Newsec köper danskt förvaltningsbolag

– Det kan vara så att vi är störst i Europa nu, jag vet inte säkert men ska ta reda på det snarast, säger Björn Lindeborg.

Newsec  tar sig in på den danska marknaden. Den svenska förvaltningsjätten köper Datea som är störst i Danmark på att förvalta kommersiella lokaler.

– Nu är vi riktigt nordiska, det känns väldigt bra, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Nordic Asset Management. Datea är ett bra bolag och ganska lika oss. Det fanns många presumtiva köpare, bland annat flera riskkapitalbolag, men valet föll på oss eftersom vi är en mer långsiktig spelare som arbetar med förvaltning.

Störst på kommersiella lokaler
Datea är störst i Danmark på förvaltning av kommersiella lokaler men ökar inom förvaltning av bostads- och hyresrättslägenheter. Det nya bolaget som får namnet Newsec Datea har drygt 400 anställda och nästan 10 miljoner kvadratmeter förvaltad yta.

Svårt ta sig in i Danmark
Newsec har sedan tidigare rådgivningsverksamhet i Danmark men har i övrigt haft svårt att ta sig in på den danska marknaden.

– Vi har försökt med olika samarbeten och via vårt kontor i Malmö, men det har inte fungerat något vidare, säger Björn Lindeborg. Nu när vi väl är på plats har vi fått positiva reaktioner från våra internationella kunder och redan bidragit till att våra befintliga kunder även väljer oss i Danmark.

27 miljoner kvadratmeter förvaltad yta
Efter förvärvet har Newsec Nordic Asset Management drygt 1 300 medarbetare och 27 miljoner kvadratmeter yta att förvalta.

– Det kan vara så att vi är störst i Europa nu, jag vet inte säkert men ska ta reda på det snarast.

Har ni shoppat färdigt nu?

– Man blir aldrig klar, det blir nog lite minskat fokus på förvärv en period. Tillväxt är dock viktigt för oss men då handlar det nog framförallt om att utveckla våra tjänster till det som blir framtidens förvaltning. Bara inom några år kommer mycket mer att vara automatiserat.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Newsec växer så in i Norden

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega