikfastighet i Göteborgs hamn. Vink Essåplast Group flyttar i september in på omkring…

Läs mer

Affärsutvecklare på Newsec

Martin Carlsson återvänder efter sex år till Newsec och en roll som Affärsutvecklare Uppdragsekonomi. Martin blir därmed en del av Newsecs team inom ekonomisk förvaltning…

Läs mer

Årets Förvaltare 2018

Anna Lackman på Stockholmshem och Annika Rissler på Newsec är Årets Fastighetsförvaltare 2018. Vinnarna utsågs på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare.

Läs mer

Rekrytering & interim på Newsec

Newsecs team för rekryterings- och interimslösningar i Stockholm förstärks med Michaela Blomquist och Malin Sager. Michaela kommer närmast från Fasticon kompetens och går in i…

Läs mer

Nya chefer på Newsec

Newsec inleder året med att ta in ytterligare kompetens inom förvaltningsverksamheten. Beatrice Crone går in som Kundansvarig ekonomichef med ansvar för Newsecs uppdrag för Scius,…

Läs mer

Centrumchef i Vällingby

  Newsec tillsätter Pernilla Andersson som ny centrumchef i Vällingby Centrum. Hon har tidigare arbetat som förvaltare och centrumchef i bland annat Väsby och Bålsta….

Läs mer

Partnertext från Newsec

Från Afghanistan till Sverige

Abdul Hakim Akbary från Afghanistan går programmet RAMP på Handelshögskolan och praktiserar på Newsec. Hur upplever han det?

Läs mer

Träffa ledande experter!

Branschens mest spännande profiler vägleder dig på Förvaltarforums seminarium Framtidens Förvaltare. Se vilka du vill träffa!

Läs mer

Partnertext från Newsec

”Vi vill öka klimattänket hos våra kunder”

Richard Björn, Teknisk Chef på Newsec, berättar om sin vision om allt mer digitaliserade och effektiviserade energisystem.

Läs mer

Partnertext från Newsec

Hur skapar man en av Sveriges bästa arbetsplatser?

Newsec fick i mars, för åttonde året i rad, ta emot pris från Great Place to Work. Priset fick vi eftersom våra medarbetare är väldigt nöjda med Newsec som arbetsgivare.

Läs mer

Kundansvarig på Newsec

Den 16 oktober börjar John Forselius på Newsec som ny kundansvarig i Folksamuppdraget och ersätter därmed Anders Albrektsson som går in i en roll som…

Läs mer

Area Manager på Newsec

Den 3 oktober börjar Helena Salomonsson som Area Manager på Stockholmskontoret för Newsecs erbjudande inom rekrytering och interimslösningar. Helena kommer närmast från Fasticon Kompetens och…

Läs mer

Vällingby Centrum återuppstår

2004–2008 genomgick Vällingby en moderniseringsfas. Resultatet blev en upprustad stadskärna där den unika 1950-talsmiljön bevarades, samtidigt som modern arkitektur tillkom. I samband med det bytte…

Läs mer

Marknadsområdeschef på Humlegården

Humlegården har rekryterat Anna Winbergh som ny marknadsområdeschef, med ansvar för flera fastigheter i bolagets bestånd i Stockholms innerstad. Anna kommer närmast från Newsec och…

Läs mer

Fastighetschef på PostNord

PostNord Group har rekryterat Peter Liderås som Head of Properties & Projects, Real Estate med ansvar för förvaltning av de egenägda fastigheterna samt inhyrning av…

Läs mer

Därför lägger Folksam ut sin förvaltning

Folksam har valt en egen väg i sitt fastighetsföretagande. Fastighetsdirektör Lars Johnsson berättar om företagets strategi.

Läs mer

Newsec köper danskt förvaltningsbolag

Newsec  tar sig in på den danska marknaden. Den svenska förvaltningsjätten köper Datea som är störst i Danmark på kommersiella lokaler.

Läs mer

Newsec växer inom hotell och industri

Newsec köper Campido och breddar sina affärsområden med teknisk service och drift för hotell, buss- och färjedepåer.

Läs mer

Förvaltare på Nordic PM

Nordic PM har rekryterat Lisabeth Hiort som ny fastighetsförvaltare till förvaltningsuppdrag för Veidekke Bostad i Stockholmsregionen. Lisabeth kommer närmast från Newsec där hon varit verksam…

Läs mer

Här är Årets Fastighetsförvaltare

Antti Ahonen på HSB Stockholm och Stefan Nipstrand på Svenska Handelsfastigheter tog hem titeln Årets Fastighetsförvaltare 2017.

Läs mer

Sex slåss om att bli Årets fastighetsförvaltare

Nu är finalisterna till Aff:s utmärkelse Årets fastighetsförvaltare utsedda. Tre personer vardera är nominerade i klasserna Bostad och Kommersiellt.

Läs mer

Sveriges bästa arbetsplatser

Två bolag i fastighetsbranschen, Newsec och Bostads AB Mimer, placerade sig i topp när organisationsutvecklingsföretaget Great Place to Work korade Sveriges bästa arbetsplatser. Newsec tog…

Läs mer

Aberdeen förstärker

Kapitalförvaltaren Aberdeen Asset Management förstärker den växande tillgångsförvaltningen i sin svenska fastighetsverksamhet genom två nyrekryteringar. Aberdeen har rekryterat Anders Magnusson och Simon Rotkopf som Senior…

Läs mer

Tillbaka på Newsec

Mikael Lockner återvänder till Newsec och kliver in i rollen som chef för den svenska förvaltningsverksamhetens projektenhet och tar även plats i bolagsledningen. Newsecs svenska…

Läs mer

Utökat uppdrag för Newsec

Newsec får ett utvecklat uppdrag åt S:t Erik Markutveckling. Det nya uppdraget omfattar fastighetsförvaltning och drift. S:t Erik Markutvecklings uppdrag är att främja Stockholms utveckling genom…

Läs mer

Newsec förvaltar åt Magnolia och Alecta

Newsec får fortsatt förtroende att förvalta köpcentrumet Stinsen i Sollentuna i samband med att Magnolia Bostad och Alecta tar över ägandet. Newsec har förvaltat Stinsen…

Läs mer

Lägre driftnetto med extern förvaltning

Att lägga ut förvaltningen på entreprenad ger ofta ett lägre driftnetto än att förvalta i egen regi. Det visar en ny studie från KTH. Undantag är centrala Stockholm och Malmö.

Läs mer

Framtidens största utmaningar

Att hitta rätt nya medarbetare, att låta förvaltarrollen utvecklas till en mer samlande och kundansvarig kraft samt att ta till sig den nya tekniken på rätt sätt.

Läs mer

Dags att utse årets fastighetsförvaltare

Nomineringarna ska vara inne senast den 15 mars.

Läs mer

Virtuosen får ny vd

Gunilla Högbom blir ny vd på familjeägda Virtuosen Holding. Hon kommer senast från AFA Fastigheter där hon varit Chef Projekt. Gunilla Högbom har lång erfarenhet…

Läs mer

Newsec växer så in i Norden

Köpet av norska Basale är strategiskt viktigt och ger ytterligare stordriftsfördelar.

Läs mer

Newsec satsar på mentorprogram

Fastighetsrådgivaren och -förvaltaren Newsec inleder ett samarbete med organisationen Mentor Sverige. Genom mentorprogram ska Newsecs medarbetare inspirera och coacha unga till arbetspepp, gnista och framtidstro….

Läs mer

Technopolis ny kund hos Newsec

Newsec har tecknat ett förvaltningsuppdrag med finska Technopolis, som därmed blir ny kund. Uppdraget innefattar kommersiell, teknisk samt ekonomisk förvaltning och avser fastigheten Gårda 13:6…

Läs mer

Newsec fortsätter förvalta Heron City

Newsec har tecknat ett nytt förvaltningsavtal avseende köpcentrumet Heron City. Fastigheten, med en total uthyrbar yta om cirka 49 000 kvadratmeter, har nyligen förvärvats av…

Läs mer

Newsec utökar förvaltningsuppdrag med Redito

Newsec har tecknat ett utökat förvaltningsavtal med Redito avseende sex handelsplatser som Trophi Fastighets AB nyligen förvärvat, med en yta om cirka 150 000 kvm. Det…

Läs mer

Ny partner hos Novi

Jonas Weimer är ny uthyrningsansvarig och partner i Novi Real Estate. Han kommer närmast från en tjänst som Leasing and Development Manager Retail påNewsec Asset Management.  Jonas Weimer…

Läs mer

Newsec får ny kundansvarig

Stefan Mossvall är ny kundansvarig på Newsec Asset Management och ny i ledningsgruppen för den svenska förvaltningen. Stefan har jobbat på Newsec sedan 2013 som uppdragsansvarig…

Läs mer

Ny mästartitel för förvaltare

Den nya utmärkelsen ”Årets Fastighetsförvaltare” ska stärka hela yrkeskåren.

Läs mer