KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Jensen Education

Så får du jobb som drifttekniker


Ernesto Ferrey gick från undersköterska till drifttekniker. I sin utbildning på JENSEN Yrkeshögskola gjorde han praktik som redan under utbildningen gav honom jobb på Newsec. – Jag fick det genom att visa framfötterna, säger han.

Ernesto Ferrey bytte bransch från undersköterska till drifttekniker via den 2-åriga driftteknikerutbildningen på JENSEN yrkeshögskola.

– Jag arbetade som undersköterska tidigare och tog blodprov på patienter. Idag undersöker jag hur fastigheter och anläggningar mår. Jag stormtrivs med mitt nya jobb som drifttekniker på Newsec där jag fick jobb via praktiken.

Hur kommer det sig att du sökte till utbildningen Drifttekniker?
– Jag hade jobbat som undersköterska under många år och kände att det var dags att prova något annat. Nya utmaningar lockade mig och jag sökte till just driftteknikerutbildningen för att det är en praktisk utbildning där du får jobba med teknik. Det är även en efterfrågad roll på arbetsmarknaden.

Vad har du haft mest nytta av i utbildningen innan du började arbeta i branschen?
– Det mesta som jag har lärt mig under utbildningen har jag haft nytta av. Mycket av grundkunskaperna har vi fått i skolan och av våra kursledare som kommer från branschen. På praktiken märkte jag hur jag fick användning av kunskaperna om hur olika driftsystem är uppbyggda även om jag självklart har mycket kvar att lära mig inom yrket.

Praktiken ledde till jobb
– Att jag fick jobb hos Newsec var genom att jag visade framfötterna. I utbildningen samarbetar skolan med Newsec och med stöd av utbildningsledaren sökte jag en LIA-plats (Lärande i arbete) där jag snabbt kunde visa att jag klarade av felanmälningar på egen hand. Jag visade också min handledare att jag var nyfiken, ställde många frågor och ville lära mig mer om arbetet. Redan under andra praktikperioden erbjöds jag därför jobb parallellt med studierna och idag arbetar jag som drifttekniker på Newsec.

Rekommenderar du andra att arbeta som drifttekniker?
– Ja, för dig som intresserar dig för fastigheter, drift och service, sök till utbildningen och yrket. På praktiken får du möjlighet att pröva yrket med hjälp av duktiga handledare och jag kände snabbt att jag hamnat rätt och blev mycket glad då jag kunde börja hos Newsec redan innan examen.

– Drömmer du om en ny karriär och ett varierande arbete i en spännande bransch som fastigheter och där praktiken leder till jobb så ska du söka till driftteknikerutbildningen.

Fakta om driftteknikerutbildningen och Newsec Academy

• 2 år (400 yh-poäng)
• Klassrumsundervisning
• Stockholm och Göteborg
• Helfart
• Förkunskapskrav gymnasiexamen och motsvarande kunskaper i svenska
• Studiemedelsberättigad

Behovet av drifttekniker är stort och därför startades Newsec Academy. Newsec erbjuder praktik och extrajobb under utbildningen och det finns stora möjligheter till jobb efter examen.

Läs mer om Driftteknikerutbildningen här.
Läs mer om Newsec Academy här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega