”Bemöt dina kunder som de vill bli bemötta”

Bemöt dina kunder som de vill bli bemötta, återkoppla snabbt och våga ta hjälp av dina kolleger. Det är Annika Risslers tips för att vara en bra förvaltare.  Annika är Årets Fastighetsförvaltare i kategorin Kommersiellt.

Annika tar emot på Newsecs huvudkontor på Humlegårdsgatan några dagar efter prisutdelningen. Det är härifrån hon utgår i jobbet för S:t Erik Markutveckling, hennes största kund och som utvecklar stadens fastigheter. Hon är fortfarande lite tagen av priset.

Varför blev du årets fastighetsförvaltare?
– Jag är förvånad över nomineringen, och att jag sedan vinner, det är så många som är duktiga. Jag har lite svårt att ta in det även om många kolleger sagt att de tycker att jag är värd det. Men det är förstås jätteroligt, en bekräftelse på att man gör någonting bra.

Hur är Annika som förvaltare?
– Jag tycker det är viktigt att vara öppen och transparent mot kunderna och att båda parter är nöjda. Det borgar för en god och långsiktig relation. Jag är sån att jag vill att alla människor omkring mig ska må bra.

Varför blev det fastighetsbranschen?
– Jag valde KTH, gillar matte men inte fysik. Som liten ville jag bli astronaut, men i och med att det innebar en stor portion fysik blev det bygg- och fastighetsekonomi på lantmäteri istället.

Har du gett upp tanken på att bli astronaut?
– Jag läste faktiskt astronomi, meteorologi och oceanografi på Stockholms universitet efter sista året på KTH. Men att jobba som astronaut gav jag upp, insåg att det var lite för tuff konkurrens.

Varför blev du förvaltare?
– Jag gillar att klura på saker och lösa problem. Dessutom tycker jag om att träffa människor.

Vad är roligast i ditt jobb?
– Det är förstås väldigt spännande att jobba med S:t Erik och vara en del av utvecklingen i Stockholm. Det är också roligt att vara med i Newsecs hållbarhetsgrupp. Det är viktigt att vi i fastighetsbranschen tar vårt ansvar eftersom vi har så stor påverkan på vår omgivning. Som förvaltare och konsult når vi ut till många..

Och tråkigast?
– Att göra budget och rapporter är ett nödvändigt ont. Administration är inte min favoritsysselsättning.

Hur utvecklar du din kompetens?
– Det är svårt att få tiden att räcka till. Samtidigt lär man sig hela tiden något nytt i det dagliga arbetet. Vi har också många internutbildningar. Dessutom går jag ofta in på Förvaltarforums sida för att uppdatera mig på vad som händer i branschen.

Text och foto: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Läs även
Årets Fastighetsförvaltare 2018
”Viktigt att ha en hög lägstanivå”

Annikas bästa råd  

  • Återkoppla snabbt, även om du inte kan ge ett fullständigt svar
  • Bemöt dina kunder som de vill bli bemötta
  • Försök hitta lösningar, även när det känns motigt. Det kan kännas frustrerande när en stor hyresgäst säger upp sig, men det ger ju också nya möjligheter att utveckla fastigheten.
  • Ta hjälp av dina kolleger, du kan inte allt själv, och det är roligare och blir bättre att jobba tillsammans med andra.

 

Mer om Annika
Kontraktsförvaltare på Newsec i Stockholm
Utbildning: civilingenjör i lantmäteri, inriktning bygg- och fastighetsekonomi
I fastighetsbranschen sedan 2000. Jobbat med utveckling av gallerior, förvaltning och uthyrning, värdering och sedan 2015 med förvaltning igen.
Det bästa med att jobba på Newsec: Prestigelöst, trevliga och kunniga kolleger. Det är väldigt lätt att be om och få hjälp när man behöver. Alla är också måna om att alla ska må bra.
Bor: Villa i Enskede
Familj: man och två söner, 11 och 9 år. ”Barnen skojar om att jag har vunnit SM i förvaltning…”
Fritidsintressen: Vänner, familjen och barnens aktiviteter förstås. Jag gillar att åka slalom, dessutom skulle jag gärna återuppta min klättring, men till vardags hinner jag bara med min yoga.
Favoritbyggnad: Vår sommarstuga på Orust, ett riktigt Barbapapahus.

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega