De är Sveriges bästa arbetsplatser

Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg.

Sju fastighets- och förvaltningsbolag finns i år med på företaget Greats Place to Works listor över landets bästa arbetsplatser.

Newsec placerar sig som nummer sex i klassen stora organisationer med 250 medarbetare eller fler. Verktygsleverantören Hilti är här vinnare för andra året i rad.

I klassen medelstora organisationer (50-249 medarbetare) intar Bostads AB Mimer en sjätteplats och Stångåstaden en åttondeplats. Med på denna lista är också Wihlborgs (13), Väsbyhem (19) och Atrium Ljungberg (24). Här toppar IT-konsulten Cygni för sjunde året i rad.

Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg är nöjd med att bolaget för sjunde året i rad utses till en av Sveriges bästa arbetsplatser. 92 procent av Atrium Ljungbergs anställda svarade i den senaste medarbetarundersökningen att de tycker att bolaget är en mycket bra arbetsplats.

– Våra medarbetare ger bolaget höga betyg inom alla dimensioner; trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap vilket är mycket glädjande. Det visar att vår satsning på varje medarbetares utveckling ger resultat och att vi lyckas bibehålla vår starka företagskultur även under perioder av expansion, säger Helena Martini.
– Våra grundvärderingar; långsiktighet, pålitlighet, samverkan och innovativt tänkande är djupt förankrade och vi tror verkligen på att de bästa idéerna föds i samverkan mellan människor med olika bakgrund och idéer.

I kategorin små organisationer (20-49 medarbetare) intar fastighetsbolaget Sankt Kors en tiondeplats. Toppar här gör IT-leverantören Regent.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Great Place to Work undersöker varje år arbetsplatskulturen för 11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Bakom studierna ligger 30 års forskning om vad som utmärker en bra arbetsplats. De allra bästa organisationerna rankas varje år på nationella listor. Bland annat bygger rankingen på medarbetarnas egna upplevelser av sin arbetsplats.

Se alla listorna här

Bli den första att kommentera "De är Sveriges bästa arbetsplatser"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega