Partnertext från Newsec

En utbildning som ger jobb direkt

Branschen skriker efter drifttekniker, en viktig roll i fastighetsförvaltningen. Newsec Academy erbjuder i samarbete med Jensen Education, ett av Sveriges största utbildningsföretag, en unik yrkesutbildning till drifttekniker.

Driftteknikerutbildningen är en tvåårig yrkesutbildningen som är utformad för att möta kraven som ställs i morgondagens fastighetsbransch. Studenterna får både den teori och praktik som de behöver för en karriär som drifttekniker.

– Jag gillar att lösa kluriga uppgifter och lokalisera fel, men vill inte bli bunden till ett kontorsjobb. Jag ville gärna göra något ”i riktiga livet” och lockades av hur brett arbetsområdet är, berättar David Ulander, som går sitt andra år som Driftteknikerstudent.

Newsec Academy och Jensen Education har tillsammans utformat utbildningen efter arbetslivets krav. De blivande driftteknikerna fördjupar sig inom områden som fastighetsautomation, driftoptimering och elteknik, men de får även lära sig mer om projektledning, arbetsmiljö och kommunikation för drifttekniker.

Varför ville du utbilda dig till drifttekniker?

– Till en början upptäckte jag faktiskt utbildningen av en slump, men jag förstod inte riktigt vad det faktiskt var. Efter att ha kollat upp det och pratat med bekanta om drifttekniker som yrke, kände jag mer och mer att det var något som skulle passa mig väldigt bra, då det är ett jack of all trades-yrke, berättar Wichael Wise Kowalski, också han student på utbildningen.

Stort utbyte med arbetslivet
Under utbildningen får studenterna många möjligheter att inhämta kunskap bortom skolbänken. Newsec erbjuder bland annat mentorskap från erfarna drifttekniker, håller i gästföreläsningar och anordnar praktikplatser, allt för att studenterna ska få en gedigen grund att utvecklas från. Studenterna berättar också själva om värdet att få praktisera vad de lärt sig på kurserna genom sin LIA (Lärande i Arbete) på Newsec.

– Mitt bästa minne av praktiken är när jag fick arbeta självständigt och klarade av det, berättar Hugo Norin, driftteknikerstudent.

Även ledarna som tar emot praktikanter i sina uppdrag på Newsec ser positivt på möjligheten att ta emot praktiserande drifttekniker.

– Jag är mycket positiv till att ta emot praktikanter när jag har rätt förutsättningar. Jag tror jättemycket på LIA; det är givetvis framtiden i vår bransch, säger Stefan Malm, Driftchef Newsec.

Arbete efter utbildningen
Chanserna att bli erbjuden jobb direkt efter utbildningen är väldigt stora då branschen är i betydande behov av kunniga, drivna tekniker som kan vara med och bidra till en mer hållbar fastighetsdrift.

– Som ledare ser jag studenternas tid på företaget som en möjlighet för oss att utvecklas och ta in nya idéer. Vi kan också i ett tidigt skede se vad praktikanten kan och hur praktikanten är som människa. Detta ger oss en stor möjlighet att utvärdera om personen passar in i vår företagskultur, ”Passion för kollegor och kunder”. Vi har även möjlighet att i ett tidigt skede kunna erbjuda anställning, berättar Kent Zackrisson, Driftchef Newsec.

Hur rekommenderar du andra att göra som är nyfikna på den här utbildningen?

– Känn efter vad du är för typ av person, är du social, gillar att hjälpa till och är en problemlösare så kan jag verkligen rekommendera denna utbildning och jobb.

I framtiden vill jag fortsätta utvecklas i mitt yrke. Det var till stor del det som lockade mig med utbildningen, svarar Wichael Wise Kowalski.

Om utbildningen

Driftteknikerutbildningen är en kvalificerad yrkesutbildning på två år som ger dig den kompetens som behövs för att kunna arbeta som drifttekniker i fastighetsbranschen. Nästa ansökningsperiod startar i januari 2022.
Läs mer här.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega