Svefa

Förvaltningskonsult

Svefa Förvaltningsrådgivning erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom strategisk & operativ förvaltningsrådgivning samt upphandling.

Vi är en del av Svefakoncernen som erbjuder marknadsledande rådgivning inom fastighetsvärdering & analys, fastighetsinformation, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling samt transaktioner & uthyrning.

Tillsammans är vi över 200 medarbetare fördelade på 18 kontor i landet och omsätter årligen 300 MSEK.

Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

 


Kontakta Svefa

Inköpsportal - kontakta leverantör

Observera att ditt meddelande kommer att sparas för uppföljning av Förvaltarforum.

Relaterade artiklar

Svefa satsar på uthyrning av kommersiella lokaler – tar in Jessica Gräsberg

Svefa fortsätter sin tillväxtsatsning och utökar sitt tjänsteutbud genom att börja erbjuda uthyrningstjänster av kommersiella lokaler för fastighetsägare. Jessica Gräsberg har rekryterats för att leda…


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

6 tips på bättre upphandling av er utemiljöskötsel

Arbetar du med utemiljöentreprenader? Kommunala förvaltningar kan nu handla upp mer effektiv utemiljöentreprenad. Aff-verktyget har utvecklats gällande utemiljö, gata, park och vinterväghållning och här ger Svefa 6 tips på bättre utemiljöupphandling.


Svefa rekryterar Mustafa Ugras Sarioglu som senior upphandlingsrådgivare

Nu tar Svefa ytterligare ett steg i sin offensiva tillväxtplan för västra Sverige genom rekryteringen av Mustafa Ugras Sarioglu som senior upphandlingsrådgivare till Svefa Förvaltningsrådgivning…


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Ska ni handla upp nytt avtal för avfallshantering? Tänk på det här!

Nya bestämmelser för hushållens förpackningsavfall trädde i kraft 1 januari 2024. Vad kan du som fastighetsägare göra för att övergången ska bli så smidig som möjligt? Upphandlingsexpert Jenny Hemlin på Svefa reder ut och ger råd.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Är du en bra beställare?

Sällan har fastighetsförvaltning varit i ropet som nu. Branschen är pressad på kostnadssidan och vakanserna riskerar att öka. Förmågan att vara smart i sin förvaltning och ha bra beställarkompetens är därför än mer viktiga för fastighetsägare nu.


”Så fort man inte har foten på gasen så backar man”

PORTRÄTTET

Är det något som Svefas VD Mikael Lundström har koll på så är det hur konsultverksamheten i Sverige fungerar. Här resonerar han kring vilken persontyp som passar bäst för det och vilka framtidsutsikter som finns för konsultmarknaden och för Svefa.


Sara Jacobsson från Svefa kommer vara där, kommer du vara det?

Den 4 oktober arrangerar vi vår nya satsning på Clarion Sign Hotel; Framtidens Digitala Förvaltning. Vi är stolta över att Sara Jacobsson från Svefa har tackat ja till att sparka igång den dagen med en utblick över branschen.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Krav på hållbarhet – går det att få konstadseffektivt?

Både klimatmässig och social hållbarhet är krav som bör ställas på leverantörer av förvaltnings- och drifttjänster. Men hur ser man till att få med det i upphandlingarna – och få dem kostnadseffektiva? Vi ger dig 6 råd för att bli en bra beställare.


Upphandlare Jenny Hemlin vet att bra krav minskar tolkningar

PROFILEN

Rädsla för överprövning kan göra att man inte ställer rätt krav vid upphandling och istället ger utrymme för tolkningsmöjligheter, menar Jenny Hemlin som är upphandlingskonsult på Svefa.
– Tydlighet och uppföljning är jätteviktigt.


Tre konkreta tips för att ha kontroll över upphandlingens slutresultat

EXPERTSVAR

Alla kan göra det. För att få ett bra slutresultat på upphandlingen behöver du ta kontroll över processen. Se till att förstå marknaden och ta reda på vad dina krav kostar och bör kosta. Då skapar du förutsättningar för medvetna beslut och färre överraskningar.  


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Implementera Aff-avtal – 7 tips och vanliga fallgropar

Svefa hjälper fastighetsbolag med aff-upphandlingar. Här ger de 7 konkreta tips för att lyckas med själva uppstarten av avtalet – implementeringen – för att ge de bästa förutsättningarna till ett fortsatt bra samarbete.


Kan vi byta leverantör för tjänst som betalas per timme?

EXPERTSVAR

Som fastighetsägare kan du skriva avtal med leverantörer med både fast eller rörlig ersättning. Men får du byta leverantör av en tjänst om det betalas rörligt, alltså per timme eller per kvadratmeter? Vad säger Aff?


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

De 4 bästa tipsen för att få struktur på all information

Hur kan all information som en förvaltare måste hantera bli mer strukturerad? Svefa ger dig fyra råd till en mer hållbar hantering vilket gör att ni inte tappar bort er på vägen mot en effektivare förvaltning.


Jag utmanar det offentliga – gå i bräschen – sluta slösa el!

KRÖNIKA

Privata konsumenter väljer spotpriser, tvättar på natten och släcker lampor. Däremot ökar offentliga organisationer och privata företag sin elförbrukning. Jessica Molén uppmanar det offentliga att minska elförbrukningen och radar upp metoder och lösningar.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Behöver du nytt fastighetssystem? 7 tips på hur du gör

Att byta system kan vara en riktig utmaning för en fastighetsförvaltningsorganisation, dessutom om även ekonomisystem ska ingå. Men med rätt metod och bra förarbete förenklas processen. Men hur ska ni gå till väga och vilka fallgropar ska ni undvika?


Har du koll på begreppen i branschen?

Scope 1,2,3, Artikel 8, Taxonomi och GRESB. Vi slänger oss med ord och begrepp i branschen, men har du koll på vad de innebär? Varsågod, här är en snabb genomgång.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Energikris: Så kan förvaltaren hantera den ”perfekta stormen”

En ”perfekt storm” är när flera väderfenomen, var för sig odramatiska, leder till ett katastrofväder. Är dagens energikris en ”perfekt storm” – där flera globala faktorer samverkat? Sara Jacobsson beskriver faktorerna och vad du som förvaltare kan göra.


Upphandlingspodden ger kunskap för att göra bra affärer

Det behövs mer kunskap kring upphandling och det finns verkliga specialister inom ämnet. I Upphandlingspodden delar dessa kompetenta personer med sig av erfarenheter och kunskap i form av goda exempel, metoder och förhållningssätt för att göra bra affärer.


Peter Hiti på Svefa skapar flyt i processerna

PROFILEN

Från IT till fastigheter är steget inte alls långt, egentligen. Peter Hiti är seniorkonsult på Svefa där han får borra ner sig i det han gillar bäst; digitalisering, fastigheter, ordning och reda – och människor.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

6 tips på strukturerad paketering av förvaltningstjänster

Kraven ökar på rapportering, hållbarhet och digitalisering. I kombination med resursbrist och daglig verksamhet är det en utmaning inom fastighetsförvaltning. Svefa ger dig 6 tips på hur du bäst paketerar och effektiviserar ditt förvaltningsarbete.


Så påverkas branschen av sanktionerna mot Ryssland

I samband med att kriget i Ukraina bröt ut tog EU fram en ny förordning som innebär sanktioner mot Ryssland och ryska organisationer. Jessica Molén på Svefa har satt sig in i förordningen och ger här råd och dåd om hur de påverkar branschen.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Svefa ger kommuner 6 tips för bra utemiljöupphandling

Nu kan även kommunala förvaltningar handla upp ändamålsenlig och effektiv utemiljöentreprenad. Nyss kom en utveckling av Aff-verktyget gällande utemiljö, gata, park och vinterväghållning. Här ger Svefa 6 tips på framgångsrik utemiljöupphandling.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Förvaltare – 4 råd för att inte drunkna i all information!

Hur kan all information som en förvaltare måste hantera bli mer strukturerad? Svefa ger dig fyra råd till en mer hållbar hantering vilket gör att ni inte tappar bort er på vägen mot en effektivare förvaltning.


7 tips för att få igenom bygglov i en gammal detaljplan

Bygglovshandläggare som tolkar detaljplanen för bokstavligt sätter käppar i hjulet för modern fastighetsförvaltning, där du vill ändra verksamhet i lokalerna. Sara Jacobsson, på Svefa, ger dig 7 tips på hur du ska kunna få igenom ditt bygglov och säkra dina hyresintäkter.


Hur hållbart är det att hälla vatten i vodkaflaskan?

DEBATT

Sara Jacobsson uppmanar fastighetskonsulter att visa riktiga utsläppssiffror, utan klimatkompensation. – Vi borde veta bättre än att köpa oss fria, säger hon och liknar kompensation med tonåringen som spär vodkan med vatten för att inte bli upptäckt.


Partnertext från Svefa Förvaltningsrådgivning

Säkerhetsklassad verksamhet i fastigheten? 5 tips för säker upphandling

Säkerhetsläget i världen och i Sverige har försämrats de senaste åren och hoten mot säkerhetskänslig verksamhet ökar, särskilt när det är IT-styrt via moln. Har dina fastigheter säkerhetsklassad verksamhet måste ni skydda er vid nästa upphandling.


Åsa drivs av en passion att hjälpa Svefas kunder

PROFILEN

Allt från dagsakut problemlösning till långa utredningar åt fastighetsbolag och kommuner. Som senior konsult inom förvaltningsrådgivning vid Svefa drivs Åsa Bengtsdotter av en passion att hjälpa och förbättra.


”Vi vill bidra till att utveckla branschen”

HALLÅ DÄR...

…. Sara Jacobsson, affärsområdeschef för Förvaltningsrådgivning på Svefa som är ny partner till Förvaltarforum.


Hur omfattande ska ett upphandlingsunderlag vara?

Överlasta inte förfrågningsunderlaget när du ska handla upp tjänsteentreprenader inom fastighetsförvaltning, teknik, utemiljö och städning, råder upphandlingsexperten Per Ollas på Svefa.


Samhällsfastigheter och hyresbostäder vinnare

I senaste numret av Svensk Fastighetsmarknad, covid-19 special, visar fastighetsrådgivaren Svefa att det trots rådande pandemi finns vinnare och ljuspunkter på marknaden. – Det finns…


White och Svefa i samarbete

White Arkitekter och Svefa har undertecknat ett samarbetsavtal för att tillsammans utveckla och erbjuda tjänster inom arkitektur, hållbarhet och strategisk fastighetsrådgivning.


Allt du behöver veta om Aff

HALLÅ DÄR...

… Jessica Molén, upphandlings- och Aff-specialist och konsult i förvaltningsrådgivning på Svefa, som tillsammans med kollegan Per Ollas skrivit boken Allt om Aff.


Affärsområdeschef på Svefa

Sara Jacobsson blir ny affärsområdeschef för Förvaltningsrådgivning på Svefa.


Hyresgästrådgivare på Svefa

Svefa rekryterar Johan Wallin till Corporate Solutions.


Fastighetsteknik – outnyttjad resurs

SEMINARIUM

Förvaltningsgurun Jahn Wahlbäck ger på seminariet Framtidens Förvaltare prov på hur man bevarar och utvecklar fastigheters värde genom att nyttja fastighetstekniken på rätt sätt.


Senior rådgivare hos Svefa

Eva Andersson Ericson tillträder rollen som senior rådgivare inom Svefas förvaltningsrådgivning. Eva kommer närmast från rollen som fastighetsavdelningschef på Wallenstam där hon ansvarat för fastighetsbeståndet…


Glöm inte Fastigos förvaltarenkät!

Samtliga medlemsföretag inom Fastigo får i dagarna en undersökning om framtidens fastighetsförvaltning. Här kan du svara på frågorna.


Svefa lämnar samarbetet med NAI

Svefa avslutar sitt samarbete med konsultnätverket NAI. Alla delar av rådgivningen i Svefa ska nu samlas under varumärket Svefa. Svefas dotterbolag Värderingsdata ska fortsätta att…


Rådgivare på NAI Svefa

NAI Svefa rekryterar Thomas Jalde som senior rådgivare inom affärsområdet Corporate Solutions. Han tillträder sin tjänst i början av mars. Thomas kommer närmast från Colliers…


Affärsutveckling på Amasten

Ellen Reichard tillträder som affärsutvecklingschef på Amasten i januari 2018. Ellen kommer att arbeta både strategiskt och operativt med utvecklingen av fastighetsportföljen. I uppdraget ingår ansvar…


Två förvaltare på Nordic PM

Nordic PM utökar verksamheten i Öresundsregionen genom rekrytering av två fastighetsförvaltare till nyetablerat lokalkontor i Helsingborg. Håkan Gillisson och  Mathias Bengtsson kommer att bistå företagets…


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega