Partnertext från Newsec

Hur skapar man en av Sveriges bästa arbetsplatser?

Mattias Johansson.

Newsec fick i mars, för åttonde året i rad, ta emot pris från Great Place to Work. Priset fick vi eftersom våra medarbetare, i en nationell enkätundersökning, svarat att de är väldigt nöjda med Newsec som arbetsgivare.

Som ansvarig för Newsecs svenska förvaltningsverksamhet gör det mig förstås otroligt stolt och glad. Jag tänkte här dela med mig av några reflektioner kring hur vi arbetar med ledarskap och medarbetarutveckling.

Passion för kolleger och kunder
För att på ett enkelt sätt dela mina tankar kring ledarskap tar jag avstamp i vår värdegrund som genomsyrar hela vår organisation, ”Passion för kollegor och kunder” – vi sätter medarbetaren först.

Ledarskap för mig utgår alltid från att få medarbetare engagerade eftersom att det utan engagemang inte heller finns någon vilja att utvecklas.

Motivation
För att väcka engagemang måste det även finnas motivation, därför värnar vi på Newsec om att alla medarbetare på individuell nivå ska känna att de arbetar mot meningsfulla och tydliga mål. Detta innebär att vi försöker hitta skräddasydda lösningar där du kan utvecklas både vertikalt och horisontellt inom organisationen.

På Newsec har vi många spännande uppdrag  att välja mellan och med vår entreprenöriella anda uppmuntras nya initiativ och ansvarstagande, vilket ger medarbetarna chansen att själva styra sin karriärväg.

Kul på jobbet
Att trivas och ha kul på jobbet är en annan nyckelfaktor och viktigt för teamkänslan. Därför satsar vi även på mjukare faktorer för välmående som exempelvis träning med våra hälsocoacher, gemensamma frukostar, teaterbesök och liknande aktiviteter.

I en konsultorganisation med ständig utveckling är ledarskapet och förmågan att hantera förändringar fundamental. Därför är det viktigt att det finns alternativ för utveckling inom ledarskap.

Utbildning för nya ledare
Här har HR en central roll och utvecklar våra program, bland annat erbjuds anpassade utbildningar för nya ledare. Är du redan varm i kläderna och har mycket höga ambitioner anordnas årligen Stronghold Foundation Leadership Program som är en uppskattad internutbildning.

Vad vi vill åstadkomma på Newsec är att inspirera till engagemang och motivation samt arbeta för att alla medarbetare ska komma till jobbet med ett leende på läpparna och förhoppningsvis få det att växa med mycket skratt under dagen.

Mattias Johansson
Head of Newsec Property Asset Management i Sverige

mattias.johansson@newsec.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega