Fastighetsprofil – Sveriges främsta entreprenör

Urban Edenström, grundare och vd i Stronghold Invest, har utsetts till Sveriges främsta entreprenör i EY Entrepreneur of the year 2019.

Han representerar därmed Sverige i den internationella finalen av EY Entrepreneur of the year i Monaco i juni, då världens främsta entreprenör ska koras.

Grunden till Stronghold Invest lades 1999 när Urban Edenström köpte loss förvaltningsbolaget Newsec från Wallenbergföretaget Investor. Numera ingår till exempel även proptechbolaget Datscha och fastighetsbolaget Niam i Stronghold Invest.

Stronghold Invest är i dag norra Europas ledande fastighetsförvaltare och fastighetsrådgivare med verksamhet i nio länder.

Långsiktighet och innovation
– Urban Edenström är verkligen en inspirerande och driven entreprenör som ligger helt i klang med samtiden. En viktig spelare i branschen som ständigt når nya höjder och med ett stort fokus på långsiktighet och innovation, säger Günther Mårder, juryordförande för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige och vd för Företagarna.

Juryns motivering löd:

”Trots många motgångar har Urban Edenström aldrig blundat för nya möjligheter. Med uthållighet, revanschlust och tävlingsinstinkt har han byggt ett framgångsrikt imperium. Digitalisering och innovation spelar en viktig roll i denna entreprenörsresa, där passion för kollegor och kunder är a och o.”

Källa: EY Entrepreneur of the year