Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Jensen Education

Newsec säkrar tillväxten av nya drifttekniker

Behovet av drifttekniker inom fastighetsbranschen är stort. För att säkra tillväxten inom yrket stärker nu Newsec sin satsning på kompetensutveckling genom att i ett nära samarbete med Jensen education skapa en modern yrkesutbildning för att utbilda nästa generations drifttekniker.

– Fastighetsbranschen står inför kompetensutmaningar både vad gäller hållbarhet, digitalisering och teknikutveckling. Jobbet som drifttekniker har blivit mer komplicerat. Vi ser därför behovet av en helt ny utbildning, säger Urban Edenström, CEO Stronghold, Chairman of Newsec & Niam.

Ett av Sveriges största
Jensen education är ett av Sveriges största utbildningsföretag som drivs av att bygga studenternas kunskap och personliga utveckling på vägen till ett nytt jobb, en pedagogik som de kallar träning för verkligheten. Det innebär att studenterna förbereds både teoretiskt och praktiskt för en ny karriär som drifttekniker.

– Vi är stolta över att samarbeta med Newsec och tillsammans se till att fastighetsbranschen får nyutbildade drifttekniker med rätt kompetens, säger Mia Bermejo, enhetschef, Jensen yrkeshögskola.

Alla behöver ta samhällsansvar
Newsec är den ledande aktören inom rådgivning och fastighetsförvaltning i norra Europa med cirka 2 000 anställda i nio länder. Ett stort företag behöver ta ett stort ansvar, anser Urban Edenström.

– Alla företag behöver ta ett samhällsansvar. Eftersom vi ser att det saknas relevanta utbildningar inom vår bransch kliver vi som privat aktör fram och tar det ansvaret.

Start hösten 2020
Jensen education, som ansvarig utbildningsanordnare för Driftteknikerutbildningen, kommer i det praktiska arbetet med utbildningen att ha ett nära samarbete med Newsec.

För studenterna kommer Newsec bland annat att erbjuda mentorskap från erfarna drifttekniker, gästföreläsningar och praktikplatser i syfte att väcka intresset för branschens spännande utmaningar och bidra med kunskap utanför skolbänken.

Newsec söker alltjämt efter duktiga drifttekniker och har som målsättning att efter examen erbjuda flera av studenterna anställning.

Den nya utbildningen startar till hösten 2020 och sommaren 2022 är det dags för en ny generation drifttekniker att kliva ut i arbetslivet.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega