Newsec kan bedöma fastighetens digitala standard med ny tjänst

Fastighetens förmåga att leverera solid uppkoppling har blivit en kritisk faktor för både produktivitet och hyresgästupplevelsen. Newsec kan nu certifiera och poängbedöma fastigheters digitala standard.

WiredScore är ett globalt klassificeringssystem som används för att utvärdera och certifiera uppkopplade fastigheter och smart teknik i hem och kontorsfastigheter.

Med hjälp av systemet kommer Newsecs kunder bland annat kunna få hjälp med att bedöma och poängsätta fastighetens fiberanslutning, flexibilitet och kapacitet att hantera framtida teknologier och Wi-Fi-uppkopplingen på allmänna ytor. Även mobiltäckningen och hur fastighetsägaren säkerställer hyresgästernas tillgång till bredband bedöms och poängsätts.

– I och med certifieringen får fastighetsägaren en status på sin digitala infrastruktur utifrån hyresgästens upplevelse och IT-säkerhet, vilket vi gemensamt med kunden kan använda för att aktivt arbeta med byggnadens digitala infrastruktur och smart teknik. Det kan öka användningen av fastigheten och attraktiviteten, samt minimera risker. Det ökar i sin tur på sikt fastighetsvärdet, säger Sara Wennmark Head of Technical Service & Management Newsec.

Newsec är licenserade inom det globala certifieringssystemet WiredScore och kan nu erbjuda tjänsten i Sverige. Klassificeringssystemet hjälper hyresvärdar att bedöma, förbättra, jämföra och marknadsföra sina byggnader.

Newsec har två medarbetare som är certifierade och går igenom de första fastigheterna i Sverige och Finland. Det görs på uppdrag av Newsecs partner DWS Real Estate GmbH.

Källa: Newsec

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega