Kiona

Fastighets- och IT-system

Kiona är ett ledande SaaS-företag med visionen att göra en stor insats i kampen mot klimatförändringarna genom att tillsammans med över 200 partners erbjuda den smartaste och mest kostnadseffektiva proptech-plattformen på marknaden.

Vi integrerar och ansluter alla tekniska system oavsett varumärke och antal år i drift, utan att det krävs intern programvara och servrar. Vi bevisar att det är möjligt att möta framtiden kostnadseffektivt genom en öppen, anpassningsbar och användarvänlig proptech-plattform.

Våra lösningar gör det möjligt att:

– Få enkel åtkomst till och kontroll över alla tekniska installationer oavsett var du befinner dig med hjälp av molnlösningar.

– Minska energianvändningen och utsläppen av växthusgaser från både bostadshus och kommersiella byggnader med AI

– Minska matsvinnet genom temperaturövervakning, dokumentation och övervakning av larm för kylsystem.

– Få enkel dokumentation, övervakning och rapportering gällande förbrukning av el, gas och vatten samt avfall och utsläpp.


Kontakta Kiona

Inköpsportal - kontakta leverantör

Observera att ditt meddelande kommer att sparas för uppföljning av Förvaltarforum.

Relaterade artiklar
Partnertext från Kiona

Kiona och MKB i storaffär – AI-energioptimering i 200 byggnader

Kiona och Malmös största allmännyttiga bostadsbolag, Malmö Kommunala Bostadsbolag ”MKB”, meddelar nu att man slutit avtal om uppkoppling av MKB:s fastighetsbestånd till Kionas AI-energioptimeringstjänst Edge.


”Det är viktigt att inte glömma ´för vem´ vi digitaliserar”

HALLÅ DÄR...

… Varför blir ni partner med Förvaltarforum?
– Många av våra medarbetare och partners läser Förvaltarforum och sajten har bra balans mellan teknik och branschnyheter. Det är viktigt att vi på Kiona delar med oss av insikter och frågeställningar.


Partnertext från Kiona

Så gick det till när PiteBo nådde klimatmålen på rekordtid

Det allmännyttiga bostadsbolaget PiteBo har sedan 2021 digitaliserat sitt fastighetsbestånd. AI-styrning och -teknik har löpande lärt sig, justerat och optimerat. Effekten blev en total minskning på 12% av energi för uppvärmning av fastigheterna.


Partnertext från Kiona

Öppet och flexibelt – tillsammans med kunden

Kiona tvingar dig inte att använda ett specifikt märke eller binda dyra serviceavtal – och möjliggör öppen kommunikation mellan system.
– Fokus måste ligga på att frigöra potentialen hos öppna och flexibla lösningar, säger Jon Åkerström, CPO på Kiona.


Partnertext från Kiona

Ömangruppen kapar kundernas driftkostnader – med rätt verktyg

Genom att investera mer i äldre fastigheter kan man göra stora besparingar, säger Richard Hållbus, certifierad energiexpert på Ömangruppen i Växjö. De använder Kiona’s programvara, Web Port och Energinet för sitt energiarbete.


Mimers AI-satsning gav goda resultat

Bostadsbolaget Mimer aktiverade sina temperaturgivare med AI och installerade ny styrutrustning. Det har gett goda resultat med mindre energianvändning och lägre uppvärmningskostnader.


Stor uppslutning och supernöjda besökare

Tisdagen den 24 maj öppnade vi äntligen dörrarna till eventet som vi väntat på i två års tid – Framtidens Förvaltare. Det blev succé, vågar vi påstå.


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega