Logga in  |  Annonsera  |  Tipsa oss  |  Om oss  |  Kontakt

Ny tjänst ska förenkla Newsecs arbetssätt

Rikard Nyhrén blir Chief Operating Officer på Newsec Property Asset Management.

Newsec inför en ny tjänst för att förenkla arbetssätt och sprida best practise inom hela koncernen. Rikard Nyhrén är ny COO.

De senaste åren har Newsec Property Asset Management vuxit kraftigt i Norden genom framförallt förvärv och är nu Europas näst största fastighetsförvaltare.

Tillväxtresan förväntas fortsätta och därför rekryteras Rikard Nyhrén som Chief Operating Officer, COO, med ansvar för att förenkla arbetssätt och sprida best practice inom koncernen. Rikard kommer närmast från en roll som fastighetschef på Hemsö.

Framtidens förvaltning
– Vi är på en väldigt spännande resa just nu, växer kraftigt och investerar i att bygga framtidens förvaltning med allt vad det innebär av digitaliserade processer och smarta arbetsmetoder. För att säkerställa att vi håller tempo och levererar enligt plan tar vi in Rikard som COO.
– Vi fastnade framförallt för Rikards gedigna branschkännedom och erfarenhet av att driva komplexa förändringsprojekt med många intressenter. Vi tror att Rikard kommer att hjälpa oss att fokusera på rätt saker. Sen är han också en utpräglad tävlingsmänniska vilket aldrig är fel, säger Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management.

40 miljoner kvadratmeter
Rollen som COO täcker hela Newsecs förvaltningsverksamhet med omkring 1 600 medarbetare och 40 miljoner kvadratmeter under förvaltning fördelat över Norden och Baltikum.

Kvalitativa processer
– Jag ser fram emot att lära känna en ny organisation och tycker att det ska bli särskilt spännande att arbeta i en internationell roll. Jag hoppas kunna skapa mervärde genom att hjälpa till att säkra kvalitativa processer över landsgränser så att kunderna får en likvärdig Newsec-upplevelse oavsett land. Jag har fått ett positivt intryck av Newsec, både vad gäller den fas man befinner sig i rent affärsmässigt och den varma inkluderande kultur som jag upplever att man står för”, säger Rikard Nyhrén.

Stöd i dagliga verksamheten
Rikard kommer att ingå i den nordiska ledningsgruppen för Newsec Property Asset Management och rapportera till Björn Lindeborg men ha ett nära samarbete med landscheferna och deras organisationer.

– Det här blir ett bra stöd för oss i den dagliga verksamheten. Vi kommer nu att få hjälp att sätta rätt tryck i pågående projekt och dela med oss av de bra initiativ som genomförs på olika håll i organisationen, säger Mattias Johansson, Head of Newsec Property Asset Management i Sverige.

Rikard tillträder den nya tjänsten under våren 2020.

Källa: Newsec

Bli den första att kommentera "Ny tjänst ska förenkla Newsecs arbetssätt"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega