Momentum Software

Fastighets- och IT-system

Momentum vill göra det enkelt för bostads- och lokalförvaltande fastighetsägare att äga och utveckla fastigheter och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle. Därför erbjuder vi helt webbaserade system för fastighetsförvaltning och energiuppföljning som med hjälp av inbyggda analysverktyg hjälper dig att fatta bättre beslut.

Momentums Fastighetssystem hanterar alla processer för teknisk förvaltning, hyresadministration och boendekommunikation. Automatiserade flöden skapar en smidig kundupplevelse som sparar tid och intern administration. Mobila appar för besiktning och rondering gör fältarbetet mer effektivt och minskar miljöpåverkan. En digital plattform för boende erbjuder bättre service och ökar kundnöjdheten genom mobila bokningstjänster, digitala lås och enkel felanmälan.

Momentums Energiuppföljningssystem samlar in och analyserar energidata från alla typer av mätpunkter i bostäder och lokaler eller från externa leverantörer. Informationen presenteras i överskådliga vyer och hjälper till att ta kontroll över energianvändning och avvikelser. Systemet kan användas för både nulägesrapporter och som ett stöd för framtida prognoser.

Alla våra system är utrustade med kraftfulla analysverktyg som samlar in och analyserar data och presenterar viktiga nyckeltal visuellt i en samlad översikt. Skapa detaljerade rapporter för djupare insikter och börja ta beslut utifrån data, inte magkänsla.

Läs mer om våra system här


Kontakta Momentum Software

Inköpsportal - kontakta leverantör

Observera att ditt meddelande kommer att sparas för uppföljning av Förvaltarforum.

Relaterade artiklar

Momentum och Picler samarbetar kring integration av infodisplayer

Momentum, med sitt fastighetssystem, inleder ett partnerskap med prop-techbolaget Picler, som tillhandahåller digitala infodisplayer. Genom en standardintegration hämtas information från fastighetssystemet till skärmarna vilket gör…


Partnertext från Momentum

AI fortsätter accelerera – fastighetsbranschen halkar efter

För drygt ett år sen konstaterade vi att AI stod högt på agendan hos fastighetsägare och att företagen slogs om att vara först med att få ut nya tillämpningar. Nu visar en rapport att fastighetsbranschen halkat efter när det gäller AI-investeringar.


Momentum och Avy ingår strategiskt partnerskap

Momentum, som utvecklar molnbaserade fastighetsystem, och boendeplattformen Avy inleder ett strategiskt partnerskap. Tillsammans siktar de på att skapa bättre boendeupplevelser genom gemensam produktutveckling och affärssamarbete….


Partnertext från Momentum

Sävebo tar med sig fastighetssystemet ut på fältet

När Sävebo gick från Xpand till Momentum Fastighet var önskan att alla i organisationen skulle kunna använda sig av systemet utan att behöva fördjupa sig i avancerade funktioner. Dessutom behövdes ett fastighetssystem som skulle fungera i mobilen.


Finnvedsbostäder väljer Akribis ekonomisystem och Momentums fastighetssystem

Finnvedsbostäder i Värnamo väljer att i vår byta till fastighetsmarknadens mest attraktiva paket: Akribis ekonomisystem och Momentums fastighetssystem. Med den kunskap som finns om systembyten…


Partnertext från Momentum

Tuffa klimatmål kräver överblick och kontroll

För Fortinova Fastigheter, med huvudkontor i Varberg, står hållbarhet och energieffektivitet högt upp på agendan. Målet är att minska vattenförbrukning årligen med 1,5 procent och att minska energiförbrukningen med 2 procent, fram till 2030.


Partnertext från Momentum

Krav på energieffektivisering skapar nya utmaningar

Nyss publicerades en reviderad version av EU:s energieffektiviseringsdirektivet. Detta inleder vad som redan har beskrivits som en ny era för energieffektivitet inom Europeiska Unionen. Men vad har detta för konsekvenser för fastighetsägare?


Partnertext från Momentum

AI förändrar dialogen i fastighetsbranschen

AI har gjort stora framsteg 2023. Forskare och affärsledare vill dra i handbromsen samtidigt som företag vill lansera nya tillämpningar. Tekniken kan förändra samhället, så som internet en gång gjorde, men hur påverkar den dagens fastighetsägare?


Momentum vann tävling om bästa energiuppföljningssystem

Fastighetsägarnas tävling om bästa energiuppföljningssystem är avgjord. Momentum Energi fick toppoäng gällande användarvänlighet, energi och miljö, effekt, avvikelse, ekonomi och data. I juryn ingick bolag som Castellum, HSB och Stena Fastigheter.


Möt en av finalisterna i tävlingen om energiuppföljning

Fastighetsbranschen står för en betydande del av Sveriges utsläpp. Men ny teknik kan hjälpa förvaltare att kapa energianvändningen. För att skynda på utvecklingen startade Fastighetsägarna en tävling som utser Sveriges bästa energiuppföljningssystem.


Final i energitekniktävling: Ecoguard, Momentum och Siemens

Sedan 2022 driver Fastighetsägarna tekniktävlingen ”Energiuppföljningssystem för fastighetsägare”. Ecoguard, Momentum och Siemens är de tre finalisterna och vinnare utses i september.


Partnertext från Momentum

Gröna hyresavtal – en vinst för alla

Att göra fastigheter mer hållbara och miljövänliga är inte bara bra för planeten, utan det kan också vara ekonomiskt lönsamt i längden. Ett sätt att bidra till detta är genom att skriva ett grönt hyresavtal för lokaler.


Partnertext från Momentum

Hyresgäster vill helst kommunicera via sms

En ny rapport visar att hyresgäster gillar digitala plattformar för kommunikation med fastighetsägaren. Vid felanmälan vill hyresgästen få uppdateringar via kanaler som inte kräver någon direkt respons och endast 1% besöker fastighetsägarens kundcenter.


Partnertext från Momentum

Känner du till era byggnaders primärenergital?

Elkrisen har fått oss att fokusera på energieffektivisering och genom att hålla koll på primärenergital kan vi bli ännu bättre. Med ett system som analyserar dina byggnaders primärenergital kan du enkelt följa upp och jämföra energiprestanda.


Partnertext från Momentum

Staten ställer krav på energisnål fastighetsförvaltning

Till följd av elkrisen har svenska myndigheter fått i uppdrag att genomföra energibesparingsåtgärder inom den statliga förvaltningen. Att undvika onödig elförbrukning nattetid och sänka rumstemperaturen med 1–2 grader är åtgärder som rekommenderas.


Partnertext från Momentum

”Utmaningen är alltid att få med sig fastighetsskötarna”

På allmännyttiga Fristadbostäder jobbar bara tre personer administrativt. Mitt under pandemin bestämde de sig för att byta fastighetssystem från Incit Xpand till Momentum Fastighet. Ekonomiansvarig Ann-Charlotte Andersson ger råd om smidig övergång.


Partnertext från Momentum

6 råd från Karlskogahem inför investering i digitala tvillingar

Dennis Stridh på Karlskoghem har sett till att bolaget har satsat på digitala tvillingar. Hittills har 600 av deras 2 000 lägenheter blivit ioT-skannade. Här ger han 6 tips på hur man bör tänka inför att investera i digitala tvillingar.


Partnertext från Momentum

Bostadsbolagens viktiga roll när fler väljer elbil

Brist på laddplatser är ett stort problem för hyresgäster som kör elbil. För att råda bot på det har 12 bostadsbolag tillsammans med Elektrifieringskommissionen tagit initiativ till ”Klart för laddplats”.


Partnertext från Momentum

Momentum lanserar helt ny CRM-lösning med digital signering

Tjänsten Momentum CRM är integrerad i fastighetssystemet och ger dig en helhetsbild av varje hyresgäst, så att du kan se varje individs behov och ge bästa tänkbara service. Momentum lanserar också en helt egen lösning för digital signering av avtal.


Partnertext från Momentum

Delad data effektiviserar fastighetsbranschen

Momentum publicerade nyligen ett öppet API för plattformen Momentum Energi. Vi har pratat med Jonas Holmberg, energiingenjör hos Riksbyggen, som berättar om hur öppna API:er kan användas i verksamheten och hur de effektiviserar miljöarbetet framåt.  


Partnertext från Momentum

Momentum släpper ytterligare ett öppet API

Momentum lanserar nu ett öppet API för sin energiuppföljningsplattform – Momentum Energi. I början av året släpptes publika API:er för fastighetssystemet, tillgängliga för alla som vill integrera produkter och tjänster.


Nytt system för både fastighet och ekonomi

Momentum och Akribi har tillsammans tagit fram ett nytt integrerat fastighets- och ekonomisystem. Med hjälp av öppna API:er erbjuds kunderna en helhetslösning.


Momentum släpper öppna API:er för fastighetssystem

Momentum blir först med att publicera och samla sina publika API:er på webben.


Partnertext från Momentum

Enkel tillgång till data i fastighetssystemet

I takt med att branschen digitaliseras ökar också innovationstakten hos fastighetsägarna. Det innebär att många efterfrågar möjligheter att få tillgång till sin data i fastighetssystemet för analys och integration.


Partnertext från Momentum

Så skapar du en modern och framtidssäkrad IT-miljö

Bostadsföretaget Förbo bytte till ett helt webbaserat fastighetssystem. Fördelarna med att välja en molntjänst är många. Bland annat slipper man lägga tid på uppgraderingar och kan arbeta var som helst.


Partnertext från Momentum

Integrationer nyckeln för att lyckas med digitalisering

Att digitaliseringen av fastighetsbranschen tagit rejäl fart de senaste åren är till stor del drivet av att man nu ser tydliga effektivitetsvinster i form av minskade kostnader, bättre service och ökad hållbarhet.


”Utnyttja mer av kraften i era fastighetssystem”

HALLÅ DÄR...

… Richard Durlow, vd på Momentum som är proptechpartner till Förvaltarforum.


Partnertext från Momentum

Fastighetssystem och Fast API – så fungerar det

Gustav Bouvin, produktchef på Momentum, om hur du som fastighetsägare kan använda fast API och vad du bör tänka på.


Partnertext från Momentum

Skapa gemensam plats för digital boende-kommunikation

Fastighetsägare behöver på allvar börja fundera på hur man skapar en serviceplattform som är tillgänglig för alla på ett enkelt sätt och som kan vara navet i all kundkommunikation.


För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega