Folksam förlänger partnerskap med Newsec

– Avtalet tar vårt strategiska partnerskap med Newsec till en ny nivå, säger Lars Johnsson.

Folksam utvecklar och förlänger sitt förvaltningsavtal med Newsec för samtliga sina fastigheter i Sverige. Det innebär att samarbetet som inleddes 2015 nu förlängs till och med 2025.

Folksam äger fastigheter i Stockholm, Skåne och Göteborg till ett värde av 46 miljarder kronor fördelat på 800 000 kvadratmeter.

Det förlängda avtalet som avser alla Folksams fastigheter i landet börjar gälla den första januari 2022 och omfattar ett totalt åtagande för ekonomisk-, kommersiell- och teknisk förvaltning samt teknisk drift.

Uppdraget kommer att sysselsätta ett hundratal personer hos Newsec.

Mer fokus på hållbarhet
– Avtalet tar vårt strategiska partnerskap med Newsec till en ny nivå och innebär att vi stärker förvaltningsorganisationen hos Newsec med fler medarbetare och att vi fokuserar än mer på hållbarhetsarbetet genom att koppla nya resurser speciellt till det, säger Lars Johnsson chef för Folksams fastigheter.

– Organisationen delas upp i ett affärsområde för kontor och ett för bostäder för att öka fokus ytterligare. Samarbetet gäller i första hand till och med 2025 vilket ger utrymme att koncentrera oss på vår fortsatta lönsamma expansion.

Eric Johansson.

Bästa betyget
– Att få fortsatt förtroende är det bästa betyg Newsec kan få. Samarbetet med Folksam är ett integrerat uppdrag där fastighetsförvaltning i framkant och att utveckla fastigheterna i enlighet med Folksams högt ställda krav på hållbarhet och värdetillväxt ingår, säger Eric Johansson, vd Newsec Property Asset Management Sverige.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega