Partnertext från Newsec

”Vi behöver hitta alternativ”

Hur skapar vi motivation och håller produktiviteten uppe i corona-tider? Newsecs centrumchef för Bromma Blocks Sanna Sultan berättar hur hon gör.

Våren 2015 började Sanna Sultan som marknadsansvarig för Bromma Blocks, två år senare tillträdde hon tjänsten som centrumchef för handelsplatsen.

Sen Newsec förra våren tog över förvaltningsuppdraget för Bromma Blocks har Sanna arbetat med uppdraget för Newsecs räkning.

– Rollen som centrumchef är av både strategisk och operativ karaktär och dagarna ser väldigt olika ut. Ena dagen kan jag diskutera framtida butiksetableringar och investeringar i driftsystem för att nästa dag tycka till om färgval i kommande kampanjbild eller småprata med en hyresgäst, säger Sanna.

Så började karriären
Att hon skulle arbeta med fastigheter var ingen självklarhet. Våren 2010 läste Sanna sin sista termin marknadsföring vid Lunds Universitet och hade siktet inställt på den kreativa byråvärlden.

Men så blev hon rekommenderad att söka en ledig tjänst hos ett fransk-holländskt fastighetsbolag och sedan dess har arbetat med kommersiella fastigheter; först som marknadsansvarig för en rad olika handelsplatser och de senaste åren som centrumchef.

Brinner för platsutveckling
Sanna kommer ursprungligen från Göteborg, men har bott på en rad olika platser i både Sverige och världen: Helsingborg, Lund, London, Malmö, Singapore, Stockholm.

– Jag trivs i stadsmiljöer och brinner för platsutveckling. I mitt nästa liv drömmer jag dock om en lugn oas bland kobbar och skär, det gör nog alla västkusttjejer innerst inne.

Kontoret är mer än arbete
Under pandemin har förutsättningarna för arbetet både på kontor och i våra köpcentrum förändrats.

Att skapa förtroende, en känsla av gemenskap och att hålla produktiviteten uppe kan vara utmanande, inte minst då många arbetar på distans och har gjort så en längre tid. Det föder insikten att kontoret är mer än en plats där vi utför ett arbete.

Vi skapar motivation
– Vi möts, delar kunskap och erfarenhet, bygger team och skapar motivation. När tillgången till det som varit en naturlig mötesplats begränsas behöver vi hitta alternativ, inte enbart för arbetet utan även för det sociala utbytet. Att dela en rolig bild, tipsa om en film eller ”slå en signal för att kolla läget” kan vara väl så viktigt för att bibehålla produktivitet.

Bromma Blocks består till en stor del av detaljhandel, en bransch där det hänt mycket de senaste åren, särskilt under det senaste halvåret.

Laga efter läge
Newsec fortsätter följa myndigheternas riktlinjer och anpassar verksamheten efter rådande affärsläge.

Samtidigt behöver Sanne och hennes kollegor planera för kommande år och investeringar. Det är hård konkurrens och det finns många duktiga aktörer när det kommer till kommersiell fastighetsförvaltning.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega